Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 03.03.2011 09:47

weldon napisał(a):
twister07 napisał(a):Dzień dobry

dzięki Weldon za rady, ale jak mam już wybrać Białołękę to wolę Marki ;)

No ale w Markach nie buduj mostu i tramwaju.
Zresztą są prowadzone prace nad przedłużeniem tej drugiej linii metra na Białołękę.

Inna sprawa, że zawsze mnie fascynowało, jak można chcieć wybierać
pomiędzy widokiem na Areszt Śledczy a widokiem na cementownię :lol:

W Czosnowie coś poszukaj, albo w Kazuniu. Tereny przepiękne, może trochę drogo zaczyna być,
za to jednak za te kilka lat będziesz miała i dobry dojazd i lotnisko pod bokiem ... i na Mazury i nad Bałtyk blisko :lol:

ale zanim zrobia to metro lub tramwaj, zanim otworzą most to ja oszaleję!

poza tym marzę o lotnisku obok ;) Weldon logicznie pomyśl do Cro będzie dalej ;):)

na razie jestem na etapie Międzylesia ;P myśłimy o powrocie na stare śmieci- korki małe, kolejka jest, lasy są... cisza, spokój i blisko :)

aaa i dzień dobry :)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.03.2011 09:51

Korki małe ?
Mam wątpliwą przyjemność przejeżdżać w okolicy 2 razy dziennie i nawet mimo wczesnej pory ( ok. 5 rano ), już jest ciasno.
A potem - Sajgon.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2011 09:54

twister07 napisał(a):na razie jestem na etapie Międzylesia ...

To fajnie. Bliżej do cro i ładny zamek w pobliżu ... :lol:

Wracaj, wracaj ... Pewnie i to Warszawa kiedyś wciągnie, ale to jeszcze trochę.

Dawno tam nie byłem, ale zawsze kojarzy mi się z tą dużą ilością zieleni wzdłuż torów.

No i z uratowanym przystankiem:

Obrazek
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 03.03.2011 09:56

Dudek2222 napisał(a):Korki małe ?
Mam wątpliwą przyjemność przejeżdżać w okolicy 2 razy dziennie i nawet mimo wczesnej pory ( ok. 5 rano ), już jest ciasno.
A potem - Sajgon.

ja nie mówię o Płowieckiej :) tylko o okolicach Zwoleńskiej :P rano max 40 min i w centrum, bez korków w 20 min :)

trzeba znać obiazdy - na Mińsk możesz przejechać przez międzylesie do Wesołej koło CZD po płytach i wylatujesz przy McDonadls- przejazd bezcenny w godzinach popołudniowych- jak wszystko do Wesołej jest zakorkowane ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2011 09:58

kaszubskiexpress napisał(a):może za dużo wyPIŁA ? :lol:

Właśnie w tym problem, że ciągnąć nie chce. Wszystko ma zapewnione ciśnienie i podciśnienie, mem branki sprawne, odpowietrznik drożny, przewodziki nie zagięte... I nic, brrry..
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 03.03.2011 09:59

weldon napisał(a):Wracaj, wracaj ... Pewnie i to Warszawa kiedyś wciągnie, ale to jeszcze trochę.

Dawno tam nie byłem, ale zawsze kojarzy mi się z tą dużą ilością zieleni wzdłuż torów.

ale co wciągnie?? Międzylesie to Wawa :P
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.03.2011 10:07

smoki3 napisał(a):

Właśnie w tym problem, że ciągnąć nie chce. Wszystko ma zapewnione ciśnienie i podciśnienie, mem branki sprawne, odpowietrznik drożny, przewodziki nie zagięte... I nic, brrry..

A paliwo ma ? :oops:

Zobacz filtr.
Zakładam, że walczysz z nią już trochę, więc może "zalana"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2011 10:16

kaszubskiexpress napisał(a):
smoki3 napisał(a):

A paliwo ma ? :oops:

Zobacz filtr.
Zakładam, że walczysz z nią już trochę, więc może "zalana"

Nie dochodzi paliwo do gaźnika, susza. Dlatego sprawdzałem co powyżej, nawet bez zamontowanego odpowietrznika i filtra paliwa.Zalana na sucho pracuje do wyczerpania paliwa w cylindrze. Gaźnik dobry - pracuje w innej pile i dalej nic.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2011 10:16

twister07 napisał(a):
weldon napisał(a):Wracaj, wracaj ... Pewnie i to Warszawa kiedyś wciągnie, ale to jeszcze trochę.

Już wciągnęło?

Ach, dawno tam nie jeździłem, zwłaszcza pociągiem.
Bardziej na Sulejówek, Halinów, Miłosne ... Z Głównego.

Wiesz, tak jak się zastanowię, to ja nie wiem, czy ja tam w ogóle pociągiem jeździłem.
Chyba jednak więcej samochodem, wzdłuż torów, jak na Józefów, Otwock, Karczew pomykałem.

Wielka ta Warszawa 8O

A moja mieścina się broni :lol:
Ostatni aneks w '51 roku w tym kierunku zrobili i nie zapowiada się na kolejne :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.03.2011 10:20

smoki3 napisał(a):
Nie dochodzi paliwo do gaźnika, susza.

pompa paliwowa........wizyta w warsztacie samochodowym powinna pomóc
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.03.2011 10:20

weldon napisał(a):Wielka ta Warszawa 8O

I moja również.
Mam nadzieję, że nie zaanektują mojej wsi, a o takich planach słyszałem :?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 03.03.2011 10:25

weldon napisał(a):
twister07 napisał(a):

Już wciągnęło?

Ach, dawno tam nie jeździłem, zwłaszcza pociągiem.
Bardziej na Sulejówek, Halinów, Miłosne ... Z Głównego.

Wiesz, tak jak się zastanowię, to ja nie wiem, czy ja tam w ogóle pociągiem jeździłem.
Chyba jednak więcej samochodem, wzdłuż torów, jak na Józefów, Otwock, Karczew pomykałem.

Wielka ta Warszawa 8O

Ostatni aneks w '51 roku w tym kierunku zrobili i nie zapowiada się na kolejne :D

pociagiem to i ja tam nie jeździłam, ale jest i jak coś to jest jakieś rozwiązanie ;) a Międzylesie już od dawna jest pod Wawą...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2011 10:26

kaszubskiexpress napisał(a):
smoki3 napisał(a):
Nie dochodzi paliwo do gaźnika, susza.

pompa paliwowa........wizyta w warsztacie samochodowym powinna pomóc

Pompa paliwowa w tym urządzeniu nie występuje, jej rolę spełnia podciśnienie silnika.
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.03.2011 10:26

" Nie bój, nie bój, i Tobie wyłączą. "
Kiedy 13 lat temu wywiało mnie z Warszawy ( z Sadyby ), to za Starą Mołosną były wyłącznie pola.
A teraz..
Obawiam się, że jeśli wchłanianie podwarszawskich miejscowości będzie postępowało w dotychczasowym tempie, to niedługo do Mińska metro będzie jeździło.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.03.2011 10:40

twister07 napisał(a):pociagiem to i ja tam nie jeździłam, ale jest i jak coś to jest jakieś rozwiązanie ;) a Międzylesie już od dawna jest pod Wawą...

Ba, Wesoła i Rembertów też ... Trochę straciłem kontakt z tamtą stroną Wisły.
Dzieciak teraz, prawie codziennie, do Rembertowa jeździ to jednak kolejka jest najpewniejsza i najwygodniejsza.

Nawet ma jakieś autobusy, niemal, pod chałupę w Warszawie i jakiś spod Politechniki,
więc mogłaby tam Metrem dojeżdżać, ale jednak tandem metro-pociąg, jest najpewniejszy.
Nawet zimą.

U mnie wchłanianie zatrzymały Huta (kiedyś) - całkowity brak rozwoju był, co mnie cieszyło, osobiście,
Las i Park Młociński, Cmentarz Północny i Kampinos.

Łomianki, swoją droga, w ogóle maja ciekawe położenie.
Nie da się ich ot, tak, wchłonąć. A nawet jakby co, to będą czymś takim, jak kiedyś Żoliborz i Ochota.

Tyle, że tu ledwo co miasto zrobili ... Nie wchłoną.
Podatki tylko wchłaniają :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko