Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

dzień przyjazdu i korzystanie z usług 'staczy' na Krk

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin1310
Podróżnik
dzień przyjazdu i korzystanie z usług 'staczy' na Krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 22.08.2008 14:50

Witam

Od 3 dni intensywnie przeczesuję tematy głównie autorstwa Piotrek_B, woka, Rafał Krasoń, zmrol - kawał dobrej roboty - dotyczące wyspy Krk. Większość kwestii i pytań dotyczących m.in. pobytu udało mi sie dzięki nim rozwiązać, ale pojawiło się pytanie dotyczące tzw. 'staczy'.

Jadę z rodziną i 3 dzieci w ciemno i liczę na osoby, które mają oferty dotyczące wolnych apartamentów - staczy -naganiaczy (fajnie brzmi) :).

Czy koś z takich usług korzystał i jak to wygląda?

Bo widzieć osoby stojące to jedno a zatrzymać się i skorzystać z ich ofert to drugie.
Czy wygląda to adekwatnie do procederu przed Zakopanem. Rozumiem że stoi kilku gości przy drodze, na parkingu np. za mostem na Krk wybieram ofertę tego z najfajniejszymi zdjęciami i jeśli się dogadujemy to jedziemy na miejsce np. do Malinskiej. To jest przecież jakieś 15 km. A jak apartament nie będzie się pokrywał z opisem to, co? Gość się nie zdenerwuję, że musi drałować powrotem taki kawał.
A mi biednemu pozostanie słuchanie sławetnego stwierdzenia żony 'a nie mówiłam' :D i szukanie apartamentu albo skorzystanie z usług agencji turystycznej.

Druga kwestia to dzień przyjazdu.

Większość sugeruje, iż najlepszymi dniami są niedziela ewentualnie poniedziałek. Ja mogę pojawić się na Krk w środę rano - 27 sierpnia - jakby nie było to środek tygodnia czy znacznie pogorszy to szanse na znalezienie miejsca. Bo niby 14 dni pobytu, ale właściciel ma właściwie przez 3 tygodnie zajęty apartament licząc niedziela- sobota. Czy może poczekać te 4 dni do niedzieli aby łatwiej znaleźć kwaterę kosztem tych 4 dni urlopu. :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2008 15:42

Na początek to powiem Ci, że tak sobie komplikujesz życie, że nakręcasz się nie w tym kierunku co trzeba :lol:

marcin1310 napisał(a):.....Bo widzieć osoby stojące to jedno a zatrzymać się i skorzystać z ich ofert to drugie....

ani jedno ani drugie - Ci ludzie z tego żyją i to ich (bardzo często) jedyna praca. W przeważającej większości to nie są żadni pośrednicy a własciciele takich lokali
marcin1310 napisał(a):..... Rozumiem że stoi kilku gości przy drodze, na parkingu np. za mostem na Krk wybieram ofertę tego z najfajniejszymi zdjęciami i jeśli się dogadujemy to jedziemy na miejsce....

dokładnie o to chodzi, żeby sie dogadać i żeby obie strony były usatysfakcjonowane. Jak zrezygnujesz po oglądnieciu - to nie bedziesz ani pierwszy ani ostatni który to zrobi. To niczym sie nie rózni od kupawania towaru w sklepie - ogladasz, pasuje to kupujesz. Nie pasuje to odkładasz
marcin1310 napisał(a):.....A jak apartament nie będzie się pokrywał z opisem to, co? Gość się nie zdenerwuję, że musi drałować powrotem taki kawał.....

A w czym masz problem :?: Gośc Ci mówi co innego niż okazuje się w rzeczywistości - to chyba jego problem, to on ściemnia a nie Ty
marcin1310 napisał(a):.....Gość się nie zdenerwuję, że musi drałować powrotem taki kawał.....

to jest jego praca a konkurencja nie śpi
marcin1310 napisał(a):..... Czy może poczekać te 4 dni do niedzieli aby łatwiej znaleźć kwaterę kosztem tych 4 dni urlopu. :(

Jak wyżej - NIE UTRUDNIAJ SOBIE ŻYCIA - nie ma żadnych podziałów sobota-sobota :!: :!: :!: :!:
Jest klient to się mu wynajmuje a nie czeka na księcia na białym koniu :mrgreen:

I najważniejsze
pamietaj, że już jest praktycznie po sezonie, więc nawałnicy turystycznej już nie ma i lokali będzie o wieeeeeeeeele więcej wolnych niż w sezonie

Pakuj walizki i ciesz się przyszłym urlopem a nie zaprzątaj sobie głowy nieistotnymi tematami :wink: :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.08.2008 15:50

Nie wiem czy może to mieć jakiekolwiek odniesienie, ale jechaliśmy teraz w pierwszy poniedziałek sierpnia i w Karlovacu na zjeździe na Plitvice pierwszy lepszy Apartman oświetlony neonami (było już ciemno), przy którym się zatrzymaliśmy był świetnym strzałem, bo mimo, że człowiek nie miał już wolknych miejsc to wsiadł do swojego samochodu i poprowadził jak dzieci za rączkę do przyjaciela który miał wolne pokoje, które nam odpowiadały. Więc nie zastanawialiśmy się ani sekundy... nawet bez targowania się obeszło. 90 Euro za 4+4 i ponad 100 m2 powierzchni w dwóch pokojach korytarzu i dwóch łazienkach. Parking na zapleczu domu - samochody nie widoczne z drogi. A najlepiej zrobisz jak jeszcze u gospodarza przed snem zakupisz jego napitek ;) On będzie w niebowzięty ;) a Ty bezpieczny ;)

Pozdrav :papa:
agas73
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agas73 » 22.08.2008 15:51

Ja mam taki sam plan . Tylko że my będziemy rano w czwartek 28.08. Wyjezdzamy w nocy z dwójką małych dzieci. W Malinskiej gdzieś parkujemy . Mąż z dziecmi na plaże , a ja będę w pobliżu szukała kwater.Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Jakbyście byli w Malinskiej to mozemy się spotkać .My 35 lat i39 ,dzieci 2 i 5 lat
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2008 16:12

Marcin ..... Ty se nie marudź, Ty se nie kombinuj, Ty se ..... Wsiadaj w automobila i jedź. :!: Jak już będziesz na miejscu ( nad brzegiem morza-koniecznie), przypomnij sobie coś teraz napisał. Ze wstydu bedziesz czerwony jak burak ( wskakuj do morza-koniecznie) :wink: :D Strach ma wielkie oczy, chyba znasz to powiedzenie. Ten Twój wyjazd, w tym okresie to "bajka". Lokum szukaj jak najbliżej morza, nie bierz dalej położonego. Szkoda tracić uroku i klimatu wczasów. ............. jak zawsze, proponuję sam KRK (miasto).
Miłego ..

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje