Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Formuła 1

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 18.04.2010 18:48

Frisco napisał(a):Ciekaw jestem jakie nastroje panują w Ferrari po incydencie na wjeździe do serwisu pomiędzy ich kierowcami - może się znajdzie miejsce w przyszłym sezonie w Ferrari dla Robcia.

Lepiej niech zdobędzie mistrzostwo w Renault jak Alonso, niż ma przegrać w Ferrari właśnie z Alonso. :)

Jak pokazuje historia, dużo łatwiej jest wygrywać mistrzostwo będąc numerem 1 w zespole. Dużo trudniej, jak walczy się z drugim kierowcą. A Renault ma potencjał. Przecież dwa tytuły Alonso zdobył właśnie w Renault.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 18.04.2010 19:24

jp napisał(a):... Przecież dwa tytuły Alonso zdobył właśnie w Renault.

Niby tak, ale Renault chyba nie jest najszybszym bolidem. Nie chodzi tu raczej o silniki, bo ich motory w Redbulach spisują się przecież super. Nie wiem, czy dadzą radę tak zestroić aerodynamikę, zawieszenie itp. Wiele zależy od współpracy z Robertem i od jego doświadczenia. Ale skoro kiedyś z Alonso im się udało... Bądźmy dobrej myśli. :)
jarku007
Odkrywca

Postnapisał(a) jarku007 » 19.04.2010 09:39

slapol napisał(a):Dla mnie kolejne pobłażliwości w stosunku do Hamiltona są co najmniej dziwne. Oczywiście trzeba mu oddać, że to dobry kierowca i ma tzw. mentalność zwycięzcy.
    Dokładnie się zgadzam .
    Ale moim zdaniem to dobrze że jest taki kierowca w F1 , przynajmniej się coś dzieje . A z drugiej strony to faktycznie tak "agresywnego" kierowcy w stawce dawno nie było.
Frisco napisał(a):Ciekaw jestem jakie nastroje panują w Ferrari po incydencie na wjeździe do serwisu pomiędzy ich kierowcami - może się znajdzie miejsce w przyszłym sezonie w Ferrari dla Robcia.
    Fajnie byłoby widzieć Roberta w Ferrari , ale po tym co widzieliśmy nie wiem czy jest to dla niego dobry pomysł . Alonso ma bardzo ciężki charakter , a Kubicy chyba nie o to chodzi by być znowu kierowcą number two .
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 19.04.2010 18:07

Bernie Ecclestone broni Hamiltona.
Nic dodać, nic ująć - Hamilton świętą krową F1 bez dwóch zdań.
Ręce opadają.
W takich okolicznościach pomimo jego talentu życzę mu żeby mniej razy przekraczał metę niż ma startów.

Możecie teraz po mnie pojechać jak po burej suce ale ja tak postrzegam związek Hamiltona z władzami F1.
jarku007
Odkrywca

Postnapisał(a) jarku007 » 20.04.2010 08:52

Kevlar napisał(a):...Możecie teraz po mnie pojechać jak po burej suce ale ja tak postrzegam związek Hamiltona z władzami F1.
    Daj spokój ... :wink: :wink: , przecież nie będziemy się sprzeczać o HAMiltona .
    Zawsze był "jakiś" faworyt władz F1. Podobnie było kiedyś z Schumacherem .
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 21.04.2010 08:53

Trzy bolidy i motocyklowy mistrz świata Valentino Rossi za kierownicą jednego z nich - to cel prezesa koncernu Ferrari Luki di Montezemolo na przyszły sezon Formuły 1.
- Byłoby lepiej dla dużych ekip, by miały możliwość wystawienia po trzech kierowców - ocenił szef Ferrari. Jeśli dojdzie do powiększenia teamów, Montezemolo chciałby, by w barwach Ferrari jeździł Rossi.
Mam nadzieję, że Valentino w tym sezonie wywalczy swój dziesiąty w karierze tytuł mistrzowski, ale od przyszłego roku chciałbym zobaczyć jak wygrywa w naszym bolidzie - stwierdził. Dla włoskiego motocyklisty Formuła 1 to nie nowość. Wielokrotnie siadał już za kierownicą bolidu i radził sobie znakomicie podczas testów.

jaś/tr/k(tvn24.pl)
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 21.04.2010 16:20

Jakoś to nie idzie w parze z tendencją redukcji kosztów.
Poza tym zwiększenie liczby bolidów o 1/3 to tłok na torze.
Osobiście nie widzę możliwości realizacji takiego projektu.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 25.04.2010 23:00

Ferrari od dawna o to zabiega. Ponoć gdyby przekonali FIA to w tym sezonie w bolidzie nr 3 siedział sam Michał Szewc. :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 26.04.2010 06:44

Dziwi mnie tylko info o tym, że Rossi pojedzie w przyszłym sezonie skoro sam Vale powiedział, że na moto jeszcze ze 2-3 lata...ale ilość zer na kontrakcie potrafi zdziałać cuda.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 26.04.2010 17:46

Dziennikarze widać nie mają dużo roboty i wypisuję bzdety. 8)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2010 07:12

Się zbliża...

1. Vettel
2. Massa
3. Alonso
4. Hamilton
5. Button
6. Rosberg
7. Webber
8. Pietrow
9. Kubica
10. Schumacher
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 07.05.2010 10:09

PP HAM
1. HAM
2. ALO
3. VET
4. MAS
5. KUB
6. BUT
Ciekawe czy nowinki w bolidach jakoś znacząco wpłyną na któryś z zespołów?
Moim zdaniem raczej żaden z zespołów jakoś szczególnie nie "wystrzeli do przodu".
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2010 16:11

Pierwszy dzień treningów za nami - RK 7 i 6 czyli nie jest źle ale...
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 07.05.2010 17:41

JacYamaha napisał(a):Pierwszy dzień treningów za nami - RK 7 i 6 czyli nie jest źle ale...

... trening to nie wyścig... ale coś nie coś można wywnioskować odnośnie formy bolidów.
jp
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jp » 07.05.2010 20:44

Jeśli nie spadnie deszcz to czeka nas najnudniejsze GP w sezonie, a ja niestety nie będę oglądał najciekawszej części, czyli kwalifikacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone