Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 10.02.2014 10:40

piotrf napisał(a):
Słońce świeci
Dzień dobry :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.02.2014 13:02

Słyszeliście?
Bjoergen straci złoto za niedozwoloną reklamę.
Ale byłaby sensacja...niestety mało ze sportem związana.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.02.2014 14:20

Ty się zając nie śmiej, ale Ziobro swojego orzełka, to podobno z prezydentem konsultował, a czy Stoch konsultował swój wzór maskujący z polskimi siłami zbrojnymi albo szachownicę z lotnikami to ja nie wiem.

Zobaczysz, że mu się jeszcze jaki aeroklub przywali, że wzór zastrzelony, albo co w tym stylu.

Jakby Kubacki wylądował w pierwszej dziesiątce, to już by mu się górale do d...y o te parzenice dobrali ;)

EDIT: Luz w dupie też musiał zniknąć, tak samo, jak wszelkie napisy reklamowe nie związane z igrzyskami lub producentem sprzętu.

Chodzi o dwie reguły: 40 - która zakazuje sportowcom od dnia otwarcia wioski olimpijskiej do zamknięcia występować w jakichkolwiek reklamach sponsorów niezwiązanych z MKOl.
50 - o zakazie reklamy i propagandy na stroju i ciele sportowca. To ona stanowi, że nie wolno mieć podczas igrzysk żadnych logo na kasku i stroju, poza znakami producentów sprzętu (ale prawdziwych, a nie mniej lub bardziej naciąganych, jak Sport 2000 czy Fluege.de).

Trochę śmiesznym jest, że przyczepili się nie tylko do tego napisu Ziobry, ale nawet nie wolno zaznaczyć który but jest lewy, a który prawy, a nawet MKOl musiał zwrócić uwagę Norweżkom, iż żałobna opaska na ich strojach dla uczczenia pamięci brata Astrid Jacobsen też łamie reguły oraz snowboardzistkom stróże olimpijskiej poprawności kazali odkleić naklejki „Sarah”. Jeżdżą z nimi w innych zawodach, by uczcić pamięć przyjaciółki, Sary Burke, narciarki dowolnej, która zginęła na stoku. To już trochę przesada, natomiast czy tak samo powinno być z robieniem sobie prywatnego biznesu z zawodów?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.02.2014 16:41

weldon napisał(a):Ty się zając nie śmiej, ale Ziobro swojego orzełka, to podobno z prezydentem konsultował, a czy Stoch konsultował swój wzór maskujący z polskimi siłami zbrojnymi albo szachownicę z lotnikami to ja nie wiem.

Nie mercedesy tylko rowery i nie rozdają tylko kradną :lol:

Jak zdradził nasz najlepszy skoczek narciarski, pomysł takiego zdobienia zrodził się podczas wizyty w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.

Lider klasyfikacji generalnej Pucharu Świata był tak zdeterminowany, że rozmawiał w tej sprawie m.in. z prezydentem RP Bronisławem Komorowskim. - Pan prezydent wyraził zgodę, podobnie jak minister Siemioniak [MON]. Napisałem oficjalne pismo, aby w razie jakichkolwiek pytań nie było wątpliwości, i generalnie wszystko poszło gładko - dodał.

Parzenica na kasku Kubackiego jest autorstwa Ziobry, choć Dawid (jego pasją jest m.in. sklejanie modeli samolotów) nie powiedział tego wprost

O Kubackim
Z pochodzenia góralem nie jestem, ale od małego przebywam w Zakopanem.

To on jest ptok 8O

A Dzień dobry.

A co do tych absurdalnych zakazów to pełna zgoda.
MKOL jest taką samą komercyjna organizacją jak Fifa czy Uefa.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.02.2014 16:55

O, a wiesz, że dziś o tobie myślałem :)

To tak przy okazji tej Wisły z Myślenic, co mecze wyjazdowe w Krakowie na miejskim stadionie rozgrywa.
Prawda li to, że kazali sobie zbudować stadion, a teraz ich nie stać na jego utrzymanie, więc się wyprowadzili? :D

Komu teraz Kraków kibicuje?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.02.2014 17:56

weldon napisał(a):O, a wiesz, że dziś o tobie myślałem :)

No, popatrz a pypeć na języku mi się nie zrobił. :D

No, a co do Wisły to znowu jak z tymi mercedesami na placu czerwonym :lol:

Podejrzewam warszawską zaczepkę. :roll:
No, ale jakbyś nie wiedział to Ci z godnością odpowiem :wink: :
W Myślenicach to sobie nowoczesny ośrodek treningowy wybudowali.
Tanio wyszło bo za nie swoje :mrgreen:
Legia nie ma, podobno się do Ożarowa przymierzali.

Wisłę na utrzymanie stadionu w takim zakresie z jakiego z niego korzysta stać (mecze, biura, strefa kibica itd) , ale nie chcieli bawić się wynajem i obsługę części komercyjnej. To w sumie logiczne, bo trzeba by stworzyć dodatkową komórkę tylko do tego, a miasto ma pełno na etatach darmozjadów (KBF, ZIS), którzy teraz będą mogli się wykazać. Teraz będą mieli razem Arenę, stadion i ICE to łatwiej im będzie.

A propos, słyszałem, że jakiś warszawski bidulek wyciągnął rękę do miasta by ten go zwolnił z czynszu w ogóle :lol:

Komu teraz Kraków kibicuje?

Tym co zawsze.
It's complicated. To trzeba się urodzić w mieście gdzie piłka jest religią by zrozumieć :mrgreen:
Tu są cztery drużyny z których trzecia ma większą pakę niż Polonia u Was. I kilkanaście osiedlowych, które bynajmniej przy pustych trybunach nie grają.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.02.2014 18:24

Kiepura napisał(a):No, a co do Wisły to znowu jak z tymi mercedesami na placu czerwonym :lol:

W radio mówili. Prywatnym, nie rządowym :)

Mówili, że teraz to jest wiślany stadion tylko na godziny, a za resztę miasto ma płacić.

Kiepura napisał(a): jakiś warszawski bidulek wyciągnął rękę do miasta by ten go zwolnił z czynszu w ogóle

- Wierzymy, że miasto zwolni nas z czynszu za stadion.
Wierzyć mogą. Ja wierzę, że to co piję, to nie woda, tylko wino.
Ostatnio też wierzyłem, że po wodzie chodzę, ale odwilż przyszła i przestałem.

A co, nie wolno mi wierzyć? ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.02.2014 19:07

weldon napisał(a):W radio mówili. Prywatnym, nie rządowym :)

Mówili, że teraz to jest wiślany stadion tylko na godziny, a za resztę miasto ma płacić.

[/color]

No i słusznie mówili.
Zapomnieli tylko dodać, że oprócz wynajęcia stadionu na godziny, na stałe w gestii klubu są jego pomieszczenia biurowe, siedziba klubu, strefa kibica itd.
Klub ponosi też koszty pielęgnacji murawy, a te jak wiesz nie są małe.
Tak na oko Wisła ponosić będzie połowę rocznych kosztów utrzymania stadionu. Jeżeli awansuje do pucharów, będzie to więcej. W zamian ma stadion na około 30 dni w roku i niewielką część powierzchni biurowych.
Za resztę płaci miasto, ale zapomnieli dodać, że miasto też zarabia. W planach do pozostałych (czyli większości) pomieszczeń biurowych wprowadzą się agendy miasta zwalniając wynajmowane gdzie indziej, itd. Miasto ma powierzchnię biurową, prawa do zysków ze sprzedaży nazwy, skyboksy (jak znajdzie kupca), możliwość organizowania imprez lub wynajmu itd.
Myślę, że do do stadionu dopłacać nie będziemy.
To tak a propos dyskusji o stadionach bez drużyny i ich opłacalności, którą tu kiedyś prowadziliśmy. :D

Skupienie pod jednym miejskim zarządem trzech obiektów (czyli wspominana hala, centrum kongresowe i stadion) w których można organizować duże imprezy masowe jest według mnie dobrym rozwiązaniem. A jak to będzie wyglądać w praktyce to się czas pokaże.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.02.2014 19:34

Dobry wieczór .

Mandaty w Słowacji 8O :

przekroczenie o 71 i więcej = 650 OJRO

za jazdę lewym pasem więcej niż 1 km = 50 OJRO

Ci co jadą na narty to ich stać ... :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.02.2014 19:50

auto_gt napisał(a):Mandaty w Słowacji 8O :

Zarąbiste:
Stosowanie fotoradaru - 150
Nagłe hamowanie - 50
8)

Jednym słowem, jak gwałtownie zahamujesz widząc gliniarza z fotoradarem, to on ci może zabrać 50 euro, a ty jemu ... 150? :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.02.2014 19:56

weldon napisał(a):
auto_gt napisał(a):Mandaty w Słowacji 8O :

Zarąbiste:
Stosowanie fotoradaru - 150
Nagłe hamowanie - 50
8)

Jednym słowem, jak gwałtownie zahamujesz widząc gliniarza z fotoradarem, to on ci może zabrać 50 euro, a ty jemu ... 150? :mrgreen:

Stosowanie fotoradaru - 150 - myślę że pismak się pomylił i miało być antyradaru .

To teraz pojedziemy przez Czechy , tylko że tamci to też jakoś tak śmiszenie gadajom :mrgreen:

mandat = pokuta :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 10.02.2014 21:30

A to jest mistrzostwo świata , noromalnie co se wspone to leje ze śmiechu :

Kran ze źródlaną wodą w Soczi

Obrazek

odkręcasz kurek ( nakrętkę ), myjesz ręce i jak się skończy kładziesz następną

ha , ha , ha :mrgreen:

a to :

Obrazek

a ha, ha ,ha