Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2011 20:20

Dla mojej chrześnicy najważniejsza nie jest komunia tylko to, że będzie miała imprezę. :wink:
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 02.05.2011 20:42

Serce w pasy napisał(a):Dla mojej chrześnicy najważniejsza nie jest
komunia tylko to, że będzie miała imprezę. :wink:

Inne czasy inne pokolenie , ale to my rodzice wychowujemy swoje pociechy
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 20:45

Dobry...... wieczór

Widzę, że temat "bliski mym sercu" ostatnio poruszony został :wink: tzn. wielki dylemat prezentów komunijnych. i mnie dopadło to w tym roku. Jutro ten wielki dzień mojej chrześnicy. Na szczęście udało mi sie zaklepać z "listy" rower i cała zadowolona byłam (hmmm do czasu), no bo jak sięgnę pamięcią to kiedyś od chrzestych najczęściej rower się dostawało :wink:
jak pojechaliśmy do sklepu typowo rowerowego to mi się zlekka gorąco zrobiło bo najtańszy "rowerek" tak około 1500 kosztował :twisted: No i się zaczęło poszukiwanie czegoś, co by tandetą nie było ale i nie kosztowało majątek. No niestety przykro mi to mówić, ale moja chrześnica a właściwie to jej rodzice "preferują" raczej wszystko co drogie, a mnie cholera bierze bo żeby to jeszcze dzieciarnia uszanować umiała, ale tak to jest jak komuś zbyt łatwo przychodzi :evil:
Po wielkich poszukianiach kupiliśmy rower z przyzwoitym "osprzętem i w przyzwoitej jak dla nas cenie i szczerze mówiąc mam to w nosie co sobie pomyślą, że to nie jakiś firmowy wypasiony, z najwyższej półki sprzęt.
A swoje dzieciaki też właśnie mam zamiar przygotować do tego że prezenty w tym dniu to nie rzecz najważniejsza i mam nadzieję, że nie ulegną tej wariackiej rywalizacji wśród dzieci kto co i za ile dostał :evil:

Ide jeszcze kieckę wyprasować :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2011 20:52

Od pewnego momentu komunie przypominają wesela.
Wariactwo jakieś
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 02.05.2011 20:53

ANITA:) napisał(a):Dobry...... wieczór

Widzę, że temat "bliski mym sercu" ostatnio poruszony został :wink: tzn. wielki dylemat prezentów komunijnych. i mnie dopadło to w tym roku. Jutro ten wielki dzień mojej chrześnicy. Na szczęście udało mi sie zaklepać z "listy" rower i cała zadowolona byłam (hmmm do czasu), no bo jak sięgnę pamięcią to kiedyś od chrzestych najczęściej rower się dostawało :wink:
jak pojechaliśmy do sklepu typowo rowerowego to mi się zlekka gorąco zrobiło bo najtańszy "rowerek" tak około 1500 kosztował :twisted: No i się zaczęło poszukiwanie czegoś, co by tandetą nie było ale i nie kosztowało majątek. No niestety przykro mi to mówić, ale moja chrześnica a właściwie to jej rodzice "preferują" raczej wszystko co drogie, a mnie cholera bierze bo żeby to jeszcze dzieciarnia uszanować umiała, ale tak to jest jak komuś zbyt łatwo przychodzi :evil:
Po wielkich poszukianiach kupiliśmy rower z przyzwoitym "osprzętem i w przyzwoitej jak dla nas cenie i szczerze mówiąc mam to w nosie co sobie pomyślą, że to nie jakiś firmowy wypasiony, z najwyższej półki sprzęt.
A swoje dzieciaki też właśnie mam zamiar przygotować do tego że prezenty w tym dniu to nie rzecz najważniejsza i mam nadzieję, że nie ulegną tej wariackiej rywalizacji wśród dzieci kto co i za ile dostał :evil:

Ide jeszcze kieckę wyprasować :wink:

I tak to właśnie wygląda całą to koniunkturę nakręcają bardzo mądrzy dorośli :hearts:
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 20:57

Serce w pasy napisał(a):Od pewnego momentu komunie przypominają wesela.
Wariactwo jakieś

Żebyś wiedział. Nawet nie przeszkadza np. to, że dzieci w albach idą, bo wczoraj przy okazji urodzin naszego najmłodszego moja ciocia a babcia mojej chrześnicy dumnie zakomunikowała, że nie mogła sie powstrzymać i wnuczce suknię kupiła, żeby mała po kościele sie mogła przebrać. To już jak dla mnie totalna głupota.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 20:59

myszkin napisał(a):I tak to właśnie wygląda całą to koniunkturę nakręcają bardzo mądrzy dorośli :hearts:

No tak, ale rodziny sie nie wybiera :twisted: :evil:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.05.2011 21:00

Serce w pasy napisał(a):Od pewnego momentu komunie przypominają wesela.
Wariactwo jakieś

My mieliśmy obiadek "uroczysty", żadnego wesela, bo mnie trzęsie na takie imprezy.
Swoim dzieciom już zapowiedzieliśmy, że dołożymy się, ale do wyprawy nawet na drugi koniec świata a nie na wyżerkę dla 200 osób, z czego 3/4 nie będą się znały... a i tak okaże się, że ktoś się nafuczy bo albo nie zostanie zaproszony, albo będzie siedział nie w tym kącie....to ma być święto dla młodych a nie dla pół wsi ... narazie są za... ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2011 21:04

Anita nam pojutrze opowie jak było, a ja za 3tygodnie.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 21:08

Już co prawda wspomniałam, ale moje najmłodsze wczoraj 4latka skończyło i tak po wczorajszych wydarzeniach i dzisiejszych wiadomościach to tak sobie pomyślałam, że szczególne to były jego urodziny :) a na pewno nie zapomniane będą.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.05.2011 21:10

ANITA:) napisał(a):Już co prawda wspomniałam, ale moje najmłodsze wczoraj 4latka skończyło i tak po wczorajszych wydarzeniach i dzisiejszych wiadomościach to tak sobie pomyślałam, że szczególne to były jego urodziny :) a na pewno nie zapomniane będą.

wszystkiego najlepszego dla 4latka :)
fajne są takie małe :)...potem się to zmienia, ale to dopiero za jakies 10 lat :)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 21:10

Serce w pasy napisał(a):Anita nam pojutrze opowie jak było, a ja za 3tygodnie.

opowiem,opowiem jeśli rower jeszcze w całości po imrezie będzie, bo za to głowy bym nie dała. Moja "urocza" chrześnica to istny czort jest, więc wszystko sie może wydarzyć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2011 21:10

No to w przyszłości będzie bardzo święcił święto pracy :)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 21:12

BeJur napisał(a):wszystkiego najlepszego dla 4latka :)
fajne są takie małe :)...potem się to zmienia, ale to dopiero za jakies 10 lat :)

Dziękujemy za życzenia. Jak to sie zmienia to niestety przyszło mi to już doświadczyć, bo we wrześniu osiemnastka najstarszego mnie czeka :twisted:
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 02.05.2011 21:14

Serce w pasy napisał(a):No to w przyszłości będzie bardzo święcił święto pracy :)

Szczęśliwie, że wszyscy wolne wtedy mają to i poświętuja z nim :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko