Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy coś mi umknęło? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 11.09.2007 20:34

Myślę, że prz odrobinie zacięcia (he he) sam bym sobie te szwy pousuwał, jednak gdy doktorstwo nakazuje się stawić do kontroli i zdjecia szwów w poradni chirurgicznej to chyba tak trzeba.

Kontunuując, dzisiaj znowu było wesoło. Udałem się po wypis, a w zasadzie to wygoniłem Najlepszą z Żon a sam czekałem w aucie. Joaśka zaparła się żeby jechac przed końcem szkoły sayna a była to ok 12:00 tymczasem na kancelarii jak pamiętałem bykiem napisane było "Czynne od 13:00 do 14:30". Zatem aby nóg po próżnicy nie fatygowac i się nie nadwyrężac (mam się nieźle ale rana trochę boli) poiwedziałem, że jak chce to niech idzie sama bo ja dyrdać dwa razy nie będę. Ok, poszła i wraca po chwili machając dumnie wypisem i wszystko cacy. Tylko, że jak się oikazało, do wypisu dołączona była recepta. Na lek przeciw zakrzepom we krwi - wiadomo, po operacji krwi się trochę napuści, wszystko się musi uszczelnić a jak by co to bałagan gotowy. Wszystko fajnie? Zwracam uwagę, że ten lek powinienem brać od piątku ( w szpitalu był podawany) przez KOLEJNYCH 10 dni. Dzisiaj mamy wtorek, więc gdyby taki wrdny zakrzep mi się zrobił, to teraz w klawiaturę klepałby mój duch albo byłbym roślinką. W każdym razie miałbym spore szanse.
Na szczęście podsłuchałem jak jeden lekarz - jeszcze w szpitalu - mówił do drugiego po wyjściu ode mnie z obchodu, że będę musiał brać leki przeciwzakrzepowe i załatwiłem sobie właściwą receptę.

PS W wypisie nie ma nic powiedziane o zdejmowaniu szwów, nikt mi nie udzielił takiej informacji, więc gdyby z tym dokumentem udał się do rejestracji chirurgicznej to szwy zdjęli by mi za dwa tygodnie - dobrze że podsłuchałem inną rozmowę i że mam dobry bajer, udało się przekonać moją internistkę do wpisania daty którą sobie wymysliłem.

Jutro idę na zdjecie szwów, pewnie będzie czadowo :)
Hunter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter » 11.09.2007 22:38

JasioJasio trzymam za ciebie kciuki :D
I za naszą lubinską służbę zdrowia też :D

Ludzie ja też z Lubina 8O

Ja nie mogę zachorować, ja nie mogę zachorować, ja nie mogę...
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 13.09.2007 17:22

No spoko, udało się! Poza tym, że pani z kolejki wybierała ludzi po uważaniu a nie ze względu na to kto kiedy przyszedł to udało się szwów pozbyć. Absolutnie miła pani pielęgniarka, usmiechnięta i pomocna. Teraz tylko się zrastać..Byłem też po papier w szpitalu do ubezpieczalni. PZU sobie życzy dokładnie takich informacji jak w wypisie, dokładnie od tego samego lekarza tylko na innym kwitku. Biurokracja kwitnie - lasy goiną bez sensu. Na to nic nie poradzę. Kwitek owszem dostałem, ale nie dość że za 5 dyszek to jeszcze pan doktor (kawał gbura, nie iem jak się nazywa) zrobił to z wyraźną łaską. Gdybym to ja poszedł (posłałem Najlepszą z Żon) to bym sobie paragonu z kasy fiskalnej zażyczył a tak gbur ma nieopodatkowane 50 złotych polskich. Niech mu będzie moja krzywda.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy coś mi umknęło? :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone