Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2012 08:48

weldon napisał(a):Obrazek

:)

Śliczny "majtkowy" kolor :D i te felgi :hearts:

Pamiętam jak naaaście lat temu, podwoził Nas maluszkiem, jeden bardzo uczynny pan do znajomego na działkę, i nie było by nic zdrożnego w tym, gdyby nie fakt, że byłam wtedy w 9 miesiącu ciąży, i przypadło miejsce na tylniej kanapie :evil:, mocno się wtedy nagimnastykowałam żeby z niego wysiąść :twisted:

Dzień dobry :D
Nadal na minusie :D, nadal pada śnieg :D i wreszcie są czynne, nasze świętokrzyskie "stoki" :D 8)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.01.2012 08:48

Dzień dobry.

Będziemy mogli niebawem wygodnie dojechać na lotnisko.
Obrazek

Tak wyglądał "zwalony most" jeszcze niedawno.
Obrazek

Tak będzie wyglądać.

Na zdjęciach niżej można zobaczyć jak będą wyglądać inne przystanki.

Lubię takie informacje :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 08:53

Dzień dobry.

Imieniny:

-Andrzeja;
-Bernarda;
-Biernata;
-Erwina;
-Eufeminy;
-Henryka;
-Kaliksta;
-Kalisty;
-Kanuta;
-Mariusza;
-Marti;
-Matyldy;
-Mechtylda;
-Racimira;
-Sary;
-Wulstana.
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 19.01.2012 08:54

Dzień dobry. :D

U mnie też niestety śniegu ja na lekarstwo :evil:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.01.2012 08:55

Dzień dobry,

Arek współczuję :roll:

Twoja mina musiała być wtedy bezcenna :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.01.2012 08:57

smoki3 napisał(a):Dzień dobry.

Imieniny:

-Kanuta;
.

A zdrobniale to Obrazek

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 08:58

weldon napisał(a):
smoki3 napisał(a):Nie daj się wkręcić w instalowanie "7" w pięcioletnim komputerze.

weldon napisał(a):Swoją drogą, to na komputerze pięcioletnim postawienie siódemki jest lepszym rozwiązaniem, niż ponowna instalacja XP.

No to Damian ma rozwiązany problem :mrgreen:

Taaa, bądź mądry i pisz wiersze.

Dzień Dobry Bardzo
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.01.2012 09:06

twister07 napisał(a): Twoja mina musiała być wtedy bezcenna :lol:

:lool:

Damian, zgodziłbym się z Markiem, co do Visty, ale z Siódemką to nie do końca.

Z Vistą męczę się od dwóch lat na jednym z lapków i jakoś tam sobie daję radę,
ale ciągle mam w planach instalację tam siódemki, którą poinstalowałem gdzie się dało, na pozostałych kompach
- i stacjonarnych i przenośnych - w większości właśnie takich kilku, nawet więcej momentami, niż pięcioletnie
i siódemka jest mniejsza, bardziej przyjazna, mniej wymagająca i nie wymaga tylu poprawek co XP.

W każdym razie na starszym sprzęcie doskonale sobie daje radę, pod warunkiem, że się te wszystkie wodotryski powyłącza.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 19.01.2012 09:11

Witam!
I po zimie. Odwilż.
PZDR.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 19.01.2012 09:12

Jakoś zupełnie nie przyszło mi wtedy do głowy, aby przeglądać się w lustrze, za to niewiele brakowało, aby o moim cierpieniu pół wsi usłyszało :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 09:12

weldon napisał(a):

:lool:

Damian, zgodziłbym się z Markiem, co do Visty, ale z Siódemką to nie do końca.

Z Vistą męczę się od dwóch lat na jednym z lapków i jakoś tam sobie daję radę,
ale ciągle mam w planach instalację tam siódemki, którą poinstalowałem gdzie się dało, na pozostałych kompach
- i stacjonarnych i przenośnych - w większości właśnie takich kilku, nawet więcej momentami, niż pięcioletnie
i siódemka jest mniejsza, bardziej przyjazna, mniej wymagająca i nie wymaga tylu poprawek co XP.

W każdym razie na starszym sprzęcie doskonale sobie daje radę, pod warunkiem, że się te wszystkie wodotryski powyłącza.

Swoją drogą to strasznie mnie wkurza narzucanie wymiany systemu.
To tak jakby ktoś mi kazał co trzy lata zmieniać samochód.
:twisted: :twisted: :twisted:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.01.2012 09:19

Serce w pasy napisał(a):Swoją drogą to strasznie mnie wkurza narzucanie wymiany systemu.
To tak jakby ktoś mi kazał co trzy lata zmieniać samochód.
:twisted: :twisted: :twisted:

Nie ma co się wkurzać, bo jeśli dużo instalowałeś, wyrzucałeś itp. system masz zaśmiecony, przez co spowalnia kompa. Co do 7, jest ok pod warunkiem, że masz wymagania sprzętowe. Jeśli komp jest średniej klasy i ma te 5 lat, może CI chodziś okropnie- i tu się zgodze ze Smokiem.
Co do tej Twojej karty, sam ją kupowałeś? Jeśli kupił ją ten informatyk dla Ciebie a nie zapytał jaki masz sprzęt i system to niech się buja. Poszukaj innego ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2012 09:24

Kazałem mu kupić dobrą, nie pytał jaki mam sprzęt. Zobaczymy dziś ma przyjechać ok południa. Mówimy o kompie stacjonarnym w domu, który służy do odbierania maili prywatnych, gry dziecku w dziecięce gierki oraz zaglądania raz za czas do neta.

Jeśli by chodziło o lapa, na którym pracuję to bym się nie odzywał, ale w chacie nic nie jest szczególnego robione
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.01.2012 09:28

Dlaczego narzucanie?

Kiedyś była benzyna 78 oktanów, teraz jest 98 (a nawet jak widziałem więcej oktanowa, ale nie u nas), ale masz też 95 do wyboru, co nie oznacza, że musisz tankować tę najdroższą i najwięcej oktanową.

Niemniej niektóre programy wymagają lub, po prostu, lepiej chodzą i są bardziej kompatybilne z nowszymi systemami - na przykład programy do odtwarzania filmów potrafią sobie same dopasować kodeki, a nawet ściągnąć napisy, więc wybór pozostaje w twojej gestii - czy wolisz łatwiej, czy też chce ci się bawić lub zrezygnujesz z kilku funkcji.

Ja tak mam z fontami: te stare, niby też dobre, ale potrafią robić różne dziwne rzeczy współpracując z nowymi wersjami programów, dlatego zmuszony już dawno zostałem do wymiany ttf'ów na otf'y.

Mogę się bawić w ręczne pasowanie, krzywienie, kombinacje z tymi starymi, tylko po co, skoro ktoś już to za mnie zrobił i mogę korzystać z nowszych?

Faktycznie. Zapomniałem o grafie :?

Dla mnie to oczywistość, że musi być w miarę przyzwoita :/
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 19.01.2012 09:31

Kupił CI dobrą i nie chce z nią zostać ;) a że działa tylko pod 7.....

Gierki też zaśmiecają ;) zapytaj czy komp nie spowolni przy 7, żeby się nie okazało że jest za słaby do niej. Jeśli powie, ze nie instaluj, ale... zastrzeż, że jesli będzie chodził jak żółw to w gratisie wraca Ci do XP i szuka nowej karty a tamtą niech sobie zabiera :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko