.png)
moondek napisał(a):jeśli nawet wzrośnie do 4,60 zł,
.png)
.png)
moondek napisał(a):Idąc dalej, proponuję śledzić średnie ceny paliw w Polsce, Czechach, na Słowacji, na Węgrzech, w Austrii, Słowenii i przede wszystkim Chorwacji. Do tego przydałyby się aktualne wieści z giełdy spożywczej w Chorwacji, notowania Centralnego Banku Chorwacji Kuna vs. Euro. Do tego jeszcze zrobić zestawienie danych pogodowych z Chorwacji za okres ostatnich 10 lat, bo oprócz tego, że moe być drogo, to jeszcze nie daj Boże pogody nie będzie![]()
Naprawdę nie macie innych zmartwień, niż to, że Euro rośnie?Jakiś czas temu w Tok.fm wypowiadał się jakiś analityk i powiedział, że z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że w wakacje Euro osiągnie poziom 4,80 zł.... I co teraz? Ja wiem, że nawet, jakby się okazało, że tak będzie, to wakacje wyjdą mnie drożej o ok. 400 zł... Czyli na 2 osoby 30 zł dziennie. Dramat...
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
moondek napisał(a):Okrzem, nie porównuj kursu Euro z zeszłego roku do bieżącego... Zeszłoroczne wakacje były ok. 20-30% tańsze od tegorocznych... Dlatego uważam, że lamentowanie nad tym, że Euro jest droższe o 10 gr/1 Euro w porównaniu do zeszłego miesiąca jest samobiczowaniem... Nie zmienimy już tego, a Euro na pewno już nie osiągnie poziomu poniżej 4 zł...
Co do zakupu waluty w połowie miesiąca, to jest coś na rzeczy, bo większość banków, podpisując umowy kredytowe przy kredytach hipotecznych ustala splaty rat na koniec miesiąca. Popyt na walutę na koniec miesiąca jest zatem większy, niż w połowie miesiąca, a co za tym idzie, kurs Euro wtedy nieznacznie wzrasta. Taką tendencję obserwuję już od dłuższego czasu. Kredyt mieszkaniowy płcę pierwszego dnia każdego miesiąca
.png)
.png)
natuchna napisał(a):Dzis ładnie spada euro ( 4.48), ku pokrzepieniu wyjeżdżajacych w najblizszych dniach. Do 20 czerwca powinno osłabic sie jeszcze do 4.30-4.40 a pod koniec miesiąca znowu w górę. I Tak od bandy do bandy:)
.png)
piotrulex napisał(a):natuchna napisał(a):Dzis ładnie spada euro ( 4.48, ku pokrzepieniu wyjeżdżajacych w najblizszych dniach. Do 20 czerwca powinno osłabic sie jeszcze do 4.30-4.40 a pod koniec miesiąca znowu w górę. I Tak od bandy do bandy:)
chyba kurs sprzedazy a ten raczej srednio Cie interesuje
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne