Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.05.2013 10:03

weldon napisał(a):Dotąd blokady urządzali, żeby przeforsować obwodnice

http://www.gorakalwaria.net/news-dwa-za ... ,2124.html

A objazdy DK50 zaczyna się w Mszczonowie i Mińsku Mazowieckim,i kto na tym ucierpi znowu mieszkańcy Góry.

weldon napisał(a):A wyobrażasz sobie, jakbyśmy nie dostali przez ostatnie dziesięć lat tych trzynastu miliardów z Unii? :roll:

Wyobrażam sobie w każdy piątek i poniedziałek w moim mieście i po trasie do Wawy 8O
Ja w moim mieście i sąsiednich gminach tych pieniędzy nie widzę 8) no może Lesznowola.

weldon napisał(a): trzynastu miliardów z Unii? :roll:

Myślisz że to za darmo :?: ,wątpię pewnie za 30 lat się okaże że musimy oddać Unii ten kawałek od Odry do Wisły,a Rosji ten od Wisły do Buga :wink: o tak, po prostu :!:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.05.2013 10:06

Wszystkie pieniądze dla stolicy. Ja tu mieszkam i chcę żyć jak w Europie Zachodniej. Prowincja niech sobie radzi sama z pieniędzy z fotoradarów. :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2013 10:11

hrupek666 napisał(a):Myślisz że to za darmo :?: ,wątpię pewnie za 30 lat się okaże że musimy oddać Unii ten kawałek od Odry do Wisły,a Rosji ten od Wisły do Buga :wink: o tak, po prostu :!:

Jajcarz :mrgreen:
hrupek666 napisał(a):Wyobrażam sobie w każdy piątek i poniedziałek w moim mieście i po trasie do Wawy 8O
Ja w moim mieście i sąsiednich gminach tych pieniędzy nie widzę 8) no może Lesznowola.

No to masz przedsmak tego, ci by było :)

Ludzie się do dobrego szybko przyzwyczajają i zapominają, jak było wcześniej.

Jeszcze kilka lat temu do Gdańska leciałem 7-8 godzin i się cieszyłem, że szybko, a dziś jak się w trzy i pół godziny obróci to żadne tam aj waj :)

A jak do Zgorzelca leciałem przez enerdówek, to nawet do głowy mi nie przyszło, że dwa razy jakąś granice musiałem przejechać :)

Swoją droga wczoraj, bez względu na metro, też jakiś straszliwy korek szedł przez całe Łomianki.
Niby, że poniedziałek, ale nie potrafię znaleźć jakiegoś klucza, bo się zdarza, że w piątek na przykład gorzej jest po południu u mnie wjechać do miasta, niż wyjechać :D

darek1 napisał(a):Wszystkie pieniądze dla stolicy. Ja tu mieszkam i chcę żyć jak w Europie Zachodniej. Prowincja niech sobie radzi sama z pieniędzy z fotoradarów. :twisted:

Dupa blada. Bloczków mandatowych zabrakło, bo jakieś ministerstwo wzięło stronę kierowców i nie zamówiło :mrgreen:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.05.2013 10:17

darek1 napisał(a):Prowincja niech sobie radzi sama

Czekaj :!: ,jak ziemniaków będziesz chciał kupić to ci rolnik też tak powie :smo:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.05.2013 10:18

weldon napisał(a):Swoją droga wczoraj, bez względu na metro, też jakiś straszliwy korek szedł przez całe Łomianki.

To pewnie przez te wybuchy na słońcu :!:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.05.2013 10:20

weldon napisał(a): Bloczków mandatowych zabrakło

Ja tam swoje mam nawet sporo ,więc jak ktoś reflektuje to się polecam :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2013 10:36

hrupek666 napisał(a):
weldon napisał(a): Bloczków mandatowych zabrakło

Ja tam swoje mam nawet sporo ,więc jak ktoś reflektuje to się polecam :twisted:

To już wiemy kto, jakiego ministra popiera ;)

:D
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.05.2013 11:16

weldon napisał(a):jakiego ministra popiera

A ja to APOLITYCZNY jestem,nikogo nie popieram. :wink:
Korpka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korpka » 14.05.2013 11:27

A ja tylko mowie DZIEŃDOOOBRY
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2013 11:28

Dzień Dobry Bardzo.

Strasznie odchorowałem ten weekend. Dziś już lepiej, no i padać przestało. Nic to, trzeba zaiwaniać.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2013 11:58

Serce w pasy napisał(a):Strasznie odchorowałem ten weekend.

Rany, przecie dziś wtorek :roll:

To jak ty długi weekend przeżyjesz? :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.05.2013 12:02

stracił rachubę czasu , biedak :lol: .

Znam te boleści jak się przeholuje ... dwa dni się chodzi jak trup , trzeci - jakby się rodził się na nowo :lol:

ale już tak nie mogę ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2013 12:57

Miałem imprezę wyjazdową z pracy i troszkę za dużo poczytaliśmy książek.
Wczoraj cały dzień dochodziłem do siebie ale najgorsze, że zrobiłem całkowity detoks bez kropli piwa , dziś już jak młody Bóg. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.05.2013 13:06

A sprawdziłeś połączenia wychodzące?

;)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.05.2013 13:08

weldon napisał(a):
hrupek666 napisał(a):...A wyobrażasz sobie, jakbyśmy nie dostali przez ostatnie dziesięć lat tych trzynastu miliardów z Unii? :roll:

Wychodziłbyś wieczorem do roboty, żeby na rano zdążyć :mrgreen: [/color]

Jedno miasto w Usa gdzieś w pograniczu z Meksykiem po krachu gospodarczym , jego mieszkańcy zwolnili cały ratusz, a obsługę infrastruktury zlecili wynajętej firmie , wyszło im więcej jak połowę taniej ,utrzymanie ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko