Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.01.2012 09:34

twister07 napisał(a):Kupił CI dobrą i nie chce z nią zostać ;)

zastrzeż, że jesli będzie chodził jak żółw to w gratisie wraca Ci do XP i szuka nowej karty a tamtą niech sobie zabiera :)

Matka Polka 8O :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.01.2012 09:35

kaszubskiexpress napisał(a):

zastrzeż, że jesli będzie chodził jak żółw to w gratisie wraca Ci do XP i szuka nowej karty a tamtą niech sobie zabiera :)

Ciotka Dobra Rada :wink: :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2012 09:36

kaszubskiexpress napisał(a):Na zdjęciach niżej można zobaczyć jak będą wyglądać inne przystanki.

Nie zdążyłem ze zrobieniem zdjęcia jak stoją jeszcze dwa... :( ale pięknie będzie. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.01.2012 10:02

Jacek S napisał(a): ale pięknie będzie. :D

Gdy skończą Węzeł Karczemki
Obrazek
źródło: trojmiasto.gazeta.pl

A to już niebawem.

Gdy skończą obwodnicę południową.
Obrazek

A to już niedługo przecież.
Obrazek

Gdy skończą tunel pod Martwą Wisłą.
Obrazek

A już chyba kret przymierza się do kopania.

Jeszcze wiadukty przy skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego.
Obrazek

Jeszcze nowa Uczniowska przy stadionie.
Obrazek

I korków będziemy szukać w uszach dziadków :P

W fajnym miejscu mieszkamy sąsiedzie.

:D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2012 10:19

...i w fajnym czasie (kumulacja).
Miasto zmienia się na naszych oczach Sąsiedzie.
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.01.2012 10:33

Janusz Bajcer napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):

Ciotka Dobra Rada :wink: :D

nie, po prostu karte można zwrócić, al ejak mu się nie chce bawić a chce zarobić to każdy kit wciśnie :lol: dlatego trzeba się zabezpieczyć ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 10:45

twister07 napisał(a):Kupił CI dobrą i nie chce z nią zostać ;) a że działa tylko pod 7.....

Gierki też zaśmiecają ;) zapytaj czy komp nie spowolni przy 7, żeby się nie okazało że jest za słaby do niej. Jeśli powie, ze nie instaluj, ale... zastrzeż, że jesli będzie chodził jak żółw to w gratisie wraca Ci do XP i szuka nowej karty a tamtą niech sobie zabiera :)

Już wymienił na inną, o 12 ma być i ją zainstalować, ale powiedział mi żebym się przygotował na wymianę systemu XP na siódemkę bo może mi klęknąć w każdej chwili.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.01.2012 10:59

twister07 napisał(a):...jak mu się nie chce bawić (...) to każdy kit wciśnie :lol: dlatego trzeba się zabezpieczyć ;)

Ale dalej mówimy o komputerach? ;)

Jak "klęknąć" system? :roll:

System albo działa, albo nie.
Jak nie, to znaczy, że mu jakichś plików zabrakło, a jak zabrakło, to znaczy,
że jest problem albo ze sprzętem, bo pada dysk, albo płyta, albo zasilacz, albo ram, albo procesor itd.,
albo software'owy - bo załapałeś jakiegoś syfa, powodującego złe działanie systemu.

W tym ostatnim przypadku częściej stosuje się format i reinstalkę, niż poszukiwania, w poprzednich przypadkach zainstalowanie nowego systemu nic nie da.

PS mam siódemkę na Dell Latitude D610 - to jakiś archaiczny sprzęt strasznie - i chodzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 11:02

Nie wiem, nie znam się.

Przyjedzie to będę wiedzieć
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 19.01.2012 11:04

Cześć i czołem :D :)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 19.01.2012 13:56

Dzień dobry
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.01.2012 17:40

kozulka napisał(a):Dzień dobry. :D

W wątku "Gdzie pracujemy" napisałaś, że uczysz a co kryje się za "rękodzieło" w profilu ?

:roll: :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 18:41

weldon napisał(a):
twister07 napisał(a): Twoja mina musiała być wtedy bezcenna :lol:

:lool:

Damian, zgodziłbym się z Markiem, co do Visty, ale z Siódemką to nie do końca.

Z Vistą męczę się od dwóch lat na jednym z lapków i jakoś tam sobie daję radę,
ale ciągle mam w planach instalację tam siódemki, którą poinstalowałem gdzie się dało, na pozostałych kompach
- i stacjonarnych i przenośnych - w większości właśnie takich kilku, nawet więcej momentami, niż pięcioletnie
i siódemka jest mniejsza, bardziej przyjazna, mniej wymagająca i nie wymaga tylu poprawek co XP.

W każdym razie na starszym sprzęcie doskonale sobie daje radę, pod warunkiem, że się te wszystkie wodotryski powyłącza.

Vista to katastrofa, "7" instalowana do starego komputera moim zdaniem to wywalone pieniadze. Jeśli by był to komputer 2-letni który można modernizować to tak. Jeśli jest to 5-latek któremu może coś paść za jakiś czas i będziesz miał problem z dostaniem części....szkoda kasy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.01.2012 19:10

Nie strasz mnie :D

Mam zamiar dzieciakowi wywalić Vistę i wrzucić siódemkę na takim 3-4 letnim lapku :lol:

Damian, ty do Zakopca jedziesz?

To teraz bez korków tam dojedziesz.

Jutro będą testować.
Opisz wrażenia ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 19:28

weldon napisał(a):Nie strasz mnie :D

Mam zamiar dzieciakowi wywalić Vistę i wrzucić siódemkę na takim 3-4 letnim lapku :lol:

;)

Piotrze miałem taki przypadek, a to nowa kość pamięci nie pasuje do staruszka(tamtych już nie robią), a to listwy mocujące stary model......

Jak ci padnie płyta główna wydasz 300 (na nową)+500(na "7"), a nowego lapka(małego) kupisz od 800...

I jak mam wywalić na nową "7"-kę parę zeta wolę nową maszyne w kpl.

Dlatego na staruszku wolę przeinstalować system ze statego na staty (dla usunięcia śmieci). Przynajmniej mam sterowniki do sprawnych drukarek, monitorów.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko