Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Felix Baumgartner

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.10.2012 08:30

Znam osobę, która zabawiając się saletrą spaliła syrenkę sąsiadowi:). Ciekawie było.

A FB dał radę. Ciary na plecach miałem, jak pojawił się na stopniu. To ujęcie z góry jak skoczył było fenomenalne. Sukinkot twardy:).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2012 08:39

MRK napisał(a):Sukinkot twardy:).

No nie wiem :?

Podobno AM już montuje komisję specjalną, bo wyraźnie widział tajemniczą nogę,
która kopem w dupalca wypchnęła Austriaka z kabiny.

;)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 15.10.2012 08:41

greenrs napisał(a):U nas trochę inaczej. Nakrętką skręcało się dwie duże śruby ze sobą. Pomiędzy nie oczywiście siarka. Później uderzało się w jedną z nich... i bum.

też tak strzelałem, ale w środek wkładało się kapiszona :)

A z karbidu waliliście ? Pamiętam, w podstawówce w kotłowni palacz miał całą beczkę, regularnie podbieraliśmy stamtąd :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 15.10.2012 10:39

greenrs napisał(a):Ja puszczałem. :D
A co chcesz to zastosować? Wtedy cukier był tańszy. Lepiej przeznaczyć go na coś innego :oczko_usmiech:

Jacek wspominał coś o silnikach i mi się skojarzyło żeby trajektoria lotu nie wyglądała podobnie :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2012 11:07

Rysio napisał(a):... żeby trajektoria lotu nie wyglądała podobnie :wink:

Kumpel, na którymś z sylwestrów w górach, przyczepił do bramy taką rurę z fajerwerkami.

Po pierwszym strzale rura zmieniła położenie na poziome i resztę kanonady przeleżeliśmy w śniegu ... :/
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.10.2012 11:35

FB
Szacun ...
Widzieliście obłok jak przekraczał barierę dźwięku..
Niesamowite
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 15.10.2012 12:16

I pomysleć, że ten wyczynowiec był na Brac :)
Załączniki:
562042_10151302952066929_89051034_n.jpg
Zdjęcie ze strony Love Croatia na FB
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2012 14:33

Jacek S napisał(a):Zawsze może na początku z silnikami na plecach lecieć...w którym kierunku będzie chciał.

Tak a propos:

Obrazek ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.10.2012 15:20

Zapomnieliście jeszcze o "startówkach" ........ (chyba tak się mówiło na naboje do pistoletu do wstrzeliwania kołków)

Ja podpierd...... je zawsze ojcu , rozszerzało się "dziób" , wkładało zapałkę , podpalało i w długąąąąąąą ......i BUM !
W kiblu w podstawówce wysadziliśmy w ten sposób zlew. :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.10.2012 15:31

Arek napisał(a):
greenrs napisał(a):U nas trochę inaczej. Nakrętką skręcało się dwie duże śruby ze sobą. Pomiędzy nie oczywiście siarka. Później uderzało się w jedną z nich... i bum.

też tak strzelałem, ale w środek wkładało się kapiszona :)

Dokładnie .......w środek wkładało się kapiszony , im większa śruba , tym większa rozpierducha.....
Jak tak piznąłeś z co najmniej M24-30 , to było przeżycie.... :D

Obierało się też korki ........w czasie lekcji - psze Panią czy można do łazienki?
Szło się , w drodze do kibla obierało kilka korków , kładło na korytarzu na glebą przed drzwiami .........co się działo jak hołota w czasie przerwy wyskoczyła na korytarz....... zostało w pamięci do końca życia. :oczko_usmiech:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone