narazie słonko....
.png)
Serce w pasy napisał(a):Dzień Dobry. Trzeba brać się do jakiejś roboty. Z wyjazdu na razie nici, księżniczka zachorowała. Zapalenie migdałów.
.png)
ADAMOS II napisał(a):Niebywale... ale ja to mam za sobą...
..chociaż duże teżpotrafią być upierdliwe
.png)
ADAMOS II napisał(a):oczywiście, ale musisz liczyć sie z "kukułczym"systemem młodych.
w koncu po co "babcia"?
ale to jeszcze długo....nie.
.png)
.BeJur napisał(a):ADAMOS II napisał(a):oczywiście, ale musisz liczyć sie z "kukułczym"systemem młodych.
w koncu po co "babcia"?
ale to jeszcze długo....nie.
wiesz - przerobiłam opcję - "babcia najważniejsza" i "mama najważniejsza", stwierdziłam i będę się tego trzymała pazurami, że pierwsza opcja może (z naciskiem na może) być wygodna, ale druga jest zdecydownaie lepsza (z naciskiem na zdecydowanie)
a co do długo - to przy 18latku w domu to może być momentchyba, że weźmie przykład z taty
to jest duuużo czasu jeszcze
.png)
awaryjnie, to rozumiem, aczkolwiek już się przekonałam, że warto utrzymywać w celach awaryjnych kontakty z ludźmi, od których nie jesteśmy "zależni"ADAMOS II napisał(a): A wiesz ,opcjonalność w tym systemie jest "wyjściem awaryjnym".
niech szaleją... do czasu swoich dziecimlodzi ludzie mają wybór: mama-babcia,wygodnictwo to swietna forma tłumaczenia- mówią: przecież chcemy jeszcze poszaleć..!!
ja szalałam przez pierwsze ćwierć wieku ...Ja swoim dzieciom poswięciłem pierwszą połowę młodego i sredniego życia ,druga, ostatnia jest tylko MOJA.
kocham swoje dzieci i w związku z tym chcę, żeby były samodzielne i niezależne, to ważniejsze dla nich niż układy "rodzinne" .mimo calej miłości do dzieci -nie dać sie w nic wmanewrować
dokładnie, chyba, że chcemy uzaleznione od siebie sieroty losu, które do 40tki będą siedziały u mamusi na garnuszku ...może nie jest to system "prorodzinny" do końca, ale ...twardym trza być, a nie miętkim
więc ja im narazie daję, od 11 lat jestem do pełnej dyspozycji, 24 na dobę... trójka dzieci bez żadnych babc, nianiek i "pomocnic" (no dobra, jest jeszcze JurZ czasem dzieci wyfruną, i powiesz.. kurczę mogłobyć inaczej.
Póki małe,młode, trzeba dać im więcej niż nam dano....
..... i szybko puścić na głębszą wodę.
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko