Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.05.2010 21:08

twister07 napisał(a):jak Blossom totylko ten z kwiatkiem :)

Nad tym białym właśnie siedzę - różowy jest lepszy. :D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 21:10

renatalato napisał(a): a dla teściowej wytrawne, znaczy się kwaśne :wink:

:D :D byczą krew;)
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 11.05.2010 21:11

weldon napisał(a):
twister07 napisał(a):jak Blossom totylko ten z kwiatkiem :)

Nad tym białym właśnie siedzę - różowy jest lepszy. :D

wiem ;)
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 21:14

:D :D Kupię te co tu wymieniacie;) Mogę sie sugerować jedynie wyglądem i kolorem etykiety:) Kompletnie sie na tym nie znam bo nie pijam niestety alkoholi;( a jak mnie poczęstują to nazw nie pamiętam;)

Reasumując Dzieki;) przepisałam sobie te winka i kupie te co wymieniacie i myslicie po trochu z każdego trochę słodkie troche półsłodkie i wytrawne ?

a ile butelek na 50 osob 25? czy ?30 czy ile?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 21:34

Muliness napisał(a)::D :D Kupię te co tu wymieniacie;) Mogę sie sugerować jedynie wyglądem i kolorem etykiety:) Kompletnie sie na tym nie znam bo nie pijam niestety alkoholi;( a jak mnie poczęstują to nazw nie pamiętam;)

Reasumując Dzieki;) przepisałam sobie te winka i kupie te co wymieniacie i myslicie po trochu z każdego trochę słodkie troche półsłodkie i wytrawne ?

a ile butelek na 50 osob 25? czy ?30 czy ile?

Wszyscy będą wino pili? Faceci też?
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 21:35

Serce w pasy napisał(a):Wszyscy będą wino pili? Faceci też?

Też;) a ci co nie piją prowadzą;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 21:41

Tzn pytam o jakieś mocniejszą Sake? Ja np mam po winie zgagę i byłbym zły gdyby nie było nic innego.
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 21:45

Serce w pasy napisał(a):Tzn pytam o jakieś mocniejszą Sake? Ja np mam po winie zgagę i byłbym zły gdyby nie było nic innego.

No i tu jest dylemat ponieważ ja i mój mąż nie pijemy a wino jest półśrodkiem bo dla mnie alkoholu mogłoby nie być;( I powstaje problem bo dla mnie to komunial :(
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 11.05.2010 21:45

Serce w pasy napisał(a):Tzn pytam o jakieś mocniejszą Sake? Ja np mam po winie zgagę i byłbym zły gdyby nie było nic innego.

hahaha to byłbyś zły... to komunia a nie wesele ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 21:53

Rozumiem. U nas są inne obyczaje.
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 22:06

Serce w pasy napisał(a):Rozumiem. U nas są inne obyczaje.

to różnie bywa właśnie ...;( raz tak raz siak . Decyzję podjełam a i tak mnie obgadaja to po co sie stresować;)
hajduczek
Cromaniak

Postnapisał(a) hajduczek » 11.05.2010 22:09

Muliness napisał(a):

No i tu jest dylemat ponieważ ja i mój mąż nie pijemy a wino jest półśrodkiem bo dla mnie alkoholu mogłoby nie być;( I powstaje problem bo dla mnie to komunial :(

ja nie miałam alkoholu u marty na komunii......jakos nigdy mi nie pasował alkohol do tego swięta........i tez dlatego ,że na komuniach ,na których byłam też nie było %........nawet o % nie pomyślałam :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 22:16

Muliness napisał(a): ja i mój mąż nie pijemy.............. dla mnie alkoholu mogłoby nie być

Ale tak wogóle nic a nic? :D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 11.05.2010 22:30

Serce w pasy napisał(a):
Muliness napisał(a): ja i mój mąż nie pijemy.............. dla mnie alkoholu mogłoby nie być

Hi hihi;)
Mąż ani ani a ja winko okazjonalnie :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 22:37

Muliness napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Hi hihi;)
Mąż ani ani a ja winko okazjonalnie :)

Często Pan pije?
Nie,jak jest okazja.
Tzn?
No, jak śledzie przywiozą do sklepu.
A często przywożą?
Codziennie.

Znaczy, że można bawić się bez alkoholu?
Hmmm tylko po co?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko