blazej_k1 napisał(a):No fakt kibelek przesadziłem. Ale w tym roku znowu jadę po raz 5 i nie mogę się doczekać .
W Cro byłem pod koniec grudnia
blazej_k1 napisał(a):No fakt kibelek przesadziłem. Ale w tym roku znowu jadę po raz 5 i nie mogę się doczekać .
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):blazej_k1 napisał(a):kibelki itp. zawsze płacę kartą
Kartą za kibelek?Mnie się to jeszcze nie udało, zwłaszcza przy tych "turniketach"
gusia-s napisał(a):Czemu nie ... tylko trzeba to połączyć np. z kawką w knajpce![]()
Razu pewnego gdy tankowaliśmy w Mikulovie była straaaasznie długa kolejka do wc, poszliśmy więc do restauracji obok Shella skorzystać z kibelka a przy okazji na kawę i ciacho - płatność kartąpo odliczeniu kosztów kibelka, za który trzeba by przecież i tak zapłacić tam obok to kawa i ciacho wyszły bardzo tanio
![]()
![]()
![]()
A tak serio to na szczęście za kibelki przyjmują w eu wszędzie
.png)
Pääkäyttäjä napisał(a):...A tak serio to na szczęście za kibelki przyjmują w eu wszędzie
A to zależy od stacji - Petrol w Słowenii i Chorwacji nie brał za to prawie wszystkie stacje w Austrii - biorą kasę i w zamian wertbony oddają
.png)
.png)
marekmarecki-86 napisał(a):Witam,
Zawsze jeżdżę do Chorwacji przez Mikulow i dalej na Graz z objazdem płatnej autostrady w Słowenii.
W przyszłym tygodniu jadę jednak na narty do Włoch. Optymalną trasą jest droga przez Brno - Znojmo i dalej na Innsbruck i Brennero w kierunku Włoch.
Z Bielska-Białej planuje wyjechać w Sobotę nad ranem ( ok.3.30). Pytanie moje brzmi czy podrzuci ktoś czy jest możliwość kupienia winiety na Austrię gdzieś po przejechaniu przejścia w Znojmo??
Wiem że temat trochę odbiega od drogi do Cro, ale liczę na moc tego forum.
Będe wdzięczny za odpowiedz, Pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
.png)
Krzysztofeusz napisał(a):Hmm, chyba najlepiej przed granica juz wypatrywac na jakiejs stacji benzynowej powinni sprzedawactak mi sie wyadje
Gdzies na Slowacji na przyklad
czasami banki w polsce maja swoje punkty takze w innych krajach i wtedy mozna tez placic karta za granica bez problemow
na przykald Raiffeisen Polbank - ma tez terminale platnicze za granica i na luziku dokonamy zakupu winiety za pomoca karty za granica
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi