Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 19:37

Dobry Wieczór
Jak pisałem tak zrobiłem, zabrałem rodzinkę i pojechaliśmy do Dinozatorlandu w Zatorze koło Oświęcimia. I powiem Wam, że jestem bardzo mile zaskoczony tym co zobaczyłem. W marcu pojechaliśmy do Dinolandii w Inwałdzie k.Wadowic obok Parku Miniatur. Myślałem, że jak to jest nowość(otwarte w marcu właśnie) i ma być konkurencją dla Zatoru bo niedaleko to spodziewałem się że będzie to lepsze od Zatoru, a po dzisiejszej wycieczce do Dinozatorlandu stwierdza, że park w Inwałdzie to popierdułka a nie Dinolandia :D

Zator zrobiony naprawdę w europejskim stylu! Ruszające się Dinozaury włączane poprzez fotokomórkę przez nadchodzącyvh ludzi. Eksponatów czy jak je tam zwał jest wg strony internetowej 90 z czego 70 jest ruchomych. Nie wiem, nie liczyłem, ale wierzę na słowo bo jest ich sporo.
Idzie się w lesie w przyjemnym chłodzie,dróżkami wykonanymi z drewna jak w Plitvicach.
Duże wesołe miasteczko przed wejściem z bardzo dużą ilością atrakcji dla dzieci.
Proponuję najpierw wejść do Dinolandu a wesołe miasteczko zostawić sobie na koniec, bo możecie nie wejść, gdy dzieciaki zaczną szaleć na różnych atrakcjach. Jedyne do czego można się przyczepić to jakość jedzenia. Same fast foody i to podłej jakośći :cry:
Byliśmy tam ponad 5godzin a można dłużej, tylko moja córa(3,5 roku) ze wszystkiego nie może jeszcze korzystać.

Pytajcie o co chcecie :D
PS nie wiem po ile LPG na trasie bo jeżdżę dieslem :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2010 19:43

Lody, gofry i inne wałówkie to z domu wziąłeś?
W wekach czy suszone?

Ja przez dwa dni zastanawiałem się jak ominąć bramki na autostradzie do Grudziądza
i, nagle, zorientowałem się, że w ogóle tamtędy nie jadę :D
A jaka cena ropy, bo to i mnie interesuje?
Na wtryskach nic się nie osadzi? :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 06.06.2010 19:52

Joanka23 napisał(a):

a Hajduczek mi się jeszcze schował - Dzień dobry! :D

cześć ...cześć :D nie schowalam się :wink: byłam z Martą na Jarmarku Świetojańskim :D .......szykuję foty
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 06.06.2010 19:56

OOO rany nie sądziłam , że wolny dzień tak wykańcza;) Objadłam sie jak wieloryb posiedziałam na słonku Ekipa męska rozstawiała basen ma już wiele lat ale chyba jeszcze ten sezon przetrzyma;)

Pasiasty super , że wycieczka się udała :)
Renatka tak mi przykro w związku z pracą ale skoro godnie zapłacą to jest plus;)
Piotrek gdzie zdjęcia ? mam szukać po działąch foto?:) Czy tu będą;?
Ostatnio edytowano 06.06.2010 19:58 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 19:58

weldon napisał(a):Lody, gofry i inne wałówkie to z domu wziąłeś?
W wekach czy suszone?

Oczywiście zawsze tak robię, nie rozumiem co w tym dziwnego. Zapomniałem tylko o kanapkach i termosie :D

weldon napisał(a):Ja przez dwa dni zastanawiałem się jak ominąć bramki na autostradzie do Grudziądza
i, nagle, zorientowałem się, że w ogóle tamtędy nie jadę :D

Wiedziałem, żeś sknera i na Centusia pasujesz bardziej niż na krawaciarza

weldon napisał(a):A jaka cena ropy, bo to i mnie interesuje?
Na wtryskach nic się nie osadzi? :lol:

Ponad 4,4 ale ile dokładnie to nie wiem, około 240 za pełny bak :D
A za remont wtrysków, to płaciłem 3tysiące, ale w Mondeo i powiedziałem żonie, że jak jeszcze raz kiedyś najdzie mnie ochota kupna Forda to może mnie z całej siły ze szpica w dupę kopnąć. Z dziwną radością na twarzy zgodziła się. :lol:
Ostatnio edytowano 06.06.2010 20:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 06.06.2010 19:59

hajduczek napisał(a):.......szykuję foty

czekam;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.06.2010 20:06

Serce w pasy napisał(a):A za remont wtrysków, to płaciłem 3tysiące, ale w Mondeo...

To ile ty masz tych wtrysków? 8O Po dwa na cylinder??? :D

Forda mam odhaczonego w takim razie w tabelce - nie kupować
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.06.2010 20:08

Obiecane - wykonane :

Obrazek

Tak powitał nas Polańczyk :? - mokro , deszczowo . . .

Obrazek

łódka na wodzie :wink: - pustki . . .

Obrazek

Obrazek

. . . cisza , spokój . . .

Obrazek

Obrazek

. . . kilka osób ( twardziele :wink: ) jednak jest . . .

Sorki za jakość fotek - z kamerki :oops: :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 06.06.2010 20:11

Cudnie tam jest widać ten spokój i ciszę:) Pogoda faktycznie na początku kiepska :)
Takie domki letniskowe przypominają mi wakacje nad jeziorem;)hmmm miejscowość Zdbice koło Wałcza:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 20:13

weldon napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):A za remont wtrysków, to płaciłem 3tysiące, ale w Mondeo...

To ile ty masz tych wtrysków? 8O Po dwa na cylinder??? :D

Forda mam odhaczonego w takim razie w tabelce - nie kupować

Mondeo to już archeologia niech inny sie martwi choć kupił z nowymi wtryskami.

Jeden wtryski w ASO kosztował 1200PLN ale znalazłem takiego magika co robi cuda z autami i on naprawił je tzn wymienił za3000PLN. Nie powiem żebym był z tego powodu szczęśliwy zwłaszcza, że musiałem je wymienić przed samą sprzedażą. Ogólnie Ford gówno wort, no może prócz focusa. Z niego byłem zadowolony.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.06.2010 20:14

Muliness napisał(a):Cudnie tam jest widać ten spokój i ciszę:) Pogoda faktycznie na początku kiepska :)

Tej lepszej na fotach nie mam , bo kamera pojechała do domu :oops: :wink:
Możesz mi jednak wierzyć , że w sobotę było . . . niebo kaliforni i dobrze ponad 20 stopni :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 20:16

Piotrf a czy ten ośrodek nie leży na przeciwko owej Patelni?
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.06.2010 20:17

Serce w pasy napisał(a):Piotrf a czy ten ośrodek nie leży na przeciwko owej Patelni?

To JEST stara patelnia :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 20:19

piotrf napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Piotrf a czy ten ośrodek nie leży na przeciwko owej Patelni?

To JEST stara patelnia :wink:

No widzisz jak pięknie poznałem po tylu latach :D
To tam baletowali studenci z Gdańska :D A ja znimi :cry:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 06.06.2010 20:23

piotrf napisał(a):[
Tej lepszej na fotach nie mam , bo kamera pojechała do domu :oops: :wink:
Możesz mi jednak wierzyć , że w sobotę było . . . niebo kaliforni i dobrze ponad 20 stopni :D

Co tam pogoda co tam foty hehe ważne , że było fajnie:) Choć rzecz jasna wierzę , że później nastał tropik:) Naprawde piękne miejsce :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko