Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 10.06.2009 19:41

Nie bardzo rozumiem po co tak rozdzierasz szaty , wiekszosci nie przekonasz ze UE jest takie strasznie zle - patrz Libertas. A Tobie jesli jest tak strasznie zle w tym ukladzie , coz , obok wolna od glupoty Bialorus - wyjezdzaj i nie jecz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.06.2009 20:39

claude napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co tak rozdzierasz szaty , wiekszosci nie przekonasz ze UE jest takie strasznie zle - patrz Libertas. A Tobie jesli jest tak strasznie zle w tym ukladzie , coz , obok wolna od glupoty Bialorus - wyjezdzaj i nie jecz

Masz rację, nie ma sensu rozdzierać szat.

Nie bardzo wiem co glosi Libertas, bo gdy tylko zobaczyłem kto wchodzi w skład jej przedstawicieli, to omijam ich wypowiedzi dużym łukiem.
Pisałem już wielokrotnie, że popieram UPR i p. J.K.Mikke.

Dlaczego się wypowiadasz za większość?
Myślę, że bardzo niedługo to mniejszość zostanie wierna UE.

pzodro i bądź uprzejmy nie zatykać nikomu buzi..
:P :P :P
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 12.06.2009 11:58

Nikomu nie mam zamiaru zatykac buzi (sorry jesli to tak odebrales) ale troche mnie denerwuja takie narzekania , rozumiem ze cos sie nie podoba , zmieniam kraj albo zostaje w nim , angazuje sie w jakims ruchu politycznym i dzialam na rzecz jakis zmian a same zawodzenie jakos do mnie nie trafia.
Jestem zwolennikiem UE, widze w tym wiecej "+" niz "-" a z tego co wiem to w PL ciagle ( w zaleznosci od zrodel) liczba tych ktorzy sa za UE wynosi 50-60% ,sadze ze nie tak szybko zmienia sie te proporcje.
Jeslik chodzi o UPR i p. J.K.Mikke to niezmiennie, od lat popracie dla nich i ich pogladow oscyluje na poziomie 1% i nic nie wskazuje aby to mialo sie zmieniec.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.06.2009 20:56

Z dzisiejszych Faktów TVN:

Z unijnej kasy "wyparowało" 100 mln euro i nikt nie potrafi się z nich rozliczyć.
Ponoć jakiś "drobny" bałaganik w fakturach...

A to spryciarze...
8)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 12.06.2009 22:29

claude napisał(a):Nikomu nie mam zamiaru zatykac buzi

nie bądż dallas idż na całośc :D
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 12.06.2009 22:35

janniko napisał(a):
Nie bardzo wiem co glosi Libertas, bo gdy tylko zobaczyłem kto wchodzi w skład jej przedstawicieli, to omijam ich wypowiedzi dużym łukiem.
Pisałem już wielokrotnie, że popieram UPR i p. J.K.Mikke.

a na tym świecie takie dziwne przypadki...

czy można uznać za niemożliwy akces JKM do Libertas ?

casus LW niekoniecznie musi być wyjątkiem...

PS - ilu jeszcze Tymińskich i Libertasów zabłyśnie na politycznym nieboskłonie nieważne której w kolejności RP...

:wink: :wink: :P :P
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 12.06.2009 22:35

Cukier-Kotka. Wystarczy chyba...
Gejbomber przed wyborami prezydenckimi, alarm w pałacu rezydenta "bombowy", pobicie Cukier -Kotki. Nie Wstyd Wam Pisiory?

7 DDW i bardzo się cieszę, że będę miał przyjemność uczestniczenia w dwóch świętach narodowych tego zacnego narodu. Z wielką przyjemnością zobaczę jak się świętuje takie dni w Chorwacji. Nawet sam się podłączę .

Zadałem kiedyś pytanie, co by było, gdyby w Polsce panował islam i co by było, gdyby w Polsce religią rządządzą był Islam. Mielibyśmy najwięcej terrorystów samobójców na świecie, bo ojciec malwersant wie co robi. Ehhhh
Imam El ah tedowo al agbar
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 13.06.2009 06:03

jacky6 napisał(a): ... czy można uznać za niemożliwy akces JKM do Libertas ?

Ośmielę się declarum złożyć w imieniu sz.p. Korwina, że taki akces niemożliwością jest zasadniczą!

Nie wszyscy POlitycy w tym kraju to bezkompromisowi dorobkiewicze z przetrąconym kręgosłupem moralnym...
a właściwie .. to trudno przetrącić coś, czego się nie ma i nigdy nie miało...

:P :twisted:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2009 18:11

Siedzi sobie kruk na galezi, trzyma ser w dziobie. Podchodzi pod drzewo lis i mowi:
"Ty, kruk, glosujesz za UE?".
Kruk mu na to:
"TAK!"
Ser mu wypadl z dzioba, lis go zlapal i uciekl.
Kruk do siebie:
"Taaa....powiedzialbym NIE - i co by to zmienilo?"
szopen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szopen » 16.06.2009 15:03

claude napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co tak rozdzierasz szaty , wiekszosci nie przekonasz ze UE jest takie strasznie zle - patrz Libertas. A Tobie jesli jest tak strasznie zle w tym ukladzie , coz , obok wolna od glupoty Bialorus - wyjezdzaj i nie jecz

Nie wiem co ma do tego Libertas. Libertas Ganleya twierdzi, ze UE jest dobre, tylko wykonanie nie teges. Ganley chcial na przyklad konstytucji Europy na pare stron, zeby kazdy mogl to przeczytac, powszechnych wyborow prezydenta Europy itd. Ganley to eurofanatyk.

Oczywiscie, ci co sie do niego przykleili w Polsce to inna inszosc.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 19.06.2009 21:28

przeczytane w necie:
"...w dn 7 czerwca 2009 roku wyborców mieliśmy 30.565.272. W poważnych opracowaniach można znaleźć, że trochę powyżej 7,5 miliona
poszło do lokali wyborczych i wzięło karty. I tu niespodzianka. Głosów
ważnych było 7.364.763.
I tak; opierając się na znalezionym w Internecie źródle wyliczyłem, że
około 3.000 ludzi wzięło karty, ale ich nie wrzuciło do urny, a powyżej
140.000 w jakiś sposób popsuło swoje głosy.
W efekcie zgodnie z procedurami głosowało jedynie 24,095% wyborców.
W tym świetle na PO głosowało 10,7% wyborców, na PiS 6,6% wyborców, na
SLD 2,8% wyborców. Dalej nie liczyłem."
i jeszcze...
"
Te 24,1% głosów ważnych to jest klęska dla wszystkich a przede wszystkim dla klasy politycznej.
Niektórzy moi znajomi twierdzą, że te 76% wyborców, którzy nie
skorzystali ze swojego prawa wyborczego ; to są ludzie, którzy nie
myślą. Jest gorzej. Oni myślą - tylko my nie wiemy co. Oni myślą,
tylko trzeba nie lada socjologa, żeby znalazł jakieś rzetelne wspólne
cechy tego myślenia.
Ja potrafię znaleźć tylko jeden wspólny mianownik. Ten milczący elektorat naszą klasę polityczną ma za hetkę-pentelkę.
Może znalazłbym jeszcze jeden, ale boję się powiedzieć.
Przypomnę w II Rzeczypospolitej w 1919 roku kiedy Polska jeszcze nie
miała granic do wyborów poszło 70-90%; w 1922 roku już liczono
skrupulatnie 68%; w 1928 roku 78,3%; w 1930 roku 75%; w 1935 roku
46%; w 1938 roku 68%.
Przypomnijmy. Polska wtedy była wielonarodowa, z ogromnym odsetkiem analfabetów i podobno niedemokratyczna.
Na Boga! Gdzie my żyjemy."

:cry: :cry: :roll: :roll: :P :P
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 20.06.2009 09:22

jacky6 napisał(a):Na Boga! Gdzie my żyjemy."[/color]
:cry: :cry: :roll: :roll: :P :P

Jacku.
Ziarno debilizmu i konformizmu, które zostało zasiany przy Okrągłym Stole, i które przez lata było podlewane regularnie i obficie medialną indoktrynacją, dziś wschodzi w pełnej krasie i daje w nadmiarze swoje plony...
to się nazywa "klęska urodzaju"!

To minie .. to zawsze mija..
:) :roll:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.06.2009 09:17

janniko napisał(a):
To minie .. to zawsze mija..
:) :roll:

Siurki też przemijają.
szopen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szopen » 24.06.2009 11:23

Swietny artykul o Declanie Ganleyu i Libertas w "Rzeczpospolitej". Moze otworzą sie ozy niektórym na tym forum, którzy bezmyślnie powtarzali medialną propagandę o rzekomym eurosceptyzmie Ganleya. Eurosceptykiem to jestem ja. Ganley byl euroentuzjasta - a zachowanie polityków i mediów wobe Ganleya jedynie mnie w eurosceptyzmie utwierdza.

http://www.rp.pl/artykul/2,324303_Lukasz_Warzecha__Lekcja_Ganleya.html
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 15.07.2009 16:55

claude napisał(a):Nikomu nie mam zamiaru zatykac buzi (sorry jesli to tak odebrales) ale troche mnie denerwuja takie narzekania , rozumiem ze cos sie nie podoba , zmieniam kraj albo zostaje w nim , angazuje sie w jakims ruchu politycznym i dzialam na rzecz jakis zmian a same zawodzenie jakos do mnie nie trafia.
Jestem zwolennikiem UE, widze w tym wiecej "+" niz "-" a z tego co wiem to w PL ciagle ( w zaleznosci od zrodel) liczba tych ktorzy sa za UE wynosi 50-60% ,sadze ze nie tak szybko zmienia sie te proporcje.
Jeslik chodzi o UPR i p. J.K.Mikke to niezmiennie, od lat popracie dla nich i ich pogladow oscyluje na poziomie 1% i nic nie wskazuje aby to mialo sie zmieniec.
tel

Hej Claude odezwij się do mnie na tel 793937032 byliśmy umówieni na innym formum, ale tamto pojechalo na wakacje :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Europą rządzą idioci i hipokryci - niedługo wybory.. - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone