napisał(a) adka » 29.12.2008 11:51
Jedziemy tylko we dwoje i stąd moje obawy do wyjazdu w ciemno. Chociaż wszystkie posty, które przeczytałam na ten temat opisują ciekawe przeżycia. Mogę jechać tylko w sezonie, więc okolice Makarskiej będą oblężone. Dlatego się waham. Byłam w Chorwacji 10 lat temu, ale była to podróż zorganizowana przez biuro, więc o nic nie musiałam się martwić. Teraz marzę o podróży samochodem. Poza tym znam tylko okolice Crkvenicy. Początkowo myślałam o wypoczynku w Rovinj, może gdzieś koło Puli. Naoglądałam się zdjęć forumowiczów, poczytałam relacje, poradziłam syna, który był trzy razy w Chorwacji i tak jakoś wyszło, że Dalmacja na 2 tygodnie. Aby pole poszukiwań się zmniejszyło pomyślałam, że ludzie, którzy opowiadają się za kwaterami proponowanymi przez biuro "internetowe" pozwolą mi na właściwy wybór. Kwatera nie może być oddalona od morza dalej niż 200 metrów, a czy to będzie nawet przepełniona Makarska, czy cenowo korzystniejsza mieścina w jej okolicach, to na razie nie wiem. Wpadły mi w oko opisy Podgory, Promajny. Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Pozdrawiam i ... nie kończę tematu.