Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dzień dobry. Sprawdziłam na pogodynce (żeby się pocieszyć, albo dobić), co tam w prognozach pogodowych słychać. Istotnie od niedzieli ma być cieplej (w nocy tyle, co teraz w dzień). Oby się sprawdziło.
A nie? Wyczekałem się na obie w samochodzie, a mogłem sobie do domu wrócić o jakiejś ludzkiej porze
Dziś rano widziałem korek gigant
Autentycznie, chyba takiego jeszcze nie było. Zakorkowana była Trasa Toruńska niemal do Marek, most Grota z dojazdami i spory kawałek Trasy AK. Jakieś 1o kilometrów stojących samochodów na kilku pasach, bo po mojej stronie Wisły się ciężarówka rozkraczyła.
Na szczęście jechałem w druga stronę.
Te ciężarówki przez pół roku spowodowały kilkaset wypadków i zabiły kilkanaście osób, a dalej się zastanawiają, czy nam obwodnica jest potrzebna :/