napisał(a) luk006 » 22.07.2014 21:41
Temat dość dawno nieodkurzany ale myślę, że jak najbardziej aktualny. Mam ten sam `problem`: dzieci w wieku 2 i 4 lat. Jedziemy na noc, zawsze staramy się zmęczyć je przed wyjazdem, by w samochodzie padły na twarz. Podobnie podczas przerw w podróży, jeżeli akurat nie śpią. Niestety podróż trwa dość długo i czasami śpiewanie, zgadywanki oraz inne zabawy nie wystarczają i zaczyna się marudzenie. Pomyślałem, że w tym roku zabiorę im bajki, by w kryzysowych momentach zająć ich czymś. Tu mam jednak mały problem, ponieważ mam jednego tableta, w dodatku 8 calowego i chciałbym go zamontować w miarę na środku, by oboje mieli w miarę dobry widok. Ponieważ autko jest nieduże (Skoda Roomster), myślę że coś tam będzie widać

. Mam zatem pytanie: czy ktoś stosował uchwyt
taki lub
taki? Chciałem również pożyczyć przenośne dvd, jednak zastanawiam jak je ewentualnie zamocować w samochodzie i czy tablet + dvd, to nie będzie za duży hałas i czy dzieciaki nie pokłócą się kto ma oglądać dvd, a kto tableta? Ewentualnie zastanawiam się nad zakupem czegoś
takiego lub
takiego. Ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły jak zamontować tableta między zagłówkami lub jak uraczyć maluchy bajkami, by były zadowolone?