kaszubskiexpress napisał(a):... to uważam, że tak właśnie powinno być.
kaszubskiexpress napisał(a):...coś co jest uczciwe wobec ludzi...
Dobrze by było. Tylko jakoś ...nie wierzę
Słońce wyłazi
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):termondar napisał(a):Obiecanki cacanki
Pomijając wyborczy charakter tej propozycji, to uważam, że tak właśnie powinno być.
Przeciętny emeryt w Polsce odprowadza składki przez 35 lat.
Ja przechodząc na emeryturę w wieku 67 lat będę miał 47 lat składkowych.
Są ludzie, którzy w wieku 47 lat będą na emeryturze![]()
Tego nie powinno się postrzegać jako obietnicy wyborczej, ale jako coś co jest uczciwe wobec ludzi, którzy pracują całe życie i nie pracują w szarej strefie prawie przez całe życie, żeby przez ostatnich kilkanaście lat popracować u znajomego z wysokimi poborami, czego efektem może być to, że on będzie śmiać mi się w twarz, bo wydymał system.
Znam takich.
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj miałem do emerytury 22 lata a dzisiaj być może 17![]()
termondar napisał(a):Policzyłem też, że mógł bym za 8 lat być szczęśliwym emerytem
.png)
Vjetar napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Wczoraj miałem do emerytury 22 lata a dzisiaj być może 17![]()
15 a nawet 14,5
termondar napisał(a):Policzyłem też, że mógł bym za 8 lat być szczęśliwym emerytem
Jest tylko jeden "haczyk". Patrzymy na lata, które "zaoszczędzimy".
Nic za darmo, o tyle skraca się okres składkowy czyli o tyle mniejsza emerytura.![]()
Ale wzorem Kulek jakoś da się...
.png)
Bocian napisał(a):ASIULA HK napisał(a):Bocian napisał(a):termondar napisał(a): Policzyłem też, że mógł bym za 8 lat być szczęśliwym emerytem
A ja od 3
Ty, to się nie wypowiadaj
A może jakbym dobrze policzył, to i od 4
.png)
mervik napisał(a):Dzisiaj w oszołomie świeża Dorata po 18 zł z 39zł z dnia urodzinw CRO (120 kun)
... właśnie wciągłem jedną ..pychotka![]()
Dzień dobry

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko