Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 26.01.2019 21:24

Bry czór
Tak se siedzimy w domu z dziołchą. Rozlałem po piwku. Potem po drugim. Aśka z drugiego wypiła ino pół i mówi ze juz nie chce.... se myśle chora czy jaki czort :mrgreen:
A ona rakije 50% na stół i mówi ze piwo ją usypia :mrgreen:
Rakija kupiona w 2017r od gospodyni z Baśki. Prosto z lini produkcyjnej w piwnicy :hearts:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.01.2019 12:09

Dzień dobry . . . do zacieśniania więzi rodzinnych w domu , bez wychodzenia na zewnątrz , gdzie wiatr miota śniegiem na wszystkie strony . . . brrrr . . . a wczoraj wieczorem było tak pięknie : -6 stopni bezwietrznie , akurat na godzinny spacer . . .
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 27.01.2019 12:19

Dzień dobry :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.01.2019 13:31

Dzień dobry.
Za oknem odwilż.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 27.01.2019 13:43

Dzień dobry - 2
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.01.2019 14:43

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):W piątek wychodzi ze mnie hedonista, ale taki umiarkowany. :oczko_usmiech:

... dziś zwalniam tempo i słucham Top 150 Ballad Hits na Stars TV (z odtworzenia), jednocześnie wspominając dzieciństwo... przeglądając starą ramówkę telewizyjną...

Stars TV słucham/oglądam często, bo bardzo lubię klimaty lat 70-80.

Muszę jednak powiedzieć, że trochę się dziwię Twoim nostalgicznym powrotom do przeszłości w tak młodym wieku, u mnie pojawiło się to znacznie później. :oczko_usmiech:

Dobar dan i ugodni nedjelju. :wink:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 27.01.2019 15:22

walp napisał(a):Muszę jednak powiedzieć, że trochę się dziwię Twoim nostalgicznym powrotom do przeszłości w tak młodym wieku, u mnie pojawiło się to znacznie później. :oczko_usmiech:

No proszę Cię... u mnie nostalgia za latami 80-tymi i 90-tymi trwa od jakichś 15 lat. Jeżeli ma Cię to uspokoić ;) to kiedyś ta tęsknota była silniejsza :).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.01.2019 15:48

Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):Muszę jednak powiedzieć, że trochę się dziwię Twoim nostalgicznym powrotom do przeszłości w tak młodym wieku, u mnie pojawiło się to znacznie później. :oczko_usmiech:

No proszę Cię... u mnie nostalgia za latami 80-tymi i 90-tymi trwa od jakichś 15 lat. Jeżeli ma Cię to uspokoić ;) to kiedyś ta tęsknota była silniejsza :).

Zatem niech ta machina wspomnień nie przestaje się kręcić. :)

Lata 80-te są przez wielu uważane za okres kiczu, w którym panował kolor i połysk. W Polsce ponadto¹, wiążą się z epoką kryzysową. Były to czasy trudne i ciekawe zarazem, a muzycznie to doprawdy złota era. :wink:

Edit:
Partykułę "ponadto" piszemy łącznie. Przepraszam za błąd. :wink:
Ostatnio edytowano 27.01.2019 19:19 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.01.2019 18:58

walp napisał(a):
Trajgul napisał(a):
walp napisał(a):W piątek wychodzi ze mnie hedonista, ale taki umiarkowany. :oczko_usmiech:

... dziś zwalniam tempo i słucham Top 150 Ballad Hits na Stars TV (z odtworzenia), jednocześnie wspominając dzieciństwo... przeglądając starą ramówkę telewizyjną...

Stars TV słucham/oglądam często, bo bardzo lubię klimaty lat 70-80.

Muszę jednak powiedzieć, że trochę się dziwię Twoim nostalgicznym powrotom do przeszłości w tak młodym wieku, u mnie pojawiło się to znacznie później. :oczko_usmiech:

Dobar dan i ugodni nedjelju. :wink:

Się muszę przyznać że to jedyna muzyczna stacja w TV który trawię :wink: Może też już stary jestem :oczko_usmiech: :mrgreen:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 28.01.2019 13:23

Dzień dobry!
Po pięciu dniach zniknął pierwszy śnieg i znowu jest zielono :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.01.2019 15:23

naturysta-06 napisał(a):...znowu jest zielono :)

Z tą zielenią to trochę przesadzasz :D

Jako, że lubię polskie morze, jakiś czas temu wybraliśmy się do Kołobrzegu właśnie w czasie zimowych ferii. Mimo, że nie mam żadnych skłonności do depresji, wspominam widok morza zimą jako jeden z najbardziej dołujących z jakimi się zetknąłem. Nie wiem czy w Chorwacji jest podobnie bo nigdy tam zimą nie byłem ale na mnie widok czarnego morza, ołowianych fal i zimny wiatr działają wyjątkowo przygnębiająco :roll:

Dzień dobry.
Właśnie zaczynam remont łazienki :? Czy może być w domu gorsza robota?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.01.2019 16:17

greenrs napisał(a):
naturysta-06 napisał(a):...znowu jest zielono :)

Z tą zielenią to trochę przesadzasz :D

Zawsze tej zieleni trochę zazdrościłem. W czerwcu zielono, w październiku zielono, w styczniu zielono ... evergreen :oczko_usmiech:
greenrs napisał(a):Jako, że lubię polskie morze, jakiś czas temu wybraliśmy się do Kołobrzegu właśnie w czasie zimowych ferii. Mimo, że nie mam żadnych skłonności do depresji, wspominam widok morza zimą jako jeden z najbardziej dołujących z jakimi się zetknąłem. Nie wiem czy w Chorwacji jest podobnie bo nigdy tam zimą nie byłem ale na mnie widok czarnego morza, ołowianych fal i zimny wiatr działają wyjątkowo przygnębiająco :roll:

Może pięknie nie jest, raczej na pewno nie jest :lol: ale na plus jest to, że takie zimowe spacery brzegiem morza dotleniają i hartują. Mamy do dyspozycji nie tylko powietrze bogate w jod, ale złoża borowinowe oraz źródła solankowe, np. w Ustce.

Dzień dobry.
U mnie szaro-buro i ponuro potęguje tęsknotę za latem. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.01.2019 08:38

W niedzielę między Puckiem a Władkiem zatoka wyglądała tak.....
IMG_20190127_135056.jpg

Z telefonu.

Dzień dobry.
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 29.01.2019 11:48

Dzień dobry!
Słonecznie, wietrznie, zielono (Kołobrzeg) :)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.01.2019 12:36

Dzień dobry. Szaro buro i ponuro...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko