Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dakar

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 03.01.2012 13:46

Jacek S napisał(a):
klasyfikacja generalna (po 2 etapach):

...
52. Małysz 1:46.53

...
[/size]

Właśnie, właśnie

Chwała p. Adamowi - ale w skokach
...a Dakar - przegiął
uważam iż to Wielka impreza sportowa, rywalizacja itp
A nie spełnianie zachcianek, przygód (On tam reprezentuje Polskę)

Ośmieszamy się tylko
Człowiek co 1/3 życia spędził w samochodzie dojeżdżając na imprezy zimowe (w samochodzie ale za pasażera) spełnia swoją przygodę życia - kosztem Polaków.

Jaki problem wsiąść do samochodu i pojeździć 2 tygodnie od oazy do oazy (nie na oczach całego świata)

To moje zdanie KROPKA
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 03.01.2012 14:32

Każdy może mieć swoje zdanie.
Idea tego rajdu od zarania była jednak inna.
-Katka-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Katka- » 03.01.2012 14:47

Brawo Hołek :)
Adaś -porażka.
Może by lepiej potrenował naszych skoczków? ???
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 03.01.2012 16:55

Co Wy chceie od Adama?
Jako start debiutancki jedzie bardzo dobrze. Ba, nawet ośmielę się powiedzieć że rewelacyjnie.
Przecież to debiutant tego rajdu a radzi sobie świetnie. Ale to sportowiec wiec i podejście ma sportowe. Więc są wyniki. Każdego można zrównać z błotem siedząc w bamboszach przy telewizorze. Do Dakaru trzeba mieć jaja. Widać niektórzy zazdroszczą.
Ja tam trzymam kciuki za całą naszą reprezentację i ubolewam tylko że quadowców jednak "oszukali" złą interpretacją przepisów.
-Katka-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Katka- » 03.01.2012 18:49

Kevlar napisał(a):Co Wy chceie od Adama? Każdego można zrównać z błotem siedząc w bamboszach przy telewizorze. .

Bez przesady nikt nie równa tu z błotem Nikogo

uważam tylko, że mógłby podzielić się swoim doświadczeniem i prowadzić naszą drużynę skoczków....
Myśle, ze i tak predzej czy później do tego dojdzie :wink:
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 03.01.2012 20:25

Ludzie wy czytacie co piszecie?
99,9 % użytkowników tego forum nie ukończyłaby pierwszego etapu. Małysz zapowiadał przed wyścigiem, że dla niego najważniejsze to dojechać do mety. Co do tego, że dojeżdzał jako pasażer na zawody to g**** prawda bo poczytajcie wszelkie wywiady czy to reszty skoczków, czy też trenerów, zawsze powtarzali, że Małysz się rwał za kółko...
Co do argumentu, ze realizuje swoje fantazje za pieniądze Polaków... A niby w jaki sposób? Jest zawodnikiem profesjonalnej grupy, płacą mu firmy (rmf, lotos, generali) a nie my...
A jak skakał na nartach to nie spełniał swoich fantazji? Mało tego, spełniał swoje fantazje i oczekiwania milionów Polaków więc dajcie mu spokój i pozwólcie jechać...

P.S. Hołek po dzisiejszym etapie jest na prowadzeniu!!! A moja nadzieja, czyli Przygoński zakończył udział bo mu silnik klękł i nie dojechał do mety...:/
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2012 07:34

Wtorkowy etap, długości 499 km, w tym 208 km odcinka specjalnego, prowadził z San Rafael do San Juan. Hołowczyc z belgijskim pilotem Jean-Marc Fortinem uzyskali drugi czas - 2 godziny i 28 minut. Lepszy o 1.09 był Hiszpan Nani Roma, jadący także Mini All 4 Racing.
Hołek prowadzi w "generalce".

Motocykl Jakuba Przygońskiego, który po dwóch etapach był czwarty w klasyfikacji generalnej 34. Rajdu Dakar, uległ we wtorek awarii. Na 68. kilometrze odcinka specjalnego długości 270 km, z San Rafael do San Juan, zawodnik Orlen Teamu musiał przerwać jazdę.

Z przyczyn technicznych na trasę nie wyjechał quadem Maciej Albinowski. - W poniedziałek z problemami ukończył drugi etap. We wtorek nie udało mu się przybyć na start w regulaminowym czasie. Prawdopodobną przyczyną była awaria układu elektrycznego silnika, w następstwie zagotowania się paliwa na trasie drugiego odcinka specjalnego - poinformował rzecznik RMF Caroline Team Kamil Wnuk.

Z rywalizacji wycofał się Czech Josef Machacek, pięciokrotny triumfator Rajdu Dakar w kategorii quadów. Taką decyzję podjął po tym, gdy organizatorzy definitywnie odrzucili jego protest i zespołu KM Racing dotyczący niezgodności sprzętu z homologacją.
To ważna informacja i dla nas...
(eurosport.pl)
gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 04.01.2012 16:49

sviva napisał(a):
...
Co do argumentu, ze realizuje swoje fantazje za pieniądze Polaków... A niby w jaki sposób?
Jest zawodnikiem profesjonalnej grupy, płacą mu firmy (rmf, lotos, generali) a nie my...

A jak skakał na nartach to nie spełniał swoich fantazji? Mało tego, spełniał swoje fantazje i oczekiwania milionów Polaków więc dajcie mu spokój i pozwólcie jechać...

nie mówię, piszę - iż spełnia zachcianki za "nasze" pieniądze
ma sponsorów - niech mu płacą

Piszę iż on reprezentuje Polskę

oczywiście iż skakając spełniał również swoje marzenia, lecz osiągał ogromne wyniki a co idzie dalej Polska liczyła się w tej konkurencji - wszyscy byliśmy z Niego dumni

Fajne to jak wykonujesz swoją pracę i przynosi ci ona satysfakcję

Lecz teraz on także "pracuje" - z jakimi wynikami?

Nie mówię iż każdy z nas ukończył by ten rajd lecz jadąc tam z założeniem iż sukcesem będzie dojazd do mety - elooo?

troszkę przegiął, ma kasę może pojeździć sobie prywatnie po wydmach - ba podejrzewam iż jakaś firma którą reklamuje z przyjemnością by mu to sponsorowała
On nie jest już taką osobą prywatną jak my i powinien selekcjonować swoje zachcianki

To moja ocena KROPKA
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2012 16:56

A Martyna Wojciechowska?
gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 04.01.2012 16:59

identycznie

ale chyba wokół niej był mniejszy rozgłos
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 04.01.2012 17:32

sviva napisał(a):Ludzie wy czytacie co piszecie?
99,9 % użytkowników tego forum nie ukończyłaby pierwszego etapu. Małysz zapowiadał przed wyścigiem, że dla niego najważniejsze to dojechać do mety. Co do tego, że dojeżdzał jako pasażer na zawody to g**** prawda bo poczytajcie wszelkie wywiady czy to reszty skoczków, czy też trenerów, zawsze powtarzali, że Małysz się rwał za kółko...
Co do argumentu, ze realizuje swoje fantazje za pieniądze Polaków... A niby w jaki sposób? Jest zawodnikiem profesjonalnej grupy, płacą mu firmy (rmf, lotos, generali) a nie my...

P.S. Hołek po dzisiejszym etapie jest na prowadzeniu!!! A moja nadzieja, czyli Przygoński zakończył udział bo mu silnik klękł i nie dojechał do mety...:/

100% poparcia.Dzieki Adam ze wogole Cie mozna ogladac.SZACUNEK :!:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 04.01.2012 17:38

gego napisał(a):...Lecz teraz on także "pracuje" - z jakimi wynikami?

Nie mówię iż każdy z nas ukończył by ten rajd lecz jadąc tam z założeniem iż sukcesem będzie dojazd do mety - elooo?

troszkę przegiął, ma kasę może pojeździć sobie prywatnie po wydmach - ba podejrzewam iż jakaś firma którą reklamuje z przyjemnością by mu to sponsorowała
On nie jest już taką osobą prywatną jak my i powinien selekcjonować swoje zachcianki

To moja ocena KROPKA

Nie zapominaj że Adam jest debiutantem w tym rajdzie. Dakar to niezwykle trudny rajd. Czytając to co napisałeś odnoszę wrażenie że nie do końca wiesz o czym piszesz. Dakar jest bardzo wymagający zarówno dla zawodników jak i dla pojazdów. Jak na debiutanta Małysz jedzie bardzo dobrze i bardzo rozważnie. Trzymam za niego kciuki.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 04.01.2012 17:56

Jacek, dzięki. Pisz tak dalej, bo nie mam czasu śledzić rajdu w tv, czy gdzie indziej, a od Ciebie mam wszelkie informacje.

To co pisze gego to moim zdaniem jedno wielkie nieporozumienie. KROPKA. :wink:
gego
Cromaniak

Postnapisał(a) gego » 04.01.2012 18:18

jan_s1 napisał(a):Jacek, dzięki. Pisz tak dalej, bo nie mam czasu śledzić rajdu w tv, czy gdzie indziej, a od Ciebie mam wszelkie informacje.

Pisz dalej też chętnie śledzę ten wątek

Swoich poglądów już tutaj nie będę wyrażał
Jeżeli kogoś uraziłem...
KROPKA
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 04.01.2012 18:23

gego, bardzo mi się spodobała Twoja kulturalna odpowiedź. Ktoś inny zaraz by mi nieźle bluznął. Tak trzymać. KROPKA. :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone