Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.11.2013 08:08

Dzień dobry

wszystkim ludziom dobrej woli ...

Pochmurno ... nie pada ...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.11.2013 08:13

Dzień dobry :)
auto_gt napisał(a):wszystkim ludziom dobrej woli ...
I Żoliborza ;)

auto_gt napisał(a):Pochmurno ... nie pada ...
Ba, w końcu konferencję klimatyczną mamy :D
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 13.11.2013 08:18

Dzień dobry.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.11.2013 08:22

auto_gt napisał(a):A ja tam dzięki wam Cro zrobiłem się bardziej Niezależny :mrgreen: i mnie to lotto :boss:

Wczoraj miałem "3".
:mrgreen:

Dzień dobry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2013 08:30

Radość świętowania po polsku

Obrazek
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.11.2013 08:37

weldon napisał(a):Dzień dobry :)
auto_gt napisał(a):wszystkim ludziom dobrej woli ...
I Żoliborza ;)

Inni mają Żoliborz ,a my Leżajszczanie mamy Florydę , no kto się pochwali że ma Florydę :wink:

auto_gt napisał(a):Pochmurno ... nie pada ...
Ba, w końcu konferencję klimatyczną mamy :D

Niech przyjadą do Leżajska odwoziłem córkę do szkoły widok komina z cegieł z Silikatów z czarnym dymem wysokim na 50 metrów zakończonym grzybem jak po atomce daje do myślenia ...

Chcą zabraniać palić węglem ze statystyk wynika że domy prywatne zużywają 25 % tego surowca , gdzie połowa ma nowe piece , a reszta ? 75 % spalają elektrownie ?

Słyszeliście że wystarczy zmienić przyzwyczajenia i zapalać w tradycyjnym piecu OD GÓRY i jest już dużo ekologiczniej :

zapalanie od dołu :
Obrazek

Zapalnie od góry :
Obrazek

Cały artykuł jest tu czysteogrzewanie.pl

Może się komuś to przyda , mnie akurat nie bo nie mam takiego pieca .
Pozdrav.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 13.11.2013 08:38

Witam
Na ślunsku to rozumiem hepiku,że skoordynowane wybuchy pyłu węglowego się preferuje i chciałeś nam pokazać różnicę
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.11.2013 08:56

GSM napisał(a):Witam
Na ślunsku to rozumiem hepiku,że skoordynowane wybuchy pyłu węglowego się preferuje i chciałeś nam pokazać różnicę

U mnie też palą w większości węglem i dymią ...

Z mojego komina leci biały dym a z innych czarny , sam nie oczyszczę powietrza , tylko jak dotrzeć do tych co dymią ... :?:

Wybuchy się zdarzają i u mnie jak jest przyducha i słabo ciągnie komin
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.11.2013 09:10

auto_gt napisał(a):Słyszeliście że wystarczy zmienić przyzwyczajenia i zapalać w tradycyjnym piecu OD GÓRY i jest już dużo ekologiczniej

Ja tam się nie znam, ale mnie uczyli, że ciepłe idzie do góry i tak samo będzie szedł ogień szukający paliwa, więc może być problem ze spaleniem tego pod spodem :)

Florydy nie miałem, ale miałem kilka Syberii, Serbię i Toledo :)

No i Włochy mam 8)

Sąsiad, śp. swoją drogą, komin z sadzy czyścił polewając to jakąś łatwopalną substancją i podpalając.
Znaczy raz tak zrobił, bo za dużo kosztowała go odbudowa komina :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.11.2013 09:16

zebik napisał(a):domówka nie jest imprezą masową - odsyłam do ustawy.
Policja nie jest od ochrony imprez masowych - poczytaj ustawę to pogadamy merytorycznie.

Trochę z mojego podwórka.

Odpowiedzialność leży po stronie organizatorów. Kierownik bezpieczeństwa ( w mojej firmie jest nim mój szef ) w czasie imprezy masowej musi być w stałym kontakcie ( w trakcie uzyskiwania zgód otrzymujemy pisma z wyznaczonymi osobami i nr telefonu ) ze strażą pożarną, ratownikami medycznymi i policją ( ilości karetek itd precyzują przepisy ). Zadaniem straży i policji jest reagowanie na zagrożenie a nie apelowanie do każdego uczestnika imprezy, w czasie imprezy o eleganckie zachowanie. Ratownicy reagują w oczywistych sytuacjach.

W mediach pojawiła się informacja, że organizator imprezy ( jeden z tych pryszczatych maminsynków ) miał wyłączony telefon. Dla mnie złamał prawo !
Pociągnąć do odpowiedzialności.

Kilka lat temu moja firma organizowała cykliczną imprezę "I Ty możesz zostać św Mikołajem" w Gdyni. W zalinkowanym filmiku, w pierwszym ujęciu widać dziób "Błyskawicy". Na nabrzeżu przy dziobie widać ciężarowy samochód. Kierowca tego pojazdu, pracownik TVP w nocy wpadł do wody przy dziobie "Błyskawicy", niestety utonął, szukaliśmy go po hotelach, znaleźli go marynarze z "Błyskawicy".

Śledztwo w sprawie śmierci tego nieszczęśnika prowadziła oczywiście policja a pierwszą osobą, którą przesłuchali był kierownik bezpieczeństwa. Byliśmy doskonale przygotowani do imprezy.
Zawsze robimy dokumentację zdjęciową. Po zakończeniu dochodzenia pojawił się nawet komentarz, że impreza została przygotowana wzorowo a zawinił brak ostrożności tego, który wpadł do wody. Policji nikt nie obwiniał i nie dopytywał, dlaczego nie obstawili wszystkich nabrzeży w Gdyni.

To tak na marginesie tej dyskusji.

Rysio pomachał palcem, więc nie odpowiem Kiepurze i Heniowi.

Dzień dobry.
:hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2013 09:23

Radość(i głupota) tych ,którzy zapalaja od dołu) jest porównywalna z radością tego patrioty.
Obawiam się,że zaczynam być za autonomią Śląska.
Ten 'po którym został tylko szalik" był z Sosnowca.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 13.11.2013 09:40

hej Wszystkim..

oby do piątku....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.11.2013 09:42

hepik napisał(a):Ten 'po którym został tylko szalik" był z Sosnowca.

Sugerujesz, że to Kiepura? 8O

:D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.11.2013 10:08

hepik napisał(a):

Jacy biznesmeni tacy dziennikarze...

Czasem jestem za tym, żeby Policja używała wyłącznie ostrej amunicji a zamiast pałek miała założone bagnety :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 13.11.2013 10:10

Bocian napisał(a):
PabloX napisał(a):Jedyny rzczywiście wart odnotowania incydent, jakim było ognisko pod rosyjską ambasadą wymaga wyjaśnienia i ukarania tego, kto odpowiada za brak Policji w tym miejscu. Tyle w tym temacie.

Jak cię operd... w bramie to też będzie wina policji, że jej tam nie było czy tego co cię opierd...? Słabe tłumaczenie dla bydła które to podpaliło.

Bocianie, szlajanie się po bramach to ewentualnie moje ryzyko, ale za ochronę przedstawicielstw dyplomatycznych państw obcych odpowiada Rzeczpospolita Polska. Ktoś, kto nie przewidział, że może tam dojść do incydentów, albo przewidział i mimo to nie zabezpieczył tyłów ambasady, odpowiada za to ognisko i jego reperkusje bardziej niż ten, kto przyłożył zapalniczkę. Jeszcze raz: wystarczyło, żeby paru (......), którzy dostają dobre wynagrodzenia z naszych podatków zechciało pomyśleć i postawić w tamtym miejscu 50 policjantów - nie byłoby incydentu, nad którym teraz wszyscy lamentują i który źle wpływa na wizerunek Polski. A brak szybkiej, stanowczej dymisji na właściwym szczeblu jeszcze te straty wizerunkowe pogłębia.

Wcześniej napisałem wyraźnie, że za to powinien zostać zdymisjonowany ktoś wyżej niż w Policji. Co najmniej za brak właściwego nadzoru. Ale będzie tak, jak napisał Anakin - beknie jakiś kozioł ofiarny, bo już dzisiaj rzecznik rządu ogłosił wyraźnie, że ten, który powinien polecieć zostanie na stanowisku.

A tak poza tym, dzień dobry :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko