Bocian napisał(a):To były najpiękniejsze lata cropli![]()
![]()
![]()
![]()

.png)
Bocian napisał(a):To były najpiękniejsze lata cropli![]()
![]()
![]()
![]()

walp napisał(a):kaszubskiexpress napisał(a):Obejrzałem sobie z rana nagrany wczoraj "Uważaj na Facebooka".
Niewiarygodne jak można wpaść w kłopoty przez to odkrywanie się w sieci.
Konta na Facebooku nigdy nie miałem i nie będę miał z pewnych względów.
Znajomi twierdzą, że jeśli nie mam tam konta to ... nie istnieję. Jakoś sobie radzę.![]()
Niestety dla większości użytkowników kwestie bezpieczeństwa internetowej komunikacji społecznej są obce. Niewielu zdaje sobie sprawę, że Facebook ma np najwięcej przekierowań do niebezpiecznych stron i w tej kategorii wyprzedza nawet Yandex, najbardziej popularną wyszukiwarkę w rosyjskojęzycznym internecie.![]()
Dzień dobry i bezpiecznego surfowania w sieci życzę.
.png)
Bocian napisał(a):Nie zwykłem?Zwykłem wtedy gdy mogę podejrzewać, że interlokutor nie załapie, że to do niego.
Tu tylko Ty pisałeś o pewnych powodach
Bocian napisał(a):Ok, czyli pewne powody są mi już znane.Tyle, że takie rzeczy o jakich piszesz dzieją sie wokół nas nagminnie i wszędzie...
.png)

.png)
Eunike1984 napisał(a):FB - moim zdaniem dla tych, co nie mają swojego życia i lubią żyć życiem innych Ludzie przechwalają ... gdzie byli, co zobaczyli itp
.png)

Eunike1984 napisał(a):Dzień dobry
Widzę temat - rzeka
FB - moim zdaniem dla tych, co nie mają swojego życia i lubią żyć życiem innych
Niczemu ten portal dobremu nie służy. Ludzie przechwalają się co mają, gdzie byli, co zobaczyli itp. Równie dobrze mogliby te zdjęcia wywiesić na drzewie wraz z danymi kontaktowymi... Takim sam ma to sens![]()
Już nie wspominając, że mnóstwo ludzi "bije się" o to, kto ma więcej znajomych, których w rzeczywistości na oczy nie widział, nie ma z nimi kontaktu lub nie mówi sobie nawet "dzień dobry" jak się widzi...
Wszystko to na pokaz... A gdzie więzi rodzinne itp? Rozmowa z żoną i dziećmi przez fejsa?![]()
Żal...
Miłego dzionka życzę
.png)
Bocian napisał(a):walp napisał(a):U mnie z załapywaniem jest różnie, więc wolę kiedy pytanie jest nieskomplikowane i zadane wprost.![]()
Ok. Walp, ile jest dwa razy dwa?![]()
![]()
![]()
Bocian napisał(a):A sądzisz, że cropla nie generuje takich przekierowań?
.png)
Bocian napisał(a):Eunike1984 napisał(a):Dzień dobry
Widzę temat - rzeka
FB - moim zdaniem dla tych, co nie mają swojego życia i lubią żyć życiem innych
Niczemu ten portal dobremu nie służy. Ludzie przechwalają się co mają, gdzie byli, co zobaczyli itp. Równie dobrze mogliby te zdjęcia wywiesić na drzewie wraz z danymi kontaktowymi... Takim sam ma to sens![]()
Już nie wspominając, że mnóstwo ludzi "bije się" o to, kto ma więcej znajomych, których w rzeczywistości na oczy nie widział, nie ma z nimi kontaktu lub nie mówi sobie nawet "dzień dobry" jak się widzi...
Wszystko to na pokaz... A gdzie więzi rodzinne itp? Rozmowa z żoną i dziećmi przez fejsa?![]()
Żal...
Miłego dzionka życzę
Na fejsie jest grupa cromaniacka prowadzona przez Agę2 i Adama. Jest tam wiele osób z cropli. Sądzisz, że ci ludzie nie mają swojego życia? Wiem, że Aga ma swoje życie i to bardzo ciekawe i intensywne.
Czy tu na cropli ludzie w jakimś zakresie nie przechwalają sie gdzie to oni byli, co jedli, co widzieli, ile wydali?
A czy rozmowa przez gg czy skype Cie nie dziwi?
Eunike1984 napisał(a):
Wszystko zależy od podejścia
Internet ogólnie może uzależnićBez względu na to, na jakiej stronie, portalu czy forum jesteśmy
Bocian napisał(a):Blaugrana napisał(a):Mam, ale nie używam
Dla mnie to bez sensu. Po co mieć coś czego sie nie używa? Moda? Kiedyś miałem konto na NK, znudziło mnie, nie używałem i skasowałem.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko