Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 02.12.2010 10:24

wszystko fajnie, do pracy dojechałam, ale niech już nie pada przynajmniej do soboty - w sobotę autem jeździ małżonek

Ładnie to tak na męża nastawać :?:
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 02.12.2010 10:28

ach, raz w miesiącu autem jeździ to niech ma wszystkie atrakcje z tym związane :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2010 11:00

smoki3 napisał(a):Dzień dobry.

Leszek Skupin napisał(a):Dzień dobry i znikam :D jadę do elepstryka samochodowego naprawiać elektryczne sterowanie elektrozaworami sterującymi podciśnieniem sterującym załączaniem lub wyłączaniem przedniego napędu w moim autobusie :lool:

A mieli przyjśc Leszku elektrycy do kabla. :wink:

Mam nadzieję, że naprawią w Twoim aucie napęd 4x4. Ja taki miałem w JFIe 60 , wspominam z rozrzewnieniem. Ze dwa razy podczas zjazdu z górki uratował mi skórę.
:lol:

Byli od kabla, ale przecież pracowali na zewnątrz więc wystarczyło im że bramę będą mieli otwartą :D dom zamknięty :D ;)

Napędu nie zrobili :( Elektryk z zimą walczy woda mu w kaloryferach na warsztacie zamarzła :( kupił piec olejowy, to mu się ludzie pochorowali i nie ma kim robić :( umówiłem się z nim na poniedziałek żeby się umówić w tygodniu bo powiedział, że nie wie co będzie dalej... na razie daję radę tylko z tylnym napędem ;) już opanowałem smoka i tam gdzie wjadę stamtąd wyjadę a jak widzę, że nie wyjadę to się ........ nie pcham :lol: ;)

lubelski napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Dzień dobry i znikam :D jadę do elepstryka samochodowego naprawiać elektryczne sterowanie elektrozaworami sterującymi podciśnieniem sterującym załączaniem lub wyłączaniem przedniego napędu w moim autobusie :lool:

..aha..czyli na wstecznym pojechałeś.... :lool: :lool: :sm:

Raz do tyłu raz do przodu ;) w moim przypadku było "Alleluja i do przodu" :lool:

P.S. Dzień dobry bardzo :D bo się odkopałem i do mniasta dojechałem :twisted:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 02.12.2010 11:02

I po co ?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2010 11:08

U la laaaa...
1. Zawieść syna do szkoły,
2. Do pracy...
Wystarczające powody ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 11:11

Możecie być dumni ze mnie.
Taras sobie odśnieżyłem. Sam, bez służb.

Miałem jeszcze koty na dwór wyrzucić, ale ... Niestety, serce mam za mientkie ... :(

Obrazek
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 02.12.2010 11:16

Aga,zdrówka Wam życzę
na termometrze -5 C w nocy śniegu dosypało,teraz słoneczko świeci :D

Obrazek

Dzień dobry.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2010 11:37

weldon napisał(a):Możecie być dumni ze mnie.
Taras sobie odśnieżyłem. Sam, bez służb.
...

Jestem z Ciebie dumny :oczko_usmiech: :mrgreen: żeś i kotów nie wygonił na dwór.... ;)
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 02.12.2010 11:45

Moje psiury lubią harce na śniegu :D zwłaszcza czarna...
Mikusia :wink:
Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2010 11:54

A moja jedna zassała się do grzejnika, druga wyglądała za mną,
jak odśnieżałem, przez drzwi od tarasu, ale jak zobaczyła, że do niej idę,
to dżinksa dostała, a suka ... Suka to tylko z zoną wychodzi, ale ostatnio,
jak zobaczyła te zadymkę, to się łapką w łepek popukała i dała wióra z powrotem ... :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.12.2010 12:08

to jest dopiero poświęcenie. mój tato po odśnieżaniu przed domem, zlitował się nad pieskiem i zrobił jej tunel do drzewek, żeby mogła pobiegać i miała trochę prywatności w razie potrzeby ;) oczywiście przy drzewakch też jest odśnieżone. Jakość zdjęcia troszkę kiepska, bo z telefonu- ta czarna plama to mój york w ubranku ;)

Obrazek
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 02.12.2010 12:21

twister07 napisał(a):
..... od piątku utknęłam w domu (rozchorowałam się razem z małym) i końca nie widać....

Aga, zdrówka życzę :D

A ja w domku od dzisiaj, coś mnie wczoraj wieczorem połamało, jakaś gorączka przyszła, kaszel.... a fuj :cry:
A głowa tak boli, że na oczy nie widzę....

Dzień dobry wszystkim....
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.12.2010 12:24

Sroczko dopadł ię ten sam wirus :( najgorsze t jest to, że on tak łatwo nie odpuszcza...

zdrówka życzę!!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2010 14:27

sroczka66 napisał(a):
twister07 napisał(a):
..... od piątku utknęłam w domu (rozchorowałam się razem z małym) i końca nie widać....

Aga, zdrówka życzę :D

A ja w domku od dzisiaj, coś mnie wczoraj wieczorem połamało, jakaś gorączka przyszła, kaszel.... a fuj :cry:
A głowa tak boli, że na oczy nie widzę....

Dzień dobry wszystkim....

Zdrowiejcie.

Trzeba walnąć ze dwie setki wódki z sokiem malinowym i z cytryną. Jako przegryzkę dorzucić chrzan ze zmiażdżonym (nie tartym) czosnkiem i miodem łyżeczka do połknięcia do każdej setki gorzałki i wskoczyć pod pierzynę. Wieczorem powtórzyć działanie....

Po dwóch dniach przechodzi ;) Sprawdziłem, ale ....... czosnek z gorzałką.... to musiał być smród :!: :lool:
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 03.12.2010 05:25

Dzień bardzo dobry.
Skromne - 13.
Nabieram szacunku do wiekowych, francuskich samochodów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko