Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 11:57

ASIULA HK napisał(a):To ja wolę swoją wieś :mrgreen:
I oby tylko nikomu do głowy nie przyszło, nabudować takich wynalazków w pobliżu :evil: :oczko_usmiech:
Wiesz ostatnio powstała jakaś głupia moda w Gd , jak tylko jakieś nowe osiedle budują , to zaraz jebut Biedronkę i znam paru prywaciarzy co mają własne sklepy , to mówią że gdyby nie szlugersy , wóda i browar to by mogli pozamykać interesy.
O take Polskę walczyliśmy........ 8O
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 18.09.2014 12:03

maniust napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):To ja wolę swoją wieś :mrgreen:
I oby tylko nikomu do głowy nie przyszło, nabudować takich wynalazków w pobliżu :evil: :oczko_usmiech:
Wiesz ostatnio powstała jakaś głupia moda w Gd , jak tylko jakieś nowe osiedle budują , to zaraz jebut Biedronkę i znam paru prywaciarzy co mają własne sklepy , to mówią że gdyby nie szlugersy , wóda i browar to by mogli pozamykać interesy.
O take Polskę walczyliśmy........ 8O

No i właśnie...u mnie tego nie ma :D
Jest kilka prywatnych sklepików :D
Jak potrzebuję większe zakupy, to mogę sobie podjechać ten kawałek :oczko_usmiech:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.09.2014 12:05

Wiesz, gdyby nie było popytu, to by nie istniały :)

Ja w Biedronce kupuje czasami pieczywo, jak akurat nie przejeżdżam koło Lidla. Ciepłe, pachnące.
Z innych artykułów to chyba tylko wodę, bo do paczkowanych nie mam zaufania.

Wędlin tam nie ma, mięsa nie ma, warzyw i owoców w zasadzie też. Żadnych technicznych rzeczy ... taki misz masz - bez możliwości wyboru, wszystkiego po trochu. I co śmieszne, to nawet nie jest to najtaniej.
Ba, do niedawna w ogóle tam nie zaglądałem, bo nie nosze ze sobą gotówki.

Wszyscy narzekają, a mimo wszystko te parkingi koło nich są ciągle pełne. Nie wiem, siłą tych ludzi tam pędzą czy jak?

Może ty nie walczyłeś, ale ci, co tam chodzą to chyba jednak o taką walczyli :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 12:17

weldon napisał(a):Ba, do niedawna w ogóle tam nie zaglądałem, bo nie nosze ze sobą gotówki.

Przeca w Biedrze idzie plastikiem już płacić.
Widać że dawno tam nie byłeś. :oczko_usmiech:
weldon napisał(a):Wszyscy narzekają, a mimo wszystko te parkingi koło nich są ciągle pełne. Nie wiem, siłą tych ludzi tam pędzą czy jak?

Bo ludzie innego zbytnio wyboru nie mają , po za tym tak wygodniej , wracasz z pracy , zajeżdzasz pod Biedrę i pakujesz do kosza wsio , nie stoisz do kasy , bo zaraz dzwonią i nie trza łazić od sklepu do sklepu.
Nie mówię że nie robię zakupów w Biedrze , robię , ale sam prowadzę mały interes i wiem jak jest ciężko prywaciarzom , w latach 90 jak zaczynałem nie było nic ,kompletnie nic....... żadnych Liroyi , Castoram i innego badziewia , miałem kolejkę w sklepie , potem musiałem zmienić profil i teraz coraz ciężej i coraz ciężej o klienta.
:(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.09.2014 12:18

weldon napisał(a):
Wędlin tam nie ma, mięsa nie ma, warzyw i owoców w zasadzie też. Żadnych technicznych rzeczy ... taki misz masz - bez możliwości wyboru, wszystkiego po trochu.

To jakaś zubożała wersja jest u Ciebie. :oczko_usmiech:
W mojej warzywa i owoce są. Wędliny to akurat kupuję w sklepie prywatnym.

Technicznych rzeczy nie kupuje się moim zdaniem w dyskontach spożywczych. :roll:

No i przecież można plastikiem płacić.

Dzień dobry. :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 12:23

aaaaa byłbym zapomniał , podobno w Gd chyba gdzieś na Zaspie , jest największa Biedronka w Polsce. :lool:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 18.09.2014 12:26

walp napisał(a):No i przecież można plastikiem płacić.

Od niedawna :wink: , podobno, bo nie bywam :mrgreen:

Poza tym mam jak Piotrek, nie noszę kasy :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 12:36

Zaletą noszenia gotówki , jest to że zostają "5" , które potem lądują do puszki .
Dlatego ja staram się jak najmniej płacić plastikiem. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.09.2014 12:41

maniust napisał(a):Przeca w Biedrze idzie plastikiem już płacić.
Widać że dawno tam nie byłeś.

Dlatego napisałem, że "do niedawna". Teraz częściej, ale poza zgrzewką wody dla siebie i dla dziewczyn, herbatą i pieczywem za dużo tam nie wezmę :)
maniust napisał(a):Bo ludzie innego zbytnio wyboru nie mają

E tam, zaraz obok mam Auchan, MarcPol, Carrefour, Tesco ... Do Warszawy też przecież jeżdżę.
Co ciekawe Auchan w wielu produktach, zwłaszcza markowych, jest o wiele tańszy niż Biedronka. Poza tym ...

walp napisał(a):W mojej warzywa i owoce są.
... co to za warzywa i owoce, jak masz po jednym rodzaju na krzyż?
Same ziemniaki to inne na sałatkę, inne do placków, a inne do gotowania powinny być, więc jeden rodzaj to tak, jakby nie było ich wcale.
Z pozostałymi masz tak samo - przecież inne jabłka jesz, inne do placków, a inne na kompot, nie?

Nie mam bladego pojęcia po co ludzie tam chodzą i co kupują :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 12:51

weldon napisał(a):Teraz częściej, ale poza zgrzewką wody dla siebie i dla dziewczyn,

Ten tego .........Piotrek , a jaką ty wodę tam kupujesz , bo z tego co słyszałem na lewo i prawo to tam grużliczanki sprzedają i bynajmniej woda to ostatnia rzecz jaką kupuję w Biedrze , okej wódę tak , bo tańsza .... :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.09.2014 13:08

Wódy nie ma z kim wypić :/
Żywca dla dziewczyn biorce, a sobie co popadnie :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 18.09.2014 13:19

weldon napisał(a):
Ja w Biedronce kupuje czasami pieczywo, jak akurat nie przejeżdżam koło Lidla. Ciepłe, pachnące.

Może i ciepłe i pachnące, ale za dobrze to o tym nie piszą.

Dzień dobry. Słonecznie.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 13:26

weldon napisał(a):Wódy nie ma z kim wypić :

Eeee tam , to to najmniejszy problem , stawiasz i już masz fuuuuuuuulllllllllllll chętnych. :oczko_usmiech:
weldon napisał(a):Żywca dla dziewczyn biorce

Khym , khym , wiesz kiedyś też to wlewałem w siebie , moja córa jak skończyła studia żywieniowe , dietetyczne i jakieś te kierunki dokładnie nie wiem to kiedyś mówi :

-ojciec co ty za chemię pijesz!

Zdziwko mnie wzięło , ale ok ....teraz tylko Muszynianka. :)
weldon napisał(a): a sobie co popadnie :)

Mam nadzieję że nie rdzewiejesz od tej coli........ :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.09.2014 13:31

marze_na napisał(a):Może i ciepłe i pachnące, ale za dobrze to o tym nie piszą.

O kur....... 8O
To dlatego te bagietki jasne takie dobre. :evil: :evil: :evil: :evil:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 18.09.2014 13:31

maniust napisał(a):....teraz tylko Muszynianka. :)

U nas na zmianę ze Staropolanką, ale tej na pn nie idzie kupić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko