napisał(a) woka » 25.07.2009 19:36
czarnyradek napisał(a):witam. Ja ze znajomymi wybieram sie właśnie do Krk w poniedziałek i też chętnie skorzystamy z wiedzy cromaniaków.
Woka możesz podać namiary na tą agencje, zawsze to bedzie punkt zaczepienie w razie czego

bo póki co wybieramy się "w ciemno"
Pozdrawiam
Nic o agencji nie pisałem ...ale jeżeli juz padło pytanie, to proszę bardzo.
Zaraz przy wjeździe do KRK (tzw. starą drogą) po lewej stronie.
.......
wiem, wiem ... dobrze pisać ale dla kogoś kto pierwszy raz to i tak czarna magia ( rzecz normalna).
Wytłumaczę. Po przejechaniu mostu na KRK-u do miasta KRK jest około 30 km. Jadąc, po drodze, napotkamy kilka drogowskazów że to do KRK. Żaden nie kłamie, każdy doprowadzi do miasteczka ale bocznymi drogami. Aby zapobiec niepotrzebnym emocjom należy śledzic ilość km przejechanych od mostu. Jak już minęło ponad 20 km to drogowskazy informujące o KRK są juz właściwe.
Pierwszy ( na około 26 ...27 km

nie liczyłem) kieruje na tzw. starą drogę ( normalna droga) tutaj skręcić i po przejechaniu około 1 km dojeżdzasz do miasteczka. To widać ( pola i zaczynają sie "mury"). Zaraz na samym początku, po lewej stronie jest agencja. Była kiedyś jeszcze w samym centrum, na głównym placu ale nie zwróciłem uwagi czy nadal jest.
Jakbyś do KRK wjechał i na samym początku była w budowie chyba jakiś zajazd, restauracja .... i za nia stacja paliw tzn. wjechałeś drugim zjazdem z obwodnicy. Wówczas jedź kierująć sie na Rijekę tzn. tam skąd przyjechałeś. Droga (kierunkowskazy) wyprowadzą Cię na tą "starą" drogę, przy opuszczeniu miasteczka ... jest agencja.
Proste.. ( jak 2 m sznurka w kieszeni).
Bez obaw, więcej ja tu napisałem jak to faktycznie wygląda. Problema nie będzie bo nigdy nikt nie miał.