Myślę że borsalino4 je w końcu znajdzie,
Ps
Pozdrowienia dla małża i malutkiej małżuni (małżeczki?)
.png)
.png)
wojciech70 napisał(a):Jak łączysz się z internetem z Orebic,a? Masz modem, czy znalazłeś kawiarenkę internetową?
.png)
wojciech70 napisał(a):Ponawiam pytanie: Jak się Pan/Pani borsalino4 łączy w Orebciu z netem. Po jutrze będę Państwa sąsiadem, będę na Korculi? Nie rozumiem ciszy i braku odpowiedzi.
Miłego urlopu
.png)
.png)
sebix napisał(a):HubertBiad którędy jedziesz do Orebicia. My jedziemy także 17 lipca. To znaczy z 17 na 18 jakos o 3 w nocy chcemy wyjechać z Poznania.
Sebastian
.png)
HubertBiad napisał(a):My wyjeżdzamy koło 11 godz.17 lipca. Planujemy być na miejscu koło 12 w południe dnia następnego
.png)
.png)
sebix napisał(a):HubertBiad napisał(a):My wyjeżdzamy koło 11 godz.17 lipca. Planujemy być na miejscu koło 12 w południe dnia następnego
To my w takim razie już będziemy od kilku godzin w drodze. Może gdzieś na trasie sie spotkamyMożna wiedzieć jaką trasę wybrałeś?
Ja dużo się zastanawiałem i zdecydowałem na trasę przez Wrocław - Kłodzko - Przejście graniczne z Czechami Boboszów - Svitavy - Brno - Wiedeń - Graz - Przejście graniczne ze Słowenią (nie wiem jakie to miasto) - Proponowany objazd drogi płatnej przez Lenart, Ptuj - Zagrzeb - Karlovac - Senj - Split - Orebic
Nie do końca jestem pewien opisywanych objazdów w Słowenii, więc nie wiem czy nie zdecyduje się na zakup winietki. Lepiej stracić 30 EUR niż dostać 300 EUR mandatu przez nieuwagę lub niewiedzę, że wjechało się na płatny odcinek.
Tak przy okazji. Orientuje się ktoś czy jadąc przez przejście graniczne Boboszów, jest tam jakaś budka itp. gdzie będę mógł kupić winietkę na Czechy i Austrię?
Sebastian
.png)
.png)
sebix napisał(a):To nieco inna droga... Znalazłem coś takiego: http://www.cestnina.si/Dokumenti/Toll/Toll_system_and_roads/Vignette_system_299.aspx To zaznaczone płatne drogi w Słowenii, na których wymagana jest winietka. Droga na Lenart, Ptuj też jest zaznaczona. To znaczy, że objazd opisywany przez forumowiczów już też jest płatny?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi