Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
franko
Cromaniak

Postnapisał(a) franko » 11.09.2013 08:44

weldon napisał(a):
Arek napisał(a):Coś wspominałeś o planach na czwartek, a konkretniej ?

Rano zaplanowałem spacer placem Krasińskich i Miodową, przy okazji chcę zajrzeć do Muzeum Ordynariatu, potem Zachęta, a na koniec gwóźdź programu - dostałem zaproszenie na odwiedzenie wykopalisk na Reducie Ordona :D

Żeby tylko nie padało :/

I robotnicy protestujący nie przeszkodzili.
Dzień dobry
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 11.09.2013 09:00

Serce w pasy napisał(a): pochmurno.

dziań dobry :wink:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.09.2013 09:40

kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 09:41

Dzień dobry.

Tak sobie patrze na tabelę :
Obrazek

I mam wrażenie, że wcale cudów nie trzeba, żeby awansować.
Wczorajszy remis A-U pomógł.

Oczywiście poziom wczorajszej gry przypominał mi moją kopaninę na hali we czwartki.
No może nam idzie odrobinę lepiej. :?

Przecież drugie miejsce daje sporą szansę na baraże.
Wiem, że nadzieja fika kozła ostatnia, ale póki co na stypę się nie wybieram.

Wszystko możliwe. Stracona bramka z SM bez komentarza, ale oglądanie Mundialu bez emocji, to nie to samo.

:hut:

Aha.
Dzień dobry.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 09:55

kaszubskiexpress napisał(a):mam wrażenie, że wcale cudów nie trzeba, żeby awansować.

Jedynie co, to trzeba wygrać z wyżej notowanymi i lepiej zorganizowanymi i zmotywowanymi drużynami, a to już szczegół ;)
kaszubskiexpress napisał(a):Przecież drugie miejsce daje sporą szansę na baraże.

Tylko trzeba z tego miejsca wypchnąć najpierw albo mocno zdeterminowanych do udziału w Mistrzostwach Ukraińców, albo Anglików, którym ostatnio niespecjalnie idzie co prawda, ale którzy raczej nie odpuszczą :)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 10:02

Mam wrażenie, że lepiej gramy z lepszymi drużynami, ze "słabeuszami" idzie nam mizernie.
:wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 10:16

Może i tak, chociaż, jak sobie czasami popatrzę na jakieś mecze innych państw, to powiedzenie "gramy" jest lekko na wyrost :)

W sumie to, jak zauważyłem, naszym największym problemem jest kompletny brak zrozumienia ze strony drużyny przeciwnej, która, zazwyczaj, właśnie wtedy, kiedy nam wyjątkowo zależy na jakiejś wygranej, czy choćby remisie, bardzo się mobilizuje i rzuca nam jak może kłody pod nogi.
No i może częściej, faktycznie, robią to drużyny słabsze :D

A tak na poważnie, to nie oszukujmy się, jesteśmy dość przeciętną, a nawet powiedziałbym dość słabą drużyną i w związku z tym potrzebujemy ciągłej mobilizacji i woli walki, a tymczasem niesiemy na sztandarach symbole należącego się nam zwycięstwa i najzwyczajniej w świecie lekceważymy zazwyczaj przeciwników - silniejszych mniej, a słabszych mocniej i dlatego gorzej się nam gra ze słabymi, trochę lepiej z silniejszymi a wciry dostajemy od każdego, komu na czymś zależy i nie jest w sobie zadufany tak jak my.

Pokory na trza :/
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 10:19

Prawda.

Już widzę te wszystkie archiwalne materiały na początku października jak to na Wembley prawie strzeliliśmy bramkę i jak to wyeliminowaliśmy Anglików 174 lata temu.

:mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2013 10:20

weldon napisał(a):Tylko trzeba z tego miejsca wypchnąć najpierw albo mocno zdeterminowanych do udziału w Mistrzostwach Ukraińców, albo Anglików, którym ostatnio niespecjalnie idzie co prawda, ale którzy raczej nie odpuszczą :)

Nie zapominając o Czarnogórcach
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 10:22

No bo najpierw to się trzeba nauczyć przegrywać z klasą, a potem dopiero myśleć o zwycięstwach.
Przegrywać to my umiemy, tylko klasy nam brak ;)

Ale Euro 2020, jak dobrze pójdzie, jest nasze.
Znaczy te kilka meczy na Narodowym ;)

:D
Asiula1
Cromaniak

Postnapisał(a) Asiula1 » 11.09.2013 10:38

kaszubskiexpress napisał(a):Mam wrażenie, że lepiej gramy z lepszymi drużynami, ze "słabeuszami" idzie nam mizernie.
:wink:

A ja mam wrażenie ,że wcale nie gramy :lol:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 10:45

Serce w pasy napisał(a):Nie zapominając o Czarnogórcach

I Mołdawianach :lol:
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 11.09.2013 12:19

Dzień dobry

Grają dzisiaj ostro , ale na nerwach w Warszawie ekipie rządzącej ... a media cisza ... o grzybkach rydzach itd .

A na A2 z wywróconej cysterny wylało się ... P I W O !!! szkoda że podali jak już posprzątali , niejeden by z miednicą pogonił
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 13:42

Nic nie pokazują? :?

A kto normalny w taki ziąb by po deszczu latał z kamerą? :roll:

:D

Kurde, chyba autokar z małżonką gdzieś w tym bałaganie utknął, bo powinna już do metra wsiadać, a póki co - cisza :/

Niedługo się zaczną powroty z pacy i ze szkół, to dopiero będą cyrki, jeżeli nie udrożnią przejazdu przez miasto :(
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 13:46

weldon napisał(a):Nic nie pokazują? :?

Kuźwa tylko to pokazują :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko