Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.03.2014 14:06

Niestety, ja nie :roll:
Ale Sony Bravia śmiga 10 lat bezproblemowo :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.03.2014 14:06

walp napisał(a):Wszëtczégò nôbëlniészégò :D

Dzięki. :hut:

Vjetar napisał(a):Rozmowa:
Pan z obsługi zapytał czy zepsuł mi się telewizor?
Nie.
A jaki Pan ma?
Stary, 7.letni, kineskopowy.
To po co Panu LED, który za kilka lat padnie?
Jak to padnie?
To już nie ta technika co tamte stare telewizory

Wczoraj w telewizorni mówili, że możemy się spodziewać prowokacji służb rosyjskich, ale żeby tak szybko 8O

Jacek mój pierwszy LCD to Sony Bravia 46 kupiony w 2007 roku, nic się nie dzieje, został na poprzednim mieszkaniu, mam kontakt z gościem, bywam tam, bangla jak w zegarku.

Teraz mam Toshibę w sypialni i trochę większego Samsunga w salunie, za 7-8 lat napiszę czy jestem zadowolony. :wink:

Dzień dobry.
:hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.03.2014 14:10

El mariano Italiano napisał(a):Mam dwa Szajsungi LCD, jeden 10lat 32", drugi 7lat 40".
Obydwa działają bez zarzutu tfu,tfu.

ASIULA HK napisał(a):Sony Bravia śmiga 10 lat bezproblemowo

Dobre, bo sprawdzone, tylko ja nie wiem, czy on będzie chciał używane :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.03.2014 14:11

Sony powiadacie...podobno te same matryce mają Samsungi...a to już obok LG jest.

:mrgreen:

Gorzej, że czytam w specyfikacji 100Hz a wszyscy mówią, że to tylko 50 a reszta jakoś programowo podbijane.
:?:

Strach o mikrofale zapytać.

weldon napisał(a):Dobre, bo sprawdzone, tylko ja nie wiem, czy on będzie chciał używane :D

Zadzwoniłem szybko do Marty - jednak nie, dziękuję.
8)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.03.2014 14:22

Dzień dobry.

Ciekawą alternatywą jest projektor LED , ekran z sufitu wyjedzie ,roletki w oknach przyciemnieją i masz 140 " :mrgreen:
do tego dźwięk przestrzenny 4d i jak w kinie 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.03.2014 14:26

Vjetar napisał(a):
weldon napisał(a):Dobre, bo sprawdzone, tylko ja nie wiem, czy on będzie chciał używane :D

Zadzwoniłem szybko do Marty - jednak nie, dziękuję.
8)

Obawiam się, że nowego 10-letniego już nie znajdziesz :?

:D

Rany, jakie mikrofale?
Teraz to chyba ważne jest, żeby on dekoder miał, ale to już chyba wszystkie mają.
LG, Samsung, Sony ... Ludzie to używają i są zadowoleni. Dziecko ma Sharpa i ... też ogląda.
Mz bardziej patrzy się na dodatkowe elementy, jakie mogą ci się przydać, bo za te samą cenę możesz pewnie mieć ubogą wersję Sony lub bogatą Samsunga. Różne wyjścia, więcej funkcji ...

Ja mam do LG pewien dystans, ale ja ich znam od czasów jak się Roadstar nazywali i tam mi zostało, jak niechęć do Fiata z czasów komuny.

W sumie to nie wiem co się dziś może popsuć w TV? Martwe piksele? Bateria w pilocie się wyczerpie? :D
Największy kłopot to będzie miał kot jeśli przyzwyczaił się do spania na telewizorze.
Masz kota?

Jak się boisz, to bierz ten z najdłuższą gwarancją, przynajmniej będziesz miał na jakiś czas spokój, a analoga nie wyrzucaj :)

Obrazek
Ostatnio edytowano 19.03.2014 14:29 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.03.2014 14:28

auto_gt napisał(a):...do tego dźwięk przestrzenny 4d i jak w kinie 8O

Chyba nie...
Nie cierpię jak ten popcorn zajadają i hałasują...
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.03.2014 14:33

Vjetar napisał(a):Sony powiadacie...podobno te same matryce mają Samsungi...a to już obok LG jest.

:mrgreen:

Tu masz dużo racji Sony ostatnio jest bardzo drogie ,a to już nie made i n Japan a made in China w większości .

Dodam od siebie że 42 " cale w Full HD to jeśli będziesz oglądał z odległości max 3 metrów , wtedy wykorzystasz maksymalnie tę rozdzielczość i zobaczysz szczegóły , jeśli to jest duży pokój i odległość jest 5-6 metrów to zdecydowanie minimum 50" - 55 " , bo 40 - tka będzie poprostu malutka .
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.03.2014 14:37

Ja w ogóle nie zamierzam nic sprzedawać :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.03.2014 14:43

ASIULA HK napisał(a):Ja w ogóle nie zamierzam nic sprzedawać :mrgreen:

Może jeszcze o tym nie wiesz po prostu?

Żyjesz sobie tu, w nieświadomości, a tam aukcja trwa ...

Synek mamusi samochód sprzedał, na przykład ...

Furda telewizor :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 19.03.2014 14:48

auto_gt napisał(a):Dzień dobry.

Ciekawą alternatywą jest projektor LED , ekran z sufitu wyjedzie ,roletki w oknach przyciemnieją i masz 140 " :mrgreen:
do tego dźwięk przestrzenny 4d i jak w kinie 8O

I ja właśnie tak mam.
Taniej niż duży TV.
A jak nie zrobię popkornu to nie ma czym chrzęścić. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.03.2014 14:58

auto_gt napisał(a):Dodam od siebie że 42 " cale w Full HD to jeśli będziesz oglądał z odległości max 3 metrów , wtedy wykorzystasz maksymalnie tę rozdzielczość i zobaczysz szczegóły , jeśli to jest duży pokój i odległość jest 5-6 metrów to zdecydowanie minimum 50" - 55 " , bo 40 - tka będzie poprostu malutka .

Mamy 60 samsunga i gdy żona go zobaczyła na ścianie pierwszy raz, to stwierdziła, że jestem nienormalny. Całkiem niedawno pytała czy są większe ?

Kwestia przyzwyczajenia. Nie ma czegoś takiego jak zbyt duży telewizor.
:wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.03.2014 15:01

kaszubskiexpress napisał(a):
auto_gt napisał(a):Dodam od siebie że 42 " cale w Full HD to jeśli będziesz oglądał z odległości max 3 metrów , wtedy wykorzystasz maksymalnie tę rozdzielczość i zobaczysz szczegóły , jeśli to jest duży pokój i odległość jest 5-6 metrów to zdecydowanie minimum 50" - 55 " , bo 40 - tka będzie poprostu malutka .

Mamy 60 samsunga i gdy żona go zobaczyła na ścianie pierwszy raz, to stwierdziła, że jestem nienormalny. Całkiem niedawno pytała czy są większe ?

Kwestia przyzwyczajenia. Nie ma czegoś takiego jak zbyt duży telewizor.

Dokładnie tak. Jak kupowaliśmy nasz tv to kumpel który robi przy sprzęcie powiedział, że sie przekonam że nie ma za dużych tv. Po jego tekście grubo poszedłem o dwa cale w górę :) Teraz żałuję, że nie o 12 :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.03.2014 15:03

kaszubskiexpress napisał(a):Nie ma czegoś takiego jak zbyt duży telewizor.

No ale nie każdemu dobudowują w sąsiedztwie blok, tak, żeby, w razie czego, mógł sobie od sąsiadów przez okno w swoim mieszkaniu pooglądać ;)

Na dużym telewizorze kiepsko się tenis ogląda. Szyja boli 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.03.2014 15:09

Dzień dobry :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko