Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 22.10.2014 08:39

Dzieńdoberek- brzydko dziś :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2014 09:43

ASIULA HK napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Za godzinę Dida servis do 15-tej.

Trzymam kciuki :wink:

OK :D na razie Mateuszek śpi jak suseł :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.10.2014 09:58

kaszubskiexpress napisał(a):Obejrzałem sobie z rana nagrany wczoraj "Uważaj na Facebooka".
Niewiarygodne jak można wpaść w kłopoty przez to odkrywanie się w sieci.

Konta na Facebooku nigdy nie miałem i nie będę miał z pewnych względów.
Znajomi twierdzą, że jeśli nie mam tam konta to ... nie istnieję. Jakoś sobie radzę. :)

Niestety dla większości użytkowników kwestie bezpieczeństwa internetowej komunikacji społecznej są obce. Niewielu zdaje sobie sprawę, że Facebook ma np najwięcej przekierowań do niebezpiecznych stron i w tej kategorii wyprzedza nawet Yandex, najbardziej popularną wyszukiwarkę w rosyjskojęzycznym internecie. 8O

Dzień dobry i bezpiecznego surfowania w sieci życzę. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2014 10:22

Obrazek

Pogoda barowa wnuczek jeszcze śpi :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2014 10:28

te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.10.2014 10:36

walp napisał(a):Znajomi twierdzą, że jeśli nie mam tam konta to ... nie istnieję. Jakoś sobie radzę. :)

również ostatnio tak usłyszałem - w żartach od pracownika :roll: - powiedziałem, poczuje On że ja istnieję, jak nie dostanie premii na koniec miecha :oczko_usmiech:

z ostatniej rekrutacji w firmie na PH wiem tylko, że interesujące CV czasem przegrywa z tym co można uświadczyć na FejZbuk :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2014 10:39

A jakie są te pewne powody nie posiadania konta? Praca w tajnych służbach? :)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.10.2014 10:50

Dzień dobry!

Bocian napisał(a):A jakie są te pewne powody nie posiadania konta? Praca w tajnych służbach? :)

A ja zawsze byłem ciekaw motywacji, by takie konto posiadać :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2014 10:51

greenrs napisał(a):Dzień dobry!

Bocian napisał(a):A jakie są te pewne powody nie posiadania konta? Praca w tajnych służbach? :)

A jaka masz tu motywację? Na cropli?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.10.2014 10:54

Nie wiem, czy to pytanie do mnie, bo nie zwykłeś cytować wypowiedzi interlokutora.

Jeśli jest skierowane do mnie, to mam żal do Pana Zuckerberga o kilka rzeczy, o kradzież pomysłów kolegów,
o tzw. News Feed, i inne metody zbierania danych o użytkownikach bez ich zgody i wiedzy,
o przekazywanie tej wiedzy firmom reklamowym itd.
Chociaż bardzo dobrze zdaję sobie sprawę, że Pan Mark ma mój żal w doopie. :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2014 11:00

walp napisał(a):

Nie wiem, czy to pytanie do mnie, bo nie zwykłeś cytować wypowiedzi interlokutora.

Jeśli jest skierowane do mnie, to mam żal do Pana Zuckerberga o kilka rzeczy, o kradzież pomysłów kolegów,
o tzw. News Feed, i inne metody zbierania danych o użytkownikach bez ich zgody i wiedzy,
o przekazywanie tej wiedzy firmom reklamowym itd.
Chociaż bardzo dobrze zdaję sobie sprawę, że Pan Mark ma mój żal w doopie. :)

Nie zwykłem? :) Zwykłem wtedy gdy mogę podejrzewać, że interlokutor nie załapie, że to do niego. :) Tu tylko Ty pisałeś o pewnych powodach :)
Ok, czyli pewne powody są mi już znane. :) Tyle, że takie rzeczy o jakich piszesz dzieją sie wokół nas nagminnie i wszędzie...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.10.2014 11:01

Bocian napisał(a):
greenrs napisał(a):Dzień dobry!

A jaka masz tu motywację? Na cropli?

Jest jakaś wspólna platforma porozumienia (przynajmniej ja tak odczuwam), po części wspólne zainteresowania, ciekawe, dobrze napisane i zilustrowane relacje... Dla mnie wystarczy.
Portale społecznościowe to jednak zupełnie co innego niż forum (jakiekolwiek, nie tylko cro.pl). Parę lat temu hitem była Nasza Klasa. Też w to wszedłem. Ciągle tam jestem, choć jej idea już dawno została utracona i w ogóle mnie już nie bawi (zaglądam tam dwa razy do roku).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2014 11:04

Sądzę, że na fejsie jest podobnie choć nie jest to forum, tym bardziej tematyczne.
A cropla jest w dużej części także miejscem spotkań nie tylko poświęconych czytaniom relacji. To ogólnie miejsce spotkań ludzi w necie.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.10.2014 11:09

greenrs napisał(a):Parę lat temu hitem była Nasza Klasa. Też w to wszedłem. Ciągle tam jestem, choć jej idea już dawno została utracona i w ogóle mnie już nie bawi (zaglądam tam dwa razy do roku).

Też na NK zaglądam kilka razy w roku, fajnie zobaczyć, że niektórzy starzeją się gorzej niż ja, ale trzeba przyznać, że na rynek rozwodowy miała znaczący wpływ :mrgreen:

Na FB jestem, bo muszę obserwować firmowe konto, ale czasami robię wielkie oczy, gdy czytam niektóre wpisy wydawałoby się rozsądnych znajomych.

Czekam kiedy zaczną wklejać filmiki z sypialni.

Zanim pokazałem swoją maskę na cropli minęło prawie 10 lat od zalogowania. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.10.2014 11:10

kaszubskiexpress napisał(a):
Zanim pokazałem swoją maskę na cropli minęło prawie 10 lat od zalogowania. :wink:

To były najpiękniejsze lata cropli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko