Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.01.2014 09:10

Dzień dobry
niestety jak się okazało po zsunięciu rolet, to nie tylko kawa się dziś zabieliła :roll:
zimsko się rozwija, jadę dziś głęboko w Jurę, a tu łańcuchy nawet nie sprawdzone, czy pasują :la:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.01.2014 09:43

Górskie łańcuchy? ;)

Dzień dobry :)

Pogoda przepiękna. Słońce takie, że aż razi

Minus 18 i odpaliłem od pierwszego kręcenia.
Kupiłbym ten nowy akumulator i został bym, jak ten ... Himilsbach ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.01.2014 09:48

weldon napisał(a):Górskie łańcuchy? ;)

Dzień dobry :)

Pogoda przepiękna. Słońce takie, że aż razi

Minus 18 i odpaliłem od pierwszego kręcenia.
Kupiłbym ten nowy akumulator i został bym, jak ten ... Himilsbach ;)

łańcuchy na choinkę przeca :wink:

nie wiem o co kaman z akumulatorami, na pewno nie przywiązuję wagi do dat produkcji, w poprzednim żuczku, miałem niby 9letni i działał bez zarzutu nawet przy -25;
a niektórzy dziwią się i wymieniają po 3, 4 latach jako standardowa żywotność aku.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.01.2014 10:06

Od pół roku wszyscy mi radzą kupić nowy i tez właśnie nie kaman o co chodzi :D

Kota wypuściłem na dwór. No, powiedzmy, wyniosłem, a nie wypuściłem ;)
O mało mi drzwi od tarasu nie rozwalił, tak się dobijał po trzech sekundach :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.01.2014 10:08

Dzień dobry.

Wyjechałem rano z garażu, a tu pukla mi je guma w przednim kole :evil:

Niestety, muszę zmienić na zewnątrz (-15st. 8O ), bo w garażu materiały i za bardzo nie ma miejsca.
Trzeba się dogrzać, psychicznie nastawić i do roboty. :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.01.2014 10:36

weldon napisał(a):Od pół roku wszyscy mi radzą kupić nowy i tez właśnie nie kaman o co chodzi :D

Kota wypuściłem na dwór. No, powiedzmy, wyniosłem, a nie wypuściłem ;)
O mało mi drzwi od tarasu nie rozwalił, tak się dobijał po trzech sekundach :roll:

...akumulator to jakiś firmowy czy ..... :roll:
..ciebie też jak by wywalono na bosaka w taki mróz ,też byś razem z kotem wracał :lol:
...słonko świeci i ptaki zaczęły ćwierkać 8O
Dzień dobry
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.01.2014 11:01

walp napisał(a):Dzień dobry.

Niestety, muszę zmienić na zewnątrz (-15st. 8O ), bo w garażu materiały i za bardzo nie ma miejsca.

Dzień dobry.

Teść latem sobie autko zmienił na Corollę tą z oczami , i sprowadziłem mu opony tym razem z uwag że auto stare i nie chciał inwestować zaryzykowałem i sprowadziłem z hurtowni Profil .

Na zimę jako kierowca starej daty powiedział ze zimówek nie będzie kupował ???

Słuchajcie dziadek jeździł w te ślizgawicę do Zamościa ! i powiedział że całkiem dobrze się prowadziły .

Myślę że te zimówki to wielki przekręt koncernów i marketingu , czemu w USA nie maja zimówek ? 98 % to Al Season ?

Powiem wam że w następnej zmianie u mnie też będą wielosezonowe i są tańsze od letnich ,czy zimowych ,a parametry są bardzo dobre i koniec ze zmianami opon itd...
ja wyszukałem Goodyear Vector

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 25.01.2014 11:12

Słoneczka brak, ale mrozik trzyma :D

Dzień dobry :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.01.2014 11:46

auto_gt napisał(a):
walp napisał(a):Dzień dobry.

... sprowadziłem mu opony tym razem z uwag że auto stare i nie chciał inwestować zaryzykowałem i sprowadziłem z hurtowni Profil .

Jeżdżę na Bridgestonach, Turanza (letnie) Blizzak (zimowe).
auto_gt napisał(a):Na zimę jako kierowca starej daty powiedział ze zimówek nie będzie kupował ???

Słuchajcie dziadek jeździł w te ślizgawicę do Zamościa ! i powiedział że całkiem dobrze się prowadziły .

Myślę że te zimówki to wielki przekręt koncernów i marketingu , czemu w USA nie maja zimówek ? 98 % to Al Season ?

Powiem wam że w następnej zmianie u mnie też będą wielosezonowe i są tańsze od letnich ,czy zimowych ,a parametry są bardzo dobre i koniec ze zmianami opon itd...
ja wyszukałem Goodyear Vector

Jakiś czas temu, przez wiele lat jeździłem dwoma samochodami, służbowym i prywatnym. W służbowym, nie pamiętam już jakie były opony, ale zawsze sezonowe. Prywatnym jeździłem zawsze na wielosezonowych Michelinkach. Możecie mi wierzyć, albo nie, ale ja nie odczuwałem różnicy.
Też zastanawiam się, czy nie wrócić do wielosezonowych. :?
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.01.2014 11:50

ASIULA HK napisał(a):...mrozik trzyma :D

Dzień dobry :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.01.2014 11:53

walp napisał(a): Możecie mi wierzyć, albo nie, ale ja nie odczuwałem różnicy.
Też zastanawiam się, czy nie wrócić do wielosezonowych. :?

dokładnie , opinie ludzi też potwierdzaja ,a Godyerka całkiem ok i jest cicha ! .

225/60R17 można kupić za poniżej 500 zł , a letnie to juz 800 zł , zimowe 700 zł , sami sobie policzcie
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.01.2014 12:01

Koledzy - zmawiajcie internet Aero2 - właśnie uruchomiłem mimo że karta przeleżała pół roku bo wszyscy mówią że wolny ?

miałem Orange mobilny - Aero2 jest tak samo szybki a używam go na tym samym urządzeniu : HTC DesireHD - ma on wbudowanego hotspota WiFi więc działa jak router WiFi .

Dla mnie rewelacja - opłata tylko 29 zł za wydanie karty i wysyłkę , filny z YT w HD lecą ładnie buforuje szybciej niż odtwarza więc nie tnie filmu .

Postronni użytkownicy piszą , że zasięg mają lepszy niż w sieciach komórkowych bo w BieszczAdach gdzie sieć traciła zasięg Aero2 jeszcze był .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.01.2014 13:03

auto_gt napisał(a):... te zimówki to wielki przekręt ...

Może i przekręt, ale jak mi śnieg sypnął i próbowałem wyjechać pod górkę z garażu na letnich, to omal nie skończyło się rozbiciem samochodu o ściany podjazdu, a jak - w końcu, po wielkich manewrach - zmieniłem na zimowe, to nawet nie poczułem, że jest ślisko.
Fakt, że jak jest sucho i mróz, to czemu na letnich nie miałoby się zimą jeździć?
Raz mi się tak zdarzyło, jak we wrześniu sypnęło śniegiem. Inna sprawa, że nie musiałem ogrzewania wtedy włączać, tak mi było gorąco :D

Tyle, że na dłuższą metę, różnice dają się zauważyć. W jednym mam wielosezonowe i jeżdżę, aczkolwiek czuję, że w miejscach, gdzie na zimówkach przejeżdżam kompletnie bez problemu, to hyundai miewa problemy i się ślizga.
Tak samo droga hamowania jest inna, inaczej zaczynam zakręty brać, niż na zimowych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.01.2014 13:29

Dzień dobry :lol:
No i przyszła spóźniona zima :idea:
Od 7-mej rano temperatura stała (-13) i prószy coś białego. :wink: już wiem, że to śnieg :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.01.2014 13:32

Dzień dobry w ten piękny zimowy dzień.
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dzień dobry - strona 3689
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone