Vjetar napisał(a):Janosik z siekierą?
Myślałem, że to ciupaga.
To zależy, do czego ma służyć, bo jak do ciupażenia, to ciupaga a od siekierezady jest siekiera
.png)
Bocian napisał(a):A dla mnie to jest śmieszne. Wybieranie przez ludzi tego co niby boskie. Modlenie się do kawałków ciała i posągów.
auto_gt napisał(a):Bocian napisał(a):A dla mnie to jest śmieszne. Wybieranie przez ludzi tego co niby boskie. Modlenie się do kawałków ciała i posągów.
Ludzie i różne ludy robili to od tysięcy lat , liczy się ogół nie margines , sądzisz że wszystkie ludy tego świata byli w błędzie ?
jeśli im z tym dobrze niech się modlą , "szanuj innych będą szanować i ciebie" .
Tak się składa że ta postać do niczego złego nie namawiała, w przeciwieństwie do innych kultur i religii.
Więc nie ma czego się czepiać i z tym mają niektórzy problem ...
kleeberg napisał(a):Bocian napisał(a):A dla mnie to jest śmieszne. Wybieranie przez ludzi tego co niby boskie. Modlenie się do kawałków ciała i posągów.
Masz dziwne poczucie humoru.
Dyskusji w temacie nie przewiduję.
.png)
.png)
Bocian napisał(a):kleeberg napisał(a):Bocian napisał(a):A dla mnie to jest śmieszne. Wybieranie przez ludzi tego co niby boskie. Modlenie się do kawałków ciała i posągów.
Masz dziwne poczucie humoru.
Dyskusji w temacie nie przewiduję.
Widocznie nie masz argumentów na to, że normalnym jest modlenie się do kawałka palca czy fiolki z krwią. Normalnym jest modlitwa do Boga a nie do części ludzkich zwłok.
.png)
Bocian napisał(a):kleeberg napisał(a):Dyskusji w temacie nie przewiduję.walp napisał(a):Kontynuacji nie przewiduję.
Mocne argumenty.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko