Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery bez komentarzy o nich

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adka
Autostopowicz
kwatery bez komentarzy o nich

Nieprzeczytany postnapisał(a) adka » 28.12.2008 21:19

Hej, przeczytałam wiele postów. Mam zamiar jechać w okolice Makarskiej. Czy warto ograniczyć poszukiwania do kwater, pod którymi znajdę informacje od wczasowiczów?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2008 21:28

Moim zdaniem ZDECYDOWANIE NIE :!:
To są czyjeś subiektywne odczucia.
Coś, co dla kogoś bedzie super dla Ciebie może być beznadzieją i odwrotnie.
No chyba, że znasz osobiście komentującego :wink:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 29.12.2008 10:33

Piotrek_B napisał(a):Moim zdaniem ZDECYDOWANIE NIE :!:
To są czyjeś subiektywne odczucia.
Coś, co dla kogoś bedzie super dla Ciebie może być beznadzieją i odwrotnie.
No chyba, że znasz osobiście komentującego :wink:

Podpisuję się pod tym w 100%. Wybór kwatery jest twoją tylko decyzją musisz sam zadecydować czy ta kwatera jest dla ciebie dobra czy nie, dlatego my zawsze jeździmy w ciemno i oglądamy Np. dom,apartament, plażę . a dopiero potem decydujemy czy bierzemy czy szukamy dalej. Na pewno cromaniacy opisując kwatery chcą pomagać innym w dobrym doborze i chwała im za to.
pandrew86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pandrew86 » 29.12.2008 11:07

Na to czy warto jechać w ciemno składa się kilka rzeczy wg. mnie. Np to cyz jedziesz np w 2-3 osoby czy np w 8. PRzy większej ilości osób będzie na pewno ciężej znaleść jedno miejsce gdzie będziecie mgli zostac. Musisz też zastanowić się czy masz jakieś wysokie wymagani co do miejsca noclegu. Co do okolicy Makarskiej to w trasie do Dubrovnika byłem w Podgorze. Zapamiętałem to miejsce bo jest wyjątkowje urody, a poza tym podczas przejazdu przez centrum było pełno osób przy domach z kartkami "zimmer". Nawet się zastanawialem cyz tam nie zostać. Pozdrav!
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 29.12.2008 11:11

Witam. Z opiniami warto się zapoznać , a kwaterę i tak ocenisz po powrocie do domu .Na miejscu nasze opinie na gorąco nie są obiektywne. Po kilku pobytach na kwaterach wyrobisz sobie swoją opinie . powodzenia.
adka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adka » 29.12.2008 11:51

Jedziemy tylko we dwoje i stąd moje obawy do wyjazdu w ciemno. Chociaż wszystkie posty, które przeczytałam na ten temat opisują ciekawe przeżycia. Mogę jechać tylko w sezonie, więc okolice Makarskiej będą oblężone. Dlatego się waham. Byłam w Chorwacji 10 lat temu, ale była to podróż zorganizowana przez biuro, więc o nic nie musiałam się martwić. Teraz marzę o podróży samochodem. Poza tym znam tylko okolice Crkvenicy. Początkowo myślałam o wypoczynku w Rovinj, może gdzieś koło Puli. Naoglądałam się zdjęć forumowiczów, poczytałam relacje, poradziłam syna, który był trzy razy w Chorwacji i tak jakoś wyszło, że Dalmacja na 2 tygodnie. Aby pole poszukiwań się zmniejszyło pomyślałam, że ludzie, którzy opowiadają się za kwaterami proponowanymi przez biuro "internetowe" pozwolą mi na właściwy wybór. Kwatera nie może być oddalona od morza dalej niż 200 metrów, a czy to będzie nawet przepełniona Makarska, czy cenowo korzystniejsza mieścina w jej okolicach, to na razie nie wiem. Wpadły mi w oko opisy Podgory, Promajny. Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Pozdrawiam i ... nie kończę tematu.
pandrew86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pandrew86 » 29.12.2008 12:15

Zrobisz oczywiście jak uważasz, ale ja bym jechał w ciemno. Chorwacja ma to zalete, że noclegów jest na prawde dużo. Ja w podgorze byłem w drugiej połowie sierpnia i noclegi były - w samym centrum i przy plazy. Zawsze masz tą przewagę, że wiesz dokładnie za co płacisz. Jak Ci nie pasuje idziesz dalej. Ważne jest w takim wypadku, żeby przyjazd na miejsce zaplanować o jakieś normalnej porze. Ja popełniłem bład i do Dubrovnika wjechalem bardzooooo późno. Musiałem dlugo szukać miejsca. Ale koniec końców udało się.

A co do rejonów Chorwacji to zgadzam się z tym, że dużo osób na forum uważa, że "prawdziwa Chorwacja", ta z reklam ;) zacyzna się na Riwierze Makarskiej. W tym roku przejechałem całe wybrzeże i jest to prawda. Zaczyna się inny klimat, roślinność itd.

Pozdrav
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 29.12.2008 12:34

Znajomi namówili nas w tym roku na wyspę Cres i okazało się to dla nas totalnym niewypałem znaleźć miejsce do spania okazało się bardzo ciężkie dopiero, po 2 godz. Znaleźliśmy, ale tylko na 6 dni potem uciekliśmy na ląd tam bez problemu znalazło się apartament była to miejscowość Rybarica do wody 10 m piękny apartament, ale okolica nieprzyjazna do zwiedzania po prostu nic ciekawego i wszędzie daleko najbliższa miejscowość 6 km Karlobag nic ciekawego. Poprzednie lata jeździliśmy na południe tam to jest nie do porównania przepięknie i inny klimat. Pierwsza nasza wyprawa oczywiście zawsze w ciemno to Mimice było wspaniale potem Drvenik to samo a w tym roku Cres i Ribarica i to nie to, do czego nas przyzwyczaiła Chorwacja, dlatego w 2009 wyruszamy powrotem na południe oczywiście w ciemno. Jedziemy w 4 osoby 2 dorosłe i 2 dzieci 7/10 lat.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje