Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 14.05.2011 21:52

hmmm... ja też się nigdzie nie spisywałam :?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 14.05.2011 21:53

A co grozi tym, którzy się nie spiszą?? :D
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 14.05.2011 21:53

renatalato napisał(a):matula, ja bym chciała małą poradę (bezpłatną :wink: ), czy to prawda że jak zaczęłam spis przez internet i minęło 14 dni, a ja oczywiście go nie skończyłam (wstyd się przyznać zapomniałam hasła), no to teraz to już tylko rachmistrz zawita do mojego domu
:?: ......proszę pomocy :D

renata jak rozumiem miała spis reprezentacyjny, bo pełny to się spisuje w ciągu 2-3 minut :wink:
jeżeli minęło ci już te 14 dni, to teraz możesz zalogować kolejnego mieszkańca z tego samego adresu (byle miał ukończone 16 lat) i na jego hasło dokończyć spis,
ale jak i ta sztuka się nie uda to już niestety tylko rachmistrz
z rachmistrzami jednak jest tak, że możesz sobie zadzwonić do swojego urzędu miasta czy gminy i poprosić o umówienie na dogodny dla Ciebie dzień i godzinę

Beatko, u mnie też zaczęło padać (mężuś z pracy wrócił przed chwilą mokry), ale pogodynka informuję, że w przyszły weekend będzie słonko :D 8)
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 14.05.2011 21:56

twister07 napisał(a):A co grozi tym, którzy się nie spiszą?? :D

spis trwa do 30.czerwca, jeszcze zdążysz :lol:
rachmistrze chodzą do "wybrańców" co maja spis reprezentacyjny (ok.60pytań), pozostali się mogą spisać sami przez internet, albo zadzwoni do nich ankieter spisowy (np. ja :D )

kara za odmowę udziału w spisie powszechnym to grzywna w wysokości 5000 zł
jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś wyraźnie odmówił
a przyznam się, że wiem iż z formy samospisu internetowego najwięcej ludzi skorzystało na śląsku :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2011 21:56

BeJur napisał(a): a Ty Serce nie spisany?
no wszyscy muszą:)

Ja się spisałem, ale jakoś tak strasznie krótko, ale żona chyba nie zdążyła.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.05.2011 21:59

weldon napisał(a):Tylko ci, co mają jakiś związek z pierwszą komunią :twisted:
Piotrek..... luz.... nie jesteśmy wbrew pozorom krajem katolickim...... ;)
ja np mieszkam na granicy śląska cieszyńskiego, gdzie jak wiadomo jest tygiel wyznaniowy - luteranie i inni kalwini .... w samym Bielsku jest pare zborów różnych wyznań, nie wspomnę o gminie żydowskiej..... jak chcesz jakieś informacje to chętnie służę bo akurat moja przyjaciólka jest mocno zaangażowaną adwentystką dnia siódmego (nawet jakimś przedstawicielem kościoła na Polskę) a mój ulubiony kumpel jest czy był księdzem zielonoświątkowym....inna koleżanka jest w zarządzie gminy żydowskiej.......
wuguglaj sobie to sie dowiesz jak to u nas (na południu jest) bo widzę , że trza Cie trochę uświadomić ...;)
wszyzscy się spisaliśmy w narodowym spisie powszechnym :)
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 14.05.2011 21:59

matula napisał(a):
renatalato napisał(a):matula, ja bym chciała małą poradę (bezpłatną :wink: ), czy to prawda że jak zaczęłam spis przez internet i minęło 14 dni, a ja oczywiście go nie skończyłam (wstyd się przyznać zapomniałam hasła), no to teraz to już tylko rachmistrz zawita do mojego domu
:?: ......proszę pomocy :D

renata jak rozumiem miała spis reprezentacyjny, bo pełny to się spisuje w ciągu 2-3 minut :wink:
jeżeli minęło ci już te 14 dni, to teraz możesz zalogować kolejnego mieszkańca z tego samego adresu (byle miał ukończone 16 lat) i na jego hasło dokończyć spis,
ale jak i ta sztuka się nie uda to już niestety tylko rachmistrz
z rachmistrzami jednak jest tak, że możesz sobie zadzwonić do swojego urzędu miasta czy gminy i poprosić o umówienie na dogodny dla Ciebie dzień i godzinę

Beatko, u mnie też zaczęło padać (mężuś z pracy wrócił przed chwilą mokry), ale pogodynka informuję, że w przyszły weekend będzie słonko :D 8)

8O Jesteś aniołem matulka, a ja nigdy bym na taki pomysł nie wpadła :smo: :smo: , dzięki serdeczne, pozdrawiam
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 14.05.2011 22:00

Serce w pasy napisał(a):
BeJur napisał(a): a Ty Serce nie spisany?
no wszyscy muszą:)

Ja się spisałem, ale jakoś tak strasznie krótko, ale żona chyba nie zdążyła.

Pasiasty ty to farciarz jesteś :D tez chcę żeby był już lipiec :D

Dzięki Matula :D:D:D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2011 22:02

[quote="BeJur"][/quote]
A ja wiem, że u was są salwatorianie :)

Kompletnie nie wiem, jak i dlaczego zapamiętałem te słowo,
ale podoba mi się strasznie :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.05.2011 22:05

weldon napisał(a):A ja wiem, że u was są salwatorianie :)

Kompletnie nie wiem, jak i dlaczego zapamiętałem te słowo,
ale podoba mi się strasznie :D

ja tez zapamiętam to słowo, bo byłam dzisiak świadkiem reakcji grupki licznej dziewcząt w koszulkach z takim napisem na plecach - reakcja na widok dwóch chłopaków na motocyklach na przełęczy kocierskiej .... moja 7 letnia Kaśka powiedziała "....ale głuuuuupieeeeeeee..."
no cóż dziecko w matkę się wdało....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2011 22:08

Ja tylko zapamiętałem nazwę tego zakonu :D

Za panienki nie odpowiadam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2011 22:11

Na TVNie leci taki lekki film z Salmą Hayek, ależ ona jest "dobrą aktorką" :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.05.2011 22:16

Serce w pasy napisał(a):Na TVNie leci taki lekki film z Salmą Hayek, ależ ona jest "dobrą aktorką" :wink:

a na AXN jest dr House ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2011 22:19

Wolę Salmę :wink:
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 14.05.2011 22:35

Renatko nie ma sprawy, to moja praca właśnie :wink:

serce w pasy już pisałam, że macie czas na spisanie się (przez internet jeszcze do 16.czerwca) każdy kto ukończył 16 lat musi się samodzielnie zalogować, a inni (jak Renata) mogą za jednym zamachem spisać wszystkich współmieszkańców :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko