weldon napisał(a): żeby nie było - potem nigdy na/za/obok/przy czy też przed kółkiem - nie siadam.
Ja mam urlop, mój samochód też
weldon napisał(a): żeby nie było - potem nigdy na/za/obok/przy czy też przed kółkiem - nie siadam.
.png)
Serce w pasy napisał(a):Muliness napisał(a): Pasiasty włąśnie sie zastanwiałam gdzie Ty przepadłeś a Ty za niańkę robisz:)
Olka to jest tak, że ten chłopak jest fantastyczny,a jego ojciec, a mój brat cioteczny, zostawił ich dawno temu, i się nie poczuwa do bycia ojcem.
I ja temu chłopcu, próbuję to wynagrodzić, jak mogę, za każdym razem jak tylko się z nim spotykam.
andrzej29 napisał(a):Dzień dobry
.png)
Muliness napisał(a):dla mnie to jak atopowe zapalenie skóry . Wiola musi coś być na to
To na to poparzenia słoneczne może skutkować
Siedze myślę i tupię nogami bo gdzieś o tym słyszałam , ktoś mi mówił ale no nie mogę sobie przypomnieć![]()
.png)
Pelagra - jest chorobą, której główną przyczyną jest awitaminoza - zwłaszcza dotycząca witamin z grupy B, przede wszystkim kwasu nikotynowego. Kiedy występuje jego niedobór wzrasta poziom wrażliwości naszej skóry na działanie promieniowania świetlnego. Oprócz zaburzeń dotyczących skóry zmiany dotykają także układu nerwowego ( jego części centralnej) oraz przewodu pokarmowego. Na skórze pojawiają się przeważnie rumienie wraz z obrzękami a czasem nawet pęcherzami na nie okrywanych obszarach ciała. Choroba ma charakter przewlekły a próba rumieniowa jej przypadków wychodzi dodatnia.
.png)
weldon napisał(a):Viola, a takie coś:Pelagra - jest chorobą, której główną przyczyną jest awitaminoza - zwłaszcza dotycząca witamin z grupy B, przede wszystkim kwasu nikotynowego. Kiedy występuje jego niedobór wzrasta poziom wrażliwości naszej skóry na działanie promieniowania świetlnego. Oprócz zaburzeń dotyczących skóry zmiany dotykają także układu nerwowego ( jego części centralnej) oraz przewodu pokarmowego. Na skórze pojawiają się przeważnie rumienie wraz z obrzękami a czasem nawet pęcherzami na nie okrywanych obszarach ciała. Choroba ma charakter przewlekły a próba rumieniowa jej przypadków wychodzi dodatnia.
.png)
weldon napisał(a):Ale może jakąś wskazówka ta awitaminoza by była.
Może to nie przewlekłe, ale, po prostu, brak jakiejś witaminy w letnie miesiące?
Może zwykła Mutivitamina by jej pomogła?
.png)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko