napisał(a) Jolanda » 25.09.2010 10:32
hajduczek napisał(a): .....Jola a te rogaliki to z ciasta kruchego czy drożdżowego....bo chyba o przepis poproszę,bo jak malowane

Cześc 
widzę że nie tylko tobie smaka narobiłam...
Violu,ostatnim czasy żeby było szybciutko

(wersja dla pracujących kobiet

) kupuję gotowe mrożone francuskie
PRZEPIS....
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego 1 sztuka
czekolada mleczna 16 kostek,lub marmolada z dzikiej róży
jajko 1 sztuka,( ewentualnie zamiast jajka) posypac cukrem pudrem
Sposób przyrządzenia:
Rozmrożone ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów, a później każdy kroimy na trójkąt. Powstanie nam 16 kwadratów. Każdą kosteczkę czekolady kroimy na pół. Kładziemy czekoladę- cała kostkę- na najdłuższym boku trójkąta i zwijamy do góry. Dobrze sklejamy boki i zakręcamy coś na kształt rogalika. Smarujemy górę rogalików rozbełtanym jajkiem(blaszke wykładamy papierem do pieczenia ,układamy rogaliki) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20 minut.
SMACZNEGO
Dzień dobry....