napisał(a) Vjetar » 28.10.2011 08:13
Pożegnaj Marco:
30 października pragniemy zorganizować przejazd na motocyklach ulicami Warszawy do Ambasady Republiki Włoskiej (Plac Jana Henryka Dąbrowskiego 6), gdzie o godz. 11.00 chcielibyśmy uczcić pamięć włoskiego zawodnika minutą ciszy.
AKTUALIZACJA: Ambasada Włoch bardzo pozytywnie odniosła się do naszej inicjatywy uczczenia pamięci Marco Simoncelliego, uznając ją za bardzo miły gest ze strony polskich kibiców. Dowiedzieliśmy się też, iż wśród pracowników Ambasady jest wielu fanów MotoGP, w związku z czym dołączą oni do nas w najbliższą niedzielę o godz.11.00.
Wschodząca gwiazda MotoGP, włoski motocyklista Marco Simoncelli zginął tragicznie podczas wypadku na drugim okrążeniu wyścigu o Grand Prix Malezji na torze Sepang. Były mistrz świata klasy 250ccm miał zaledwie 24 lata.
"Musiałem dzisiaj przejechać się motocyklem. Stanąłem chwile na odludziu"...napisał Marcin, widz SportKlubu, w jednym z wielu maili od załamanych fanów, jakie otrzymaliśmy. "W promieniach zachodzącego słońca, w ciszy i zadumie oddałem hołd człowiekowi którego nie znałem osobiście, ale ceniłem bardzo. Chwile ciszy przerwał ryk silnika, to dla Ciebie Marco!"
źródło: Sportklub