Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Joanka23
Cromaniak

Postnapisał(a) Joanka23 » 06.06.2010 21:33

Piotrf - muszę przyznać, że przez Ciebie znowu zatęskniłam za Bieszczadami... sporo czasu tam spędziłam... :D

Jola ja dzisiaj miałam iść na żużel ale jak pojechaliśmy w południe na grilla i poopalaliśmy się na słoneczku to już po powrocie nikomu się nie chciało tak więc żużel został przełożony na inną okazję :)

Hajduczek - z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy relacji...
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 06.06.2010 21:43

piotrf napisał(a):

Jolu , w Polańczyku jest wiele ośrodków z różnymi domkami :wink:
przyznam się , że nawet małej części z nich nie umiałbym nazwać :oops:

Atmosfera się liczy dla mnie i możliwość obcowania z naturą w dobrym towarzystwie 8)
Piotr.. ja tylko tak z czystej ciekawości pytałam.. :D jak zwał tak zwał :wink: , łono natury.. w doborowym towarzystwie...bezcenne :D :wink:
Olcia ...toś dzisiaj przysmaki zjadała :D nie ma jak u mamy :wink:... jak ktoś ugotuje to lepiej smakuje... :D
Asiu,chyba to był strzał w dziesiątke z tym grilem i słoneczkiem :D żużel może sobie poczekac na ciut gorszą pogode :wink:
Viola.. dobrej nocy :)
Ostatnio edytowano 06.06.2010 21:52 przez Jolanda, łącznie edytowano 3 razy
ghorgh
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ghorgh » 06.06.2010 21:46

Cześć ponownie wieczorową porą :)

Jak sobie tak czasem śpiewamy i i góreczkach mówimy - to ja mam taką pieśniczkę: Bar w B... i choć w tytule są Beskidy, dla mnie jako żywo - Bieszczady :)
Joanka23
Cromaniak

Postnapisał(a) Joanka23 » 06.06.2010 21:53

ghorgh napisał(a):Cześć ponownie wieczorową porą :)

Jak sobie tak czasem śpiewamy i i góreczkach mówimy - to ja mam taką pieśniczkę: Bar w B... i choć w tytule są Beskidy, dla mnie jako żywo - Bieszczady :)

no to chyba sobie chociaż tego chmielu poleję w oczekiwaniu na te wakacje :wink:
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 06.06.2010 21:56

ghorgh napisał(a):

No bardzo ładnie śpiewacie :lol: 8) , w sam raz na jakieś ognicho :lol:
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 06.06.2010 21:58

Przyznam się , że już trochę lata w siebie wlałem . . . :wink:
. . . jutro rano jeszcze raz w Bieszczady :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 22:18

Muliness napisał(a): Pytanie do chłopaków skąd w baku woda? Tak na poważnie pytam bo my cały czas walczymy z autem Adam wymienia filtry wali z nich szlam i syf z wodą , :evil: przejeżdza 20 km i znów to samo;) Jutro wymienia cały zbiornik bo dostał szału Jeździ na gazie ale no jakoś musi odpalać

Woda w zbiorniku bierze się z tego, że na ściankach osadza się para wodna ponieważ nie ma za dużo paliwa w zbiorniku a na zewnątrz temperatury są jakie są. Jeden z lepszych sposobów jakie znam to wlać do benzyny denaturat. Powinno pomóc
ghorgh
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ghorgh » 06.06.2010 22:18

No a ja mam Stolicę od wtorku i też mam tu troche lata:) I Renatę na forum - Też Lato :) Jest wprost cudnie :)
ghorgh
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ghorgh » 06.06.2010 22:23

Serce w pasy napisał(a):
Muliness napisał(a): Pytanie do chłopaków skąd w baku woda? Tak na poważnie pytam bo my cały czas walczymy z autem Adam wymienia filtry wali z nich szlam i syf z wodą , :evil: przejeżdza 20 km i znów to samo;) Jutro wymienia cały zbiornik bo dostał szału Jeździ na gazie ale no jakoś musi odpalać

Woda w zbiorniku bierze się z tego, że na ściankach osadza się para wodna ponieważ nie ma za dużo paliwa w zbiorniku a na zewnątrz temperatury są jakie są. Jeden z lepszych sposobów jakie znam to wlać do benzyny denaturat. Powinno pomóc

O ile pamiętam, to denaturat wode wytrąci ale jej nie zniweluje... zbiornik najlepiej jest zdrmontować, przejrzeć wszstkie rurki, szczególnie odpowietrzające, czy nie są powyginane i przy przejeździe przez kałuże nie łapią wody.
Po demontażu zbiornik wygrzać (bron Boże nie wypalać!!!) zamontować po kontroli rurek i na wszelki wypadek uszczelnić od zewnątrz byle nie bitumicznym cudem - bo zenzynka rozpuści, najlepiej Poxililną. Takie jest moje zdanie. Zaznaczam - jestem z wykształcenia budowlańcem nie mechanikiem samochodowym :)
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 06.06.2010 22:24

ghorgh napisał(a):No a ja mam Stolicę od wtorku i też mam tu troche lata:) I Renatę na forum - Też Lato :) Jest wprost cudnie :)

No to zapraszam na wspólne ognicho tutaj i pozdrawiam :lol:
ghorgh
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ghorgh » 06.06.2010 22:26

renatalato napisał(a):
ghorgh napisał(a):No a ja mam Stolicę od wtorku i też mam tu troche lata:) I Renatę na forum - Też Lato :) Jest wprost cudnie :)

No to zapraszam na wspólne ognicho tutaj i pozdrawiam :lol:

Kusisz, kusisz i... nie deklaruję się, bo na ostatni się właściwie zdeklarowałem, a jak to mowią, człowiek mysli...
Tudzież pragnę dołączyć :)
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 06.06.2010 22:29

Dobrej , spokojnej nocy życzę :D :papa:
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 06.06.2010 22:32

piotrf napisał(a):Dobrej , spokojnej nocy życzę :D :papa:
Piotr ..Miłej nocki życzę :D śpij ,śnij...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 22:37

ghorgh napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

O ile pamiętam, to denaturat wode wytrąci ale jej nie zniweluje... zbiornik najlepiej jest zdrmontować, przejrzeć wszstkie rurki, szczególnie odpowietrzające, czy nie są powyginane i przy przejeździe przez kałuże nie łapią wody.
Po demontażu zbiornik wygrzać (bron Boże nie wypalać!!!) zamontować po kontroli rurek i na wszelki wypadek uszczelnić od zewnątrz byle nie bitumicznym cudem - bo zenzynka rozpuści, najlepiej Poxililną. Takie jest moje zdanie. Zaznaczam - jestem z wykształcenia budowlańcem nie mechanikiem samochodowym :)

Można też zmienić samochód :D ale chodzi o najtańsze skuteczne środki.
Proponuję zacząć od tego taniego sposobu.
A jak się nie uda trzeba próbować innych metod. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 22:46

A właśnie chciałem zapytać, bo właśnie byli moi przyjaciele z zaproszeniem na ślub, ile teraz się daje do koperty?
Zawsze dawałem 500zł, ale ze dwa nie byłem więc nie wiem czy ta kwota się nie zdenominowała?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko