Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dzień dobry

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 24.08.2010 15:04

heh to ty nie wiesz jak to się robi??

po 3 dniach dziecko samo zaczyna gotować ;) bo w tym wieku to sądzę,że robi to bardzo dobrze ;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 15:17

Hahahhahaha
Jest niedobrze z nami Damian czy z Piotrkiem ja nic nie widzę heheh
Piotrek gdzie ty te zdjecia umieściłeś?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 15:18

Poza tym co to za dziecko????? Stara baba!!!!! To ona powinna już Ci gotować!!!!
Muliness napisał(a):Piotrek gdzie ty te zdjecia umieściłeś?

Problem w tym, że nie pamięta.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 15:21

weldon napisał(a):A bo problem mam to zapijam, bo inaczej go nie rozgryzę.

Zastanawiam się, czym ja dziecko mam przez te dwa tygodnie karmić?
Przecież nie będę trzy razy dziennie do konoby chodził 8O

No, jajka mogę ugotować na twardo, ale po kilku d niach to nam zbrzydną.

Dacie radę!
Kup pare zupek knora Jesteś w specjalnych okolicznościach więc bez mrugnięcia radzę zabierz coś zawekowane z Polski tu są całe receptury co wekowac i jak:)
Ostatecznie jak wrzucisz włoszczyznę i kurczaka to zupa wyjdzie heheh to to nawet ja wiem;)
Bo konoby 3 x dziennie to może byc lekki dramat finansowya jedziesz jeszcze w lutym;)
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 15:25

Serce w pasy napisał(a):Poza tym co to za dziecko????? Stara baba!!!!! To ona powinna już Ci gotować!!!!
Muliness napisał(a):Piotrek gdzie ty te zdjecia umieściłeś?

Problem w tym, że nie pamięta.

Dajcie spokój nie baba a dziewczyna !!! To nie sredniowiecze i nie kazda musi lubic i musi gotować .
To trudna sytuacja na knorach wyżyją a jak coś to eksperymenty mile widziane;)
Piotruś
Śniadanie Pomidorki masełko chlebek serek zółty biały jajka wędlinka no pękniesz jak to zjesz
Obiado - Kolacja
Konoba ewentualnie coś ze słoika ewentualnie zupa nic hehe co wrzucisz to sie ugotuje :)
Kolacja
zestaw śniadaniowy ewentualnie kiełbasę usmażysz hehehhe
I z głodu nie padniecie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 15:28

Muliness napisał(a):Dajcie spokój nie baba a dziewczyna !!! To nie sredniowiecze i nie kazda musi lubic i musi gotować .

Jasne, a później tylko te rozwody z winy męża bo znalazł sobie inną(co umiała gotować) pewnie, że nie średniowiecze, ale gotować powinna umieć.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 15:36

Serce w pasy napisał(a):
Muliness napisał(a):Dajcie spokój nie baba a dziewczyna !!! To nie sredniowiecze i nie kazda musi lubic i musi gotować .

Jasne, a później tylko te rozwody z winy męża bo znalazł sobie inną(co umiała gotować) pewnie, że nie średniowiecze, ale gotować powinna umieć.

Wcale nie musi umieć jak sie nie podoba to dowidzenia z takim facetem jak chce kure domowa tym bardziej droga wolna to tak jakby każdy facet musiał umieć naprawiać samochód .
Dziewczyna uczy się , mieszka z rodzicami to co Ty bys chciał kucharką nie będzie
ja gotuje bo mam dziecko i muszę a ona nie musi
To moze jeszcze musi prać prasować gotować i latać po zakupy siedzieć z dzieckiem i podtykać facetowi wszystko pod nos tak to było w średniowieczu :D :D :D
Z przyjemnością rozwiodłabym się z gościem który kazałby mi gotować prac sprzątać a sam oglądałby mecz :D :D :D Nie ma tak jest równouprawnienie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 15:39

Muliness napisał(a): Nie ma tak, jest równouprawnienie

Równouprawnienie???? A co to jest? Bo jakoś nie widzę chętnych do pracy w kopalni wśród kobiet.

Równouprawnienie chcecie, ale tylko na Waszych warunkach :D :D :D
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 15:44

Serce w pasy napisał(a):
Muliness napisał(a): Nie ma tak, jest równouprawnienie

Równouprawnienie???? A co to jest? Bo jakoś nie widzę chętnych do pracy w kopalni wśród kobiet.

Równouprawnienie chcecie, ale tylko na Waszych warunkach :D :D :D

Wyobraź sobie że zmykają Cię na 3 lata w czterech ścianach. Od rana do nocy zajmujesz się dzieckiem pierzesz, sprzątasz , prasujesz robisz śniadania obiady i kolacje i tak w dzień w dzień . żona wraca z pracy rozsiada sie przed telewizorem albo zaprasza koleżanki a ty robisz kolacyjkę i gniesz sie w ukłonach życząc słodkich znów Czy to jest normalne według Ciebie? :D :D
Co do kopalni to nie to ze nie ma chętnych kobiet do pracy Tylko nich ich na takie stanowisko nie przyjmie ze względu na sprawnosc fizyczną Jesteśmy pod tym względem słabsze ale to nie powód zeby zrobic z nas służące :D :D :D :D :D :D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 24.08.2010 15:57

Ale Piotrek narobił tym posiłkowym kłopotem !

To już wojna prawdziwa między Olą i Damianem !

:)

Piotrek karty szukam bez sukcesu ... chyba jednak zdam się na Gosię ! :?

Odpuszczam !!!

:D
Ostatnio edytowano 24.08.2010 16:00 przez mariusz-w, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 15:57

Muliness napisał(a):Wyobraź sobie że zmykają Cię na 3 lata w czterech ścianach. Od rana do nocy zajmujesz się dzieckiem pierzesz, sprzątasz , prasujesz robisz śniadania obiady i kolacje i tak w dzień w dzień . żona wraca z pracy rozsiada sie przed telewizorem albo zaprasza koleżanki a ty robisz kolacyjkę i gniesz sie w ukłonach życząc słodkich znów Czy to jest normalne według Ciebie? :D :D

Oczywiście. A co w tym dziwnego? 8) 8) 8)

Muliness napisał(a):Co do kopalni to nie to ze nie ma chętnych kobiet do pracy Tylko nich ich na takie stanowisko nie przyjmie ze względu na sprawnosc fizyczną Jesteśmy pod tym względem słabsze ale to nie powód zeby zrobic z nas służące :D :D :D :D :D :D

Jasne, tak sobie to tłumaczycie. :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.08.2010 16:04

Spokój.

W sumie, to się odegram za czasy, kiedy ja siedziałem ze zwierzakami w domu. :D
Mały rewanżyk będzie, tylko ciągle jakoś kombinuję, żeby Bożena wyskoczyła na kilka dni.
Zaproponowałem jej, żebyśmy się spotkali gdzieś na Węgrzech.
Przyjechała by pociągiem, ale to chyba tez nie przejdzie :(

A z gotowaniem, to coś tam weźmiemy, ale nie za wiele.
Ja to dokładnie nie wiem, skąd się jedzenie bierze. To znaczy, jak przychodzę, to ono jest,
i ja w tych rytuałach to mało biorę udział.
Bardzo możliwe, że Kaśka wie lepiej, ale przecież nie będę dzieciaka na wakacjach
do gotowania zmuszał.

Najgorzej, że ja zgodnie z instrukcją pisaną to coś bym zrobił,
sęk w tym, że ja odróżniam, że coś było rybą albo kurczakiem
no i że nie było, a tam jakieś niuanse są, jakieś boczki, podgardla
i tego nie da się na jedno kopyto zrobić.

A jak ja się spytam, co mi kobita w sklepie sprzedaje?
"Muuu" będę robił?

Dopiero bym potem na forum sie naczytał 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.08.2010 16:12

Piotrek a raczej Brutusie i Ty przeciwko mnie????? Ta zniewaga krwi wymaga. :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.08.2010 16:16

Serce w pasy napisał(a):Piotrek a raczej Brutusie i Ty przeciwko mnie????? Ta zniewaga krwi wymaga. :lol:

Wyobrażasz sobie kobiety cztery miesiące zamknięte pod ziemią?

Faceci sobie szczoteczki zażyczyli, a one by ci dały pół godziny na otworzenie pod ziemią
salonu kosmetycznego i spa.

Lepiej nie ryzykować.
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 24.08.2010 16:17

Spoko my z Pasiastym to tak zawsze wybaczcie nam my tak z sympatii dwa przeciwne charaktery;) i to się tak samo pisze :D :D :D :D :D
Nie mogę się powstrzymać żeby mu nie odpowiedziec hehehhehe

Piotrek dasz radę jak coś frytki kupisz hehhehe Gotowe tylko posolisz . Ja Ci sie wcale nie dziwię a tym bardziej Kasi:)
Co do pociągów znam trasę Zagrzeb Vilach - Wiedeń ehehhehehh
i powiem Wam , ze to nie nasze PKP ihihih Mam nawet spisane rozne połączenia i gdyby chciała wyskoczyc do Wiednia to jest to jak najbardziej możliwe;)
a chciałeś zobaczyć Wiedeń;) tak gdzieś czytałam
To może spotkajcie sie tam i ze 3 dni pozwiedzacie i razem wrócicie do domu Pociąg bezpośredni express z Wawy centralnej do Wiednia zeby cię nie skłamać jedzie ok 8 godzin bo
przykładowo
Wyjazd w Wiednia 13 : 33 jest w Wawie 21:24
Ostatnio edytowano 24.08.2010 16:18 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko