Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 18.08.2011 21:14

Nie martw się, dłużej ponosisz lepiej się zrośnie :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.08.2011 21:14

Serce w pasy napisał(a):Pójdę do niego i powiem dzień dobry Panie doktorze miałem złamaną nogę, ale czas oczekiwania na wizytę u Pana był dłuższy od wymaganego czasu noszenia gipsu

Pewnie powie, że złamałeś nogę w złym terminie.
:P :P :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2011 21:21

Mam w dupie. Zdejmuję w przyszłą sobotę, a to dlatego tak późno, że żona buczy, żebym nie ściągał wcześniej(myślałem o tym już tydzień temu). Ale spokój wewnętrzny jest najważniejszy 8)
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 18.08.2011 21:25

Dzień dobry wieczór z pełnego niespodzianek urlopu :) wpadlam na moment przy okazj wysyłania maila. Masakra 3 tys postów :S

kaszubskiexpress napisał(a):
różnie o tym mówią, ale żeby Dukanie ?

:P :P :P

:oops:

;) tak czy inaczej wyczerpuje :P
Ostatnio edytowano 18.08.2011 21:47 przez twister07, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2011 21:26

witpol napisał(a):Nie martw się, dłużej ponosisz lepiej się zrośnie :D

Za przeproszeniem. Sam se noś dłużej.:wink: Pod piętą już dawno nie ma gipsu, tylko bandaż. Każdy kamień bądź nierówność na chodniku to jest akupunktura :lol:
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 18.08.2011 22:01

Serce w pasy napisał(a):
... mam problem. Za tydzień czyli ok.27.08 mam termin do zdjęcia gipsu, a pierwszą wizytę od złamania nogi, u rejonowego ortopedy mam zarejestrowaną na szóstego września :?: Co mam robić? Pomóżcie!

Już nic nie zrobisz.
Pierwsza wizyta powinna być między 7 a 10 dniem od założenia gipsu wraz ze zdjęciem RTG dlaczego, ponieważ istnieje możliwość przesunięcia kości i jet szansa aby je jeszcze na nowo złożyć, potem następuje tzw, zespawanie kości i trzeba je na nowo łamać.
Miałem tak samo jak Ty.
Nie mogłem wcześniej się zarejestrować bo brak miejsc,gdy się udało, ortopeda chirurg domagał się zdjęcia kontrolnego, a ja mu na to, że bez skierowania nie da rady,on nie wystawi bo musi za to zapłacić, a lekarz rodzinny też nie wystawi skierowania na RTG bo to nie choroba przewlekła. Miałem to w d.. i sam ściągnąłem gips po 4 tygodniach,
na szczęście miałem tylko pęknięcie kości przedramienia.
Nie martw się będzie dobrze. :lol:
Serce w pasy napisał(a):

Śląsk przegrywa u siebie 1:3 :cry:

:cry: :cry:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 19.08.2011 06:17

Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.08.2011 06:33

Pochmurny to on dopiero będzie podobno ... :(

Straszny żar ... :roll:

Dzień dobry :)

Violka, mi Kaska strasznie szybko rosła, więc nie miała omdleń, ale kłopoty z krążeniem, migreny, zawroty głowy ma do dziś.

Szczerze mówiąc, to wyniki ma stale, w miarę, dobre, więc się plączemy z nią po lekarzach i, pomału, to zanika, ale konkretów, oprócz tego, że "za szybko wyrosła" nie słyszeliśmy.

Po prostu "ma przejść z czasem".

Tak więc nic, tylko znaleźć lekarza musisz, z tym, że lepiej to konsultować w różnych miejscach i działać tak, jak obaj potwierdzą.
Z tego co wiem, to leki na krążenie, jak się zacznie brać, to trzeba stale, więc nie daj się w to wkręcić bez mocnego uzasadnienia.
Tak samo wszystkie leki migrenowe - człowiek się przyzwyczaja i musi brać coraz mocniejsze.
Niech szukają przyczyny, a nie leczą skutki.
A nas takie podejście zadziałało.
Tym bardziej, że takie rzeczy mają często podłoże nie w organizmie, ale są skutkiem stresów i w ogóle, to choroba cywilizacyjna, a nie organizmu.

Możliwe, że dzieciak, po prostu, mimo "dzielności", przeżywa różne wydarzenia, tylko nie daje po sobie tego poznać.
Dusi je w sobie, a te zawroty głowy itp. mogą być konsekwencjami tego, a nie dojrzewania.

Albo wszystko na raz :D

Damian, jakbyś musiał sobie te nogę, jednak, jeszcze raz połamać, to pamiętaj o kolegach ... :wink:

:D
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 19.08.2011 06:36

Dzień dobry.

Jeszcze słoneczny :)
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 19.08.2011 06:59

Dzień dobry Wszystkim, :lol: cieplutko, już początek weekendu. :wink:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 19.08.2011 07:09

Dzień dobry!

U mnie od samego raniutka burze i ulewy :cry: .
Do pracy dotarłam przemoczona do suchej nitki - teraz się suszę :lol: .
Całe szczęście, że ciepło i deszcz też ciepły...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.08.2011 07:13

Dzień dobry
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.08.2011 07:14

Dzień dobry.

Idzie do nas złe, oby nie było tak jak w Belgii :cry:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 19.08.2011 07:16

hajduczek napisał(a):
..czy w okresie dojrzewania wasze małe kobietki miały jakieś chwilowe zasłabnięcia.....zawroty głowy....wybuchy gorąca?????bo moja mała tak miała juz dwa razy podczas jazdy konnej .....wyniki badań już są ...ale wizyta dopiero w pn

Co do wyników, to oczywiście niech lekarz się wypowie, ale jeżeli chodzi o te jej zasłabnięcia i zawroty głowy to powiem z własnego doświadczenia - jak miałam 13-14 lat takie rzeczy też mi się zdarzały, a do tego serducho wariowało - przeszło jak ręką odjął po jakimś czasie, jak "dojrzałam"
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.08.2011 07:48

Ale u mnie się ciemno zrobiło i straszny grzmotami.
Zaraz lunie.
:?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko