Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2011 12:57

Dzień dobry. :lol:

Kawa mniam, mniam...

Od rana słonko i bardzo parno. :lol:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.06.2011 13:07

BeJur napisał(a):ale pomysł miałeś niezły :)

:?:
Leszek Skupin napisał(a):Ale o co Wam chodzi ja żadnego zdjęcia nie wysłałem Weldonowi..... :roll:

Ja tak jak Leszek :D

Tak mi sie przypomniało, na studiach miałem kolegę, Lech Zielony się nazywał :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.06.2011 13:09

longtom napisał(a):
BeJur napisał(a):ale pomysł miałeś niezły :)

:?:

łoj, to miało być do Leszka ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.06.2011 13:14

BeJur napisał(a):

oczywiste, przecież ja nic nie wysyłałem :!: :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.06.2011 13:15

longtom napisał(a):
BeJur napisał(a):

ja też nie :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2011 13:17

BeJur napisał(a):
longtom napisał(a):
BeJur napisał(a):

ja też nie :)

To tak jak ja.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.06.2011 13:24

tak w sumie myślałam, że te wszystkie zdjęcia to weldonowe ;)
sam je wkleja, sam głosuje, potem nagrody rozdaje :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.06.2011 13:24

Myślałem, że to się nigdy nie wyda,
że wszystkie wstawione zdjęcia są moje ... :(

Dobrze powiedziane, nie? ... wstawione ... ;)

:mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.06.2011 13:26

weldon napisał(a):Dobrze powiedziane, nie? ... wstawione ... ;)

a co? byłeś w barze? ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.06.2011 13:29

BeJur napisał(a):
weldon napisał(a):Dobrze powiedziane, nie? ... wstawione ... ;)

a co? byłeś w barze? ;)

On jak on ale zdjęcia... 8)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2011 16:27

dzień dobry....o proszę Josko się znalazł .......ja się znalazłam....nic w przyrodzie nie ginie :wink: ....

kolejna "przewrotka mamy.....kolejne stłuczenie tym razem mięśnia łydki.......znów problemy z chodzeniem....pogotowie itd....i kolejny raz słowa mojej siostry na moją prośbę o pomoc przy mamie... "jaaaa? przecież ja pracuję!"!.......a ja...to bawię się w pracę........a prosiłam ,tylko żeby wyjątkowo ona wzięła jeden dzień urlopu i została z mamą,bo sama nie dojdzie do toalety....ja po prostu już wybrałam swoje Uż w poprzednich kłopotach z mamą......a jeszcze usłyszałam "a co ty takiego wielkiego musisz robić przy mamie" :cry:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 02.06.2011 17:33

hajduczek napisał(a):dzień dobry....o proszę Josko się znalazł .......ja się znalazłam....nic w przyrodzie nie ginie :wink: ....

[size=9]kolejna "przewrotka mamy.....kolejne stłuczenie tym razem mięśnia łydki.......znów problemy z cjeszcze usłyszałam "a co ty takiego

Wioluś ty biedactwo kochane . Postaraj sie nie przejmować;( Nie wiem kompletnie jak Cię pocieszyć Wiem , że Ci źle. Niestety ludzie tacy są a z rodzina to jak wiadomo najlepiej na zdjeciu Jestes dzielna i ja Cię podziwiam
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.06.2011 17:41

hajduczek napisał(a):kolejna "przewrotka mamy

Czy u Ciebie funkcjonują może "dzienne domy opieki". To trudny temat ale wiem, że często starsi ludzie są zadowoleni z takich kilkugodzinnych pobytów. Mają towarzystwo w swoim wieku, mogą sobie ponarzekać, są jakieś zajęcia. Może warto spróbować :?: Trzymaj się.
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 02.06.2011 18:51

dobry wieczór!
Hajduczek, nie martw się, na pewno znajdzie się jakieś wyjście.
Może skorzystasz z rady lonngtoma ( pewnie nie jest to łatwa decyzja, ale jak nie będziesz dawała rady sama, to po to są takie placówki)
Pozdrawiam :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2011 19:08

Muliness napisał(a): Wioluś ............
spoko ....zazwyczaj daje radę ....o mnie nie chodzi ....zaczęłam opisywać,co mnie w niej i wtej sytuacji najbardziej męczy ,ale zaczęło powstawać opowiadanie....skasowałam....za dużo tego
:wink:
longtom napisał(a):
hajduczek napisał(a):kolejna "przewrotka mamy

Czy u Ciebie funkcjonują może "dzienne domy opieki". To trudny temat ale wiem, że często starsi ludzie są zadowoleni z takich kilkugodzinnych pobytów. Mają towarzystwo w swoim wieku, mogą sobie ponarzekać, są jakieś zajęcia. Może warto spróbować :?: Trzymaj się.

Tomek,Nadialena....tak chyba dojrzałam do tego ,że w przyszłym tygodniu zacznę się rozglądać ,dopytywać o wszelkie rozwiązania .....bo niestety z mamą jest coraz gorzej....coraz niebezpieczniej dla niej....już powinien ktoś przy niej być przez 24 h.....(dwa razy zostawiła włączony gaz....ciągle zostawia odkręcony kran....rzuca jedzenie psu na podłogę i potem na tym tłuszczu się przewraca i tego wszystkiego jest coraz więcej....nie wspominając o coraz mniejszej sprawności fizycznej).......a ponieważ po raz kolejny w sytuacji kryzysowej okazało się ,że obie siostry się migają od pomocy .....więc nie mam co liczyć na coś więcej kiedy mama np.przestanie chodzić (teraz się tylko przemieszcza z balkonikiem między pokojami i to niewiele)...a ponieważ ja muszę pracować,to chyba nie będę miała innego wyjścia jak szukać pomocy w jakiejś placówce..... to chole..nie trudna decyzja
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko