marze_na napisał(a): popołudnie spędzam u dentysty.
To tak jak ja
Dzień dobry w Nowym Roku

.png)
marze_na napisał(a): popołudnie spędzam u dentysty.

.png)
te kiero napisał(a):... powodem jak się okazało było typowo chrzczone paliwo...
.png)
greenrs napisał(a):Smog przejdzie ale konsekwencje zdrowotne mogą pozostać przez długie lata a nawet całe życie - a niektórym nawet dość znacząco je skrócić![]()
.png)
walp napisał(a):Najbardziej truje przemysł i duża liczba samochodów, ale też sami mieszkańcy, którzy często palą w starych piecach, w dodatku byle czym.
.png)
śmigacz napisał(a):Skoro węgiel kosztuje 300 zł na kopalni a 800 lub więcej jak końcowy odbiorca kupuje to się nie ma co dziwić że w piecu ląduje wszystko. Rząd powinien przyjrzeć się pośrednikom. Dlaczego węgla nie sprzedaje kopalnia tylko już pierwszy pośrednik na placu. Jak dla mnie to nie zrozumiałe. Jest mróz jest smog. Będzie wiosna smogu do zimy nie będzie.
.png)
weldon napisał(a):Mnie teraz interesuje, kto z rządu ma szwagra produkującego maseczki na twarz
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):walp napisał(a):Najbardziej truje przemysł i duża liczba samochodów, ale też sami mieszkańcy, którzy często palą w starych piecach, w dodatku byle czym.
80 % to ludzie i to co palą.
Przemysł i motoryzacja to ok 20 %.
Niektórzy uważają, że 90 % to ludzie !
.png)
Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):Mnie teraz interesuje, kto z rządu ma szwagra produkującego maseczki na twarz
Przecież taki stan rzeczy nie jest od wczoraj, nie zrodził się dziś.
Mnie się widzi bardziej polityczny kontekst tego, że rozdmuchiwane jest to właśnie teraz.
Sorry.
.png)
śmigacz napisał(a):Skoro węgiel kosztuje 300 zł na kopalni a 800 lub więcej jak końcowy odbiorca kupuje to się nie ma co dziwić że w piecu ląduje wszystko. Rząd powinien przyjrzeć się pośrednikom. Dlaczego węgla nie sprzedaje kopalnia tylko już pierwszy pośrednik na placu.
Vjetar napisał(a):weldon napisał(a):Mnie teraz interesuje, kto z rządu ma szwagra produkującego maseczki na twarz
Przecież taki stan rzeczy nie jest od wczoraj, nie zrodził się dziś.
Mnie się widzi bardziej polityczny kontekst tego, że rozdmuchiwane jest to właśnie teraz.
Sorry.
yzedef napisał(a):Niestety trują ludzie palący śmieci i inne pochodne... aby się spaliło. Wiem bo mieszkam w małej miejscowości koło Warszawy w dosyć gęstej zabudowie domków i jest teraz masakra... ja od zawsze palę gazem i teraz się wkurzam, sąsiedzi latem zaczynają już pracę przy gromadzeniu różnych materiałów opałowych (jakieś drzewo, deski itp.), niektórzy mają na zimę kupują taką minimalną ilość węgla że jest to śmieszne... i potem widać te parowozy z kominów, wiem bo jeden z sąsiadów pali ekogroszkiem w piecu z podajnikiem i nic nie popala innego (ale zamawia tego ładnych parę ton) i dym od niego nie jest tak hardcorowy... Ale co zrobisz ludziom w małej miejscowości gdzie wszyscy się znają ?
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko