Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.09.2011 06:46

Dzień dobry
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.09.2011 07:15

hajduczek napisał(a):Piotr jakie Ty masz dzis pozytywne nastawienie do swiata 8O podejrzane :lol: :wink:

Zawsze mam pozytywne, tylko nie wszyscy to widzą :D

Zresztą obrabiam zdjęcia, gdzie głównymi bohaterami są psy, więc jak tu nie nie myśleć pozytywnie, jak się patrzy na coś takiego:

Obrazek

:D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.09.2011 07:22

Dzień dobry.

8)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 07:26

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):Piotr jakie Ty masz dzis pozytywne nastawienie do swiata 8O podejrzane :lol: :wink:

Zawsze mam pozytywne, tylko nie wszyscy to widzą :D

Zresztą obrabiam zdjęcia, gdzie głównymi bohaterami są psy, więc jak tu nie nie myśleć pozytywnie, jak się patrzy na coś takiego:

Obrazek

:D

normalnie ewolucja dopadła też psy 8O

cześć Jacek :D

cześć Krzysiek i Lidka :D

no i Kaszubski Tobie tez heloołłł :wink:

czy 2 lata na akumulatorki (sanyo eneloop) używane regularnie to dużo i mają prawo odejść już do nieba dla akumulatorków?????bo moje po zrobieniu 30-50 zdjęć juz daja znać ,że czas na ładowanie
Ostatnio edytowano 08.09.2011 07:35 przez hajduczek, łącznie edytowano 2 razy
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.09.2011 07:34

Dzieńdoberek wszystkim z pochmurnych St-ce ale jeszcze nie deszczowych. :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.09.2011 07:53

weldon napisał(a):W serwisie robisz?

Wtryski, to jakieś ... nie pamiętam, ale powinieneś zregenerować za 200-250 za sztukę, pompa to góra 1200.

Nawet biorąc pod uwagę, że robiłem to jakiś czas temu, to dolicz 10%.

Dwa i pół powinieneś zapłacić.

Mi do tego doszło jeszcze sprawdzenie wtrysków, za 420 złotych, bodajże, bo właśnie się dałem na serwis namówić.

Wyliczyli mnie wtedy na 5500 :twisted:

Jakby co, to dam ci telefon do swojego mechanika, albo spytaj na forum.

Tyle co mówisz to stanowczo za dużo.

Cześć i czołem... nie zapominaj, że to nie Santa a Terracan i nie Bosch a Delphi... :? Niestety tyle to kosztuje :?
200 zł za regenerację robocizna, 460 za końcówkę a 800 nowy + 1700 za pompę... wyjdzie :? Nie w serwisie, tylko u człowieka, który specjalizuje się w układach paliwowych dieslowskich. Serwis mi to chciał do Warszawy wysyłać, bo nie mają oprzyrządowania do regeneracji. W Busku nie jest to jakaś wielka stacja a podejrzewam, że niewiele serwisów zajmuje się regeneracją.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 08:01

cześć Leszek

jakis dziś mam przymulony dzien.....nie wiem czy pogoda czy co.....kupiłam 2 napoje energetyzujące ....będę się dopalać...może cos da :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.09.2011 08:02

hajduczek napisał(a):czy 2 lata na akumulatorki (sanyo eneloop) używane regularnie to dużo i mają prawo odejść już do nieba

Niedużo. Jedyne wytłumaczenie, że je źle ładujesz.

Akumulatorki powinny być rozładowywane i dopiero ładowane powtórnie.
Masz ładowarkę procesorową?

Leszku, aż tak duże różnice pomiędzy Terrą a Santą? 8O

Coraz mniej ci go zazdroszczę, tym bardziej, że mi jakoś spalanie spadło ostatnio :D

Niemniej, spytałbym na forum, bo i tak wydaje mi się za drogo.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.09.2011 08:05

hajduczek napisał(a):cześć Leszek

2 napoje energetyzujące ............może cos da :?

Viola, na pewno siusiu będziesz robić częściej, ale czy to Cię postawi na nogi?

Mocna kawa.................albo
:wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 08:07

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):czy 2 lata na akumulatorki (sanyo eneloop) używane regularnie to dużo i mają prawo odejść już do nieba

Niedużo. Jedyne wytłumaczenie, że je źle ładujesz.

Akumulatorki powinny być rozładowywane i dopiero ładowane powtórnie.
Masz ładowarkę procesorową?

ładuje jak juz nie daje się nawet włączyc aparatu...a ładowarka niestety zwykła ...była w komplecie z akumulatorkami......
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 08:09

kaszubskiexpress napisał(a):
hajduczek napisał(a):cześć Leszek

2 napoje energetyzujące ............może cos da :?

Viola, na pewno siusiu będziesz robić częściej, ale czy to Cię postawi na nogi?

Mocna kawa.................albo
:wink:

kawa już na mnie nie działa :? .....ale gdzieś mam jeszcze efedrynę :twisted: :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.09.2011 08:16

hajduczek napisał(a):
kawa już na mnie nie działa :? .....ale gdzieś mam jeszcze efedrynę :twisted: :twisted:

Nie wiem jak na Ciebie, ale na tych małolatów działa piła mechaniczna :P :P :P :P :P
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.09.2011 08:20

hajduczek napisał(a):ładuje jak juz nie daje się nawet włączyc aparatu...a ładowarka niestety zwykła ...była w komplecie z akumulatorkami......

To za mało. Musisz rozładowywać.

Sprawdź, czy masz opcję rozładowywania w aparacie, a jak nie, to kup sobie BC-700.
Eneloopy staniały, za to będziesz miała gwarancję bardzo długiego czasu pracy.

U mnie, po ładowaniu na zwykłej ładowarce, robię 400 fotek, a z BC-700 wyciągam 1000.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 08:25

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):ładuje jak juz nie daje się nawet włączyc aparatu...a ładowarka niestety zwykła ...była w komplecie z akumulatorkami......

To za mało. Musisz rozładowywać.

Sprawdź, czy masz opcję rozładowywania w aparacie, a jak nie, to kup sobie BC-700.
Eneloopy staniały, za to będziesz miała gwarancję bardzo długiego czasu pracy.

U mnie, po ładowaniu na zwykłej ładowarce, robię 400 fotek, a z BC-700 wyciągam 1000.

też tyle robiłam ....ale było minęło....sprawdzę tę opcję rozładowywania....ale przy chwili czasu (czytanie instrukcji)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.09.2011 08:29

weldon napisał(a):***************************************

Leszku, aż tak duże różnice pomiędzy Terrą a Santą? 8O

Coraz mniej ci go zazdroszczę, tym bardziej, że mi jakoś spalanie spadło ostatnio :D

Niemniej, spytałbym na forum, bo i tak wydaje mi się za drogo.

Słuchaj mnie też powiedział 200 zł za regenerację.........., która polegała na wyjęciu wtrysku, wyjęciu końcówki z wtrysku, wyczyszczeniu końcówki, włożeniu jej spowrotem do wtrysku, włożeniu wtrysku i regulacji komputerowej, żeby to chodziło, ale niestety, moje końcówki nie nadawały się już do niczego, były tak zapieczone, że się dziwił, że mój Terracan jeszcze wogóle odpalał :devil: Niestety wiedziałem, że kiedys to będę musiał zrobić :? A czarnogórskie paliwo, to .... olej opałowy :cry: 0 smarowania pompy. No i dobiło mi układ paliwowy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko