Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Euro ponad 4 zł !

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2010 08:53

Południowiec napisał(a):A może opłaca się kupić kuny??

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10280
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=271147#271147
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 06.05.2010 09:11

MWN napisał(a):
smer napisał(a):Wczoraj kupiłem euroki, ale spóźniłem się z decyzją.
Katowice - 4,09zł/szt.
Gdybym kupił 3 dni wcześniej, dałbym 3,85zł/szt.

Coś mi mówi, że niezależnie od działań spekulantów euro skoczy w górę - jak to zawsze w wakacje bywa.

nie zawsze, bo eurowi turyści wymieniają je na zł i automatycznie cena € spada; podobnie koło świąt.

Ja na "eurowych turystów" się nie załapię, bo wyjeżdżam 28 maja, a do tego czasu najprawdopodobniej będzie tylko rosnąć...

Aha, kupiłem również 200 kun na pierwszą autostradę - 0,60zł/ szt.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 06.05.2010 09:29

my wyjeżdżamy między 25-30.maja ale nie biorę wcale euro ani kun,trzy karty i trochę złociszy powinno styknąć
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.05.2010 09:51

Ja też wyjeżdżam 28 maja, ale turyści przyjeżdżają do nas od wiosny do późnej jesieni; pewnie się załapię.
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 06.05.2010 22:30

aaa ktoś sie ze mna "kłucił" spekulował,na temat wzrostu euro...jakies 2miesiace temu,i chyba miałem racje=) ale jak juz mowiłem,dla mnie euro moze byc po 5zł.Na wakacje prognozy wskazuja,4,80.Ale prognozy na euro,to jak..pogoda w marcu.pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2010 07:38

Też tak pisałem - żeby kupować - marna to dla mnie w tej chwili pociecha (bo ja dalej nie wiem czy pojadę i sam nie kupowałem :( ).
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.05.2010 08:16

miguel06 napisał(a):aaa ktoś sie ze mna "kłucił" spekulował,na temat wzrostu euro...jakies 2miesiace temu,i chyba miałem racje=) ale jak juz mowiłem,dla mnie euro moze byc po 5zł.Na wakacje prognozy wskazuja,4,80.Ale prognozy na euro,to jak..pogoda w marcu.pozdrawiam.

Jeżeli się "kłucił" to pewnie nie miał racji, gdyby jednak się kłócił - to kto wie?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 07.05.2010 09:11

MWN napisał(a):
legs napisał(a):Wszystko zależy od Mosze z Goldman Sachs i JP Morgan i na nic się tu mają przewidywania analityków.
Sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie i i jest bardzo dynamiczna ostatnio

Wiesz, że to się nazywa ANTYSEMITYZM?

Obrazek
morto15
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morto15 » 07.05.2010 09:59

Legs ma rację .Żydostwo rządzi światem.Banki ,giełdy i inne instytucje finansowe podlegają żydom.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.05.2010 10:28

morto15 napisał(a):Legs ma rację .Żydostwo rządzi światem.Banki ,giełdy i inne instytucje finansowe podlegają żydom.

I bardzo dobrze! Tam gdzie kasą rządzą Żydzi tam ta kasa jest..

Antysymityzm jest w dużej mierze przejawem skrzętnie ukrywanej zazdrości! Zazdrościmy Żydom ich inteligencji, sprytu i zaradności. Ale też zazdrościmy im umiejętności przyjmowania z wiarą i spokojem cierpienia i bólu.
A już najbardziej Żydom zazdroszczą katolicy (np. wyznawcy pana Rydzyka) i stąd ta ich piana, niegodna chrześcijanina! Nawet kiedyś słyszałem opowieści radiomaryjne, że z tym "ludem wybranym", to jest ewidentny przekręt masoński.. że masoni preparowali fałszywki.. he he.. tylko nie podali jak to zrobili..

Ale wracając do tematu Euro, to moim zdaniem za niedługi czas sytuacja się uspokoi i euro znów trochę spadnie...

pozdro
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 07.05.2010 11:09

Naród Żydowski,jest niezwykle inteligetnym narodem,a co najlepsze,wskaznik,ich inteligencji wzrosł w czasach prawnej emancypacji Żydow,popatrzcie całe hollywood jest żydowskie,"stołki" Prezydenta Banków Światowych obsadzone sa żydami(the world Bank Group) to tylko 3 nazwiska od 1991roku.
Lewis Thompson Preston(od '91 do '95)
James Wolfensohn (od '95)
Paul Dundes Wolfowitz (od 2005 do teraz)
Rodzina Rockefeller'ow czy Rotschild'ow to rownież Żydzi.
Dillon - (USA, właściciel "Goodyear", "Dodge" i "Chrysler")
Kto aktualnie jest właścicielem Banku Centralnego Rezerw Federalnych USA?
Właścicielami są 12 Centralnych banków, przez wiele lat bardzo dobrze strzeżona tajemnica,...
Bank Centralny Rezerw Federalnych USA to prywatna korporacja, kontrolująca i czerpiąca korzyści z drukowania pieniędzy poprzez Skarb Panstwa [the Treasury] i regulująca ich ilość i wartość
* Rothschild Bank of London
* Warburg Bank of Hamburg
* Rothschild Bank of Berlin
* Lehman Brothers of New York
* Lazard Brothers of Paris
* Kuhn Loeb Bank of New York
* Israel Moses Seif Banks of Italy
* Goldman, Sachs of New York
* Warburg Bank of Amsterdam
* Chase Manhattan Bank of New York

Alberta Einsteina,nie trzeba chyba nikomu przedstawiac,on rowniez,był Żydem.
Steven Spielber,leonard cohen,Lenny Kravitz,Barbara Streisand,Amy Winehouse,David Copperfield,Kate Moss,Woody Allen,Jack Black,Adrien Brody,Jamie Lee Curtis,Michael Douglas,David Duchovny,Harrison Ford,Tom Hanks,Dustin Lee Hoffman,Marilyn Monroe,Demi Moore.Załozycielem Warner Bros,był żyd wywodzacy sie z polski:) przepraszam,za taki off top,ale lubie rozmawiac o narodzie żydowskim.To tylko kropla w morzu...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.05.2010 11:44

Marilyn Monroe

Żeby być Żydem trzeba mieć matkę Żydówkę a nie wyjść za mąż za pisarza Arthura Millera, Żyda :):)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.05.2010 11:49

Taaaaa............A kurs euro zależy pewnie od populacji Żydów na świecie, tak?? :roll: No bo im więcej ich jest, tym więcej trzeba.....wykarmić, co wiąże się oczywiście z większymi wydatkami! :wink:
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 07.05.2010 11:59

I już euro jest cacy, Andrea zatwierdziła pomoc dla Grecji i sytuacja przygaszona do czasu wypadnięcia następnego trupa z szafy. Ale mam nadzieje że to będzie najwcześniej we wrześniu.
miguel06
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miguel06 » 07.05.2010 14:16

Andrea??Nieznam zadnej Andreii,która mogła by pomoc Grecjii:) niewiem,czy tak do konca przygaszone;) euro dzisiaj sprzedawałem po 4,14.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Euro ponad 4 zł ! - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone