napisał(a) weldon » 24.08.2010 16:26
mariusz-w napisał(a):W Chorwacji ( na pewno na Istrii) bardzo często w mięsnych sklepach panowie ekspedienci doskonale porcjują i przygotowują mięso.
W taki sposób, że jest gotowe już do obróbki termicznej na grillu lub inaczej.
Szczególnie wołowinę doskonale przygotowują. Na przykład cienkie plastry, które wystarczy grillować góra 1,5 do 2 minut z każdej strony .
Mięso w naszych sklepach, przy chorwackiej kulturze i sztuce porcjowania mięsa to wygląda tak, jakby zwierzę na minę weszło .

He?
A po polsku to jak to będzie?
Nie no, dam jakoś radę, w końcu sałatkę potrafię zrobić,
a najwyżej będą warunki do zadzierzgnięcia bliższych stosunków z gospodarzami
Wezmę to, na czym się znam najlepiej i co już wiem, że lubią
Zresztą z dzieckiem będziemy się mogli bliżej poznać.
Może ją mama jakoś przygotuje do podróży
Zawsze możemy kruh kupować. Codziennie inny. Albo w innej pekarnicy.
Będzie jakieś urozmaicenie
