Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Deszczowy Depeche Mode w Bratysławie 22.06.2009

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 17:00

Witam!

Około czwartej nad ranem wróciliśmy z Bratysławy z koncertu Depeche Mode na stadionie Interu.
Przez pierwszą część koncertu kropiło, potem padało na końcu zaczęło lać. Koncert był całkiem przyzwoity, choć "juwenaliowa" scena i oklepane animacje piosenek nie zapowiadały wielkich uniesień. Dla mnie esencją wieczoru było ostre, cięte wykonanie "Walking in my shoes".
Czy ktoś z forum był?

Poniżej set lista, choć pewny do końca nie jestem :wink: :, kto był niech skoryguje.
Wytłuściłem szczególnie miom zdaniem dobre wykonania :)

In Chains
Wrong
Hole To Feed
Walking In My Shoes
It's No Good
A Question Of Time
Precious
Fly On The Windscreen
Little Soul
Home
Come Back
Peace
In Your Room
I Feel You
Policy Of Truth
Enjoy The Silence
Never Let Me Down Again
Stripped
Master And Servant
Strangelove
Personal Jesus
Waiting For The Night

Pomimo możliwości przebukowania warszawskich biletów (ja miałem do Bratysławy) najazdu fanów z Polski nie było. Frekwencja ogólnie też nie wysoka. Gdzie Ci Depeche którzy rozgrzewali stadiony do białości :?: :wink:

A teraz:

Dla jadących w wiadomym kierunku - na odcinku od ronda na końcu drogi S1 w Przybędzy (Przed Węgierską Górką) do prawie Milówki są prowadzone roboty drogowe a ruch kierowany jest wahadłowo. (Nawet w nocy wiąże się z tym spora strata). Podobnie od przejścia Zwardoń - Skalite z małymi przerwami aż do Cadcy, droga ma tragiczną nawierzchnię. Asfalt jest frezowany a pokrywy studni wystają do wysokości miski olejowej. Trzeba uważać. Patrząc na pogodę i prognozy tempo robót będzie mizerne.
Kilkadziesiąt kilometrów przed Bratysławą trwa na trzech lub trzerech odcinkach wymiana pasa rozdzielającego (pasa zieleni) w związku z tym pasy ruchu są przesunięte na pobocze i oznaczone żółtymi liniami. Prędkość ograniczana.
Cena diesla - 1.12 euro za litr !!!

Pozdowienia
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.06.2009 17:03

Gahan już wyzdrowiał ?? W jakiej był formie ??

Zagrali najlepsze kawałki z przełomu lat 80 i 90-tych
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2009 17:13

Wyzdrowiał jakieś siedem (Berlin) albo osiem (Lipsk) koncertów temu. Dokładnie nie wiem.
Wyglądał na dobrze dysponowanego choć bał się deszczu, ani razu nie wyszedł na wybieg przed scenę.
W doskonałej formie był Gore miał niezłą czapeczkę-uszatkę - niestety nie mam zdjęć.
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 27.01.2010 19:51

hej

dopiero teraz wpadłem na ten watek :) rowniez bylem w Bratysławie na tym koncercie, oj lało momentamii niemożebnie. Ale to juz chyba tradycja z tym deszczem podczas ich koncertu, na Sluzewcu i na Legii tez lalo :)
za 2 tyg dwa koncerty w Łodzi tym razem w hali :) doczekac sie nie moge, i niech sobie wtedy pada :)

jedzie ktos do Łodzi ??

pozdrav

PS. DM moja druga (zaraz po żonie) miłość i kawał życia :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2010 20:13

A już myślałem, że byłem tam "sam"... :wink:

Nie. Do Łodzi nie jadę. Nie jestem aż tak zagorzałym fanem.
Tobie jednak życzę udanego koncertu. Fajnie - będziesz mógł porównać ich koncert stadionowy z halowym...

Pozdrawiam
Interseal M.
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 27.01.2010 20:20

bylem na trzech koncertach Depeche Mode w hali i na dwóch stadionowych zawsze bardziej podobalo mi sie w hali :) mam nadzieje ze tym razem tez bedzie tak samo

pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.01.2010 22:11

Wybierasz się na oba koncerty? :)
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 27.01.2010 22:33

niestety tylko na jeden (11.02) nie udalo mi sie kupic biletów na obydwa
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 05.02.2010 09:31

Jak miło spotkać fanów DM wśród cromaniackiej gromadki :D

14 stycznia byłam na koncercie w Pradze. Było super!
Po odwołanym zeszłorocznym w Wawie stwierdziłam, że jadę na najbliższy Katowicom koncert, więc jak tylko się pokazały bilety do Pragi kupiłam bilety, Łódź sobie postanowiłam darować.
Po powrocie z koncertu zaczęłam jednak poszukiwania biletów do Łodzi (a jednak!) :lol: . Na szczęście eventim wrzucił na rynek małą pulę biletów i JADE do Łodzi. 10 lutego znowu będę mogła pośpiewać i potańczyć z chłopakami z DM.

Goszka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2010 23:34

Kilkakrotnie zdażyło mi się być dwa razy na koncertach tego samego wykonawcy (Metallica, U2, Rolling Stones, Fish) jednak nigdy w ramach tej samej trasy i w odstępie miesiąca!
To się nazywa "oddanie" :wink:

Udanej zabawy!
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 11.02.2010 09:29

Było fantastycznie! :lol:
Absolutnie nie żałuję, że zdecydowałam na "jeszcze raz".
Fani DM z Polski są po prostu super. :lol:

Goszka

PS: Koncertowo czekam teraz na maj - AC\DC - Warszawa Bemowo
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2010 09:34

No...! Czekałem na ten wpis. :)

Możesz coś więcej napisać? Jakieś niespodzianki? Wpadki? Coś krytycznego może?

Pozdrawiam
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.02.2010 09:39

Na jutubie można znaleźć nagrywane telefonem urywki wczorajszego koncertu
Sysia_86
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 11.02.2010 11:09

Ja byłam na wczorajszym koncercie w Łodzi :D :D :D oj było warto!!!
Cudowna atmosfera, muzyka, wszystko :hearts:
Jeśli o mnie chodzi to mogłabym wskazać dwa minusy: podwieszane reflektory czy głośniki, które nieco zasłanialy nam scenę z bocznych trybun (ale nie jakoś szczególnie), no i brak dwóch utworków: I just can't get enough i Somebody. Tak jakoś po cichu liczyłam na nie, ale mimo to jak dla mnie rewelacja :oczko_usmiech:
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 11.02.2010 16:11

Przyznaję się bez bicia, moja opinia może być trochę nieobiektywna! Dla mnie DM zawsze są the best! :lol:

Koncert! Naprawdę świetny! I muszę przyznać polscy fani DM górą!
Wszystkie akcje, które były zapowiadane wypaliły w 100%!
Ludzie śpiewali nie tylko refreny ale i całe zwrotki!

Kiedy pojawiły sie dziesiątki kolorowych baloników w trakcie "Policy of Truth" zrobiło sie odlotowo! :hearts:

Potem publika zaintonowała "Master and servant"! Na moment wydawało się, że to my przejęliśmy kierowanie koncertem!

Piosenki w wykonaniu Martina, chwytały za serce! Zawsze czekam na tę chwilę, kiedy Dave schodzi ze sceny i zostaje tylko Martin! Mam wrażenie,że z koncertu na koncert ludzie coraz bardziej doceniaja jego wyczyny wokalne!

Trochę za mało, jak na mój gust było typowego tańca i ruchu scenicznego w wykonaniu Dave'a! Widziałam kilkakrotnie jak był bardziej ekspresyjny (może oszczędzał siły na dzisiejszy koncert :) )
Ale dla mnie to nadal najlepszy frontmen jakiego widziałam na koncertach. Jeden jego ruch ręki i publika reaguje na jego wezwania!

Krytyka - tak - organizacyjna, szatnie były totalna porażką. Najpierw pogonili nas po całym zapleczu, żeby oddać kurtki. A po koncercie zatrudnione były po dwie osoby do rozdania 1000 kurtek.
No i sama hala nie powala! :lol: W porównaniu z Praską O2- szczególnie, jeżeli chodzi o rozwiazania ograniczajace wchodzenie na nie swoje miejsca(w Pradze wejść można tylko do swojego sektora, lub na płytę - wejście przez "kołowrotek" na kod paskowy na bilecie), ilość i jakość toalet, ułożenie trybun, siedzeń - Łódzka Arena jest trochę jakby z poprzedniego wieku.
Jejku, ale się rozpisałam!

Sysia_86 : Dla mnie zawsze brakuje kilku utworów! :lol: Od pierwszego koncertu też czekam na "Somebody". Ale mam trochę niedosytu utworów z ostatniej płyty, kilka kawałków jest kapitalnych do pośpiewania z tłumem. OOOOO właśnie tego też mi brakowało, na Legii chłopcy bardziej bawili się z publicznością w śpiewanie zakręconych fragmencików... fantastyczna zabawa.

Warto byo zarwać noc!
Do następnej płyty i trasy koncertowej :lol:

Goszka
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone