Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czas przejazdu z Miiszkolca do granicy HU/CRO Letenye

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kynio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kynio » 15.05.2008 08:28

Mielismy przez Austrie Slowenie jechac latos, ale rezygnujemy /powod Slowenski/ i zapadla decyzja o jezdzie przez Wegry. Prosba do forumowiczow, ktorzy jechali przez Wegry M3/M7 - nadmieniam, ze nie ma juz "dziury" w A7 w polowie Balatonu. Ile czasu nalezy +/- przyjac na przejazd ta trasa od Miszkolca przez Budapeszt do Letenye ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2008 08:36

1) Miskolc-Budapest ok. 240 km jak nie będzie korka albo innego zatoru to łatwo wyliczysz czas przejazdu autostradą na podstawie prędkości z jaką jeździsz

2) Budapeszt - zależy od natężenia ruchu ale 45 min. do godziny w plecy, chyba, że jedziesz w nocy

3) Budapeszt-koniec Balatonu ok. 180 km. - odpowiedź jak w pkt. 1

4) koniec Balatonu-Letenye ok. 40 km zwykłą drogą, więc jak nie będzie sznurka tirow to szybko przejedziesz
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.05.2008 08:43

Piotrek_B napisał(a):1) Miskolc-Budapest ok. 240 km jak nie będzie korka albo innego zatoru to łatwo wyliczysz czas przejazdu autostradą na podstawie prędkości z jaką jeździsz

2) Budapeszt - zależy od natężenia ruchu ale 45 min. do godziny w plecy, chyba, że jedziesz w nocy

3) Budapeszt-koniec Balatonu ok. 180 km. - odpowiedź jak w pkt. 1

4) koniec Balatonu-Letenye ok. 40 km zwykłą drogą, więc jak nie będzie sznurka tirow to szybko przejedziesz

Czyli reasumując - jadąc spokojnym urlopowym :D tempem, jakieś 5-6 godzin.
:papa:
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 15.05.2008 15:37

Budapeszt to raczej dłużej ,mi w nocy schodzi 45min, w dzień raczej 1,5 do 2 godzin
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 18.05.2008 16:03

Jak jedziecie przez Budapeszt?
Czy od końca M3 Ulicą Hungaria Korut, Thokoli, Rakoczi, Kossuth Lajos, Ferenciek Tere i mostem Erzsebet, Hegyalia Utca, Budaorsi Utca do M7? Czy od M3 w kierunku M5 i M0 do M7?

Będę jechał w dzień z dwoma wnuczkami, jedna 4 miesiące i bardzo mi zależy na Waszej opinii.

Pozdrawiam

PS. Szukałem podobnego wątku, ale bezskutecznie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2008 16:28

S.Witkowski napisał(a):Jak jedziecie przez Budapeszt?
Czy od końca M3 Ulicą Hungaria Korut, Thokoli, Rakoczi, Kossuth Lajos, Ferenciek Tere i mostem Erzsebet, Hegyalia Utca, Budaorsi Utca do M7? Czy od M3 w kierunku M5 i M0 do M7?......

Powiem tak - jakbym miał jechac wg takich współrzędnych to zginąłbym w Budapeszcie jak ciotka w Czechach :lol:
Kilka razy na tym forum już to mówiłem ale....nie zaszkodzi jeszcze raz.

W Budapeszcie jadąc ze wschodu na zachód i odwrotnie nie patrzcie na nazwy ulic mostów itp. bo prędzej się zgubicie, nie znając tego miasta niż dojedziecie na czas do celu.
Jest jedna zasada:
:arrow: jadąc od Miszkolca autostradą M-3 w Budapeszcie interesuje was tylko i wyłącznie napis M-7 - nic wiecej :!:
:arrow: wracając autostradą M-7 - jak wyżej tylko, że interesuje was drogowskaz M-3
Trzymając sie tych zasad nie potrzeba Wam zdanych map, gpsów itp
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 18.05.2008 17:13

S.Witkowski napisał(a):Jak jedziecie przez Budapeszt?
Czy od końca M3 Ulicą Hungaria Korut, Thokoli, Rakoczi, Kossuth Lajos, Ferenciek Tere i mostem Erzsebet, Hegyalia Utca, Budaorsi Utca do M7? Czy od M3 w kierunku M5 i M0 do M7?

Będę jechał w dzień z dwoma wnuczkami, jedna 4 miesiące i bardzo mi zależy na Waszej opinii.

Pozdrawiam

PS. Szukałem podobnego wątku, ale bezskutecznie.

Przerabiałem tą trase przez "Erzsebet Hid" o 5 rano w kierunku z M1 na M3 i wyszło ok. 30 minut , wiec przejazd wart polecenia w godzinach nocnych
Pozdrawiam
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 18.05.2008 17:14

Zrozumiałem jak mam jechać. Co prawda z północy na południowy zachód, ale przez końcówkę M3. Pytałem o trasę przelotu, bo chcę wprowadzić punkty pośrenie i wyznaczyć przejazd możliwie najsprawniejszy. Dziękuję za rady.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2008 18:15

S.Witkowski napisał(a):.... bo chcę wprowadzić punkty pośrenie i wyznaczyć przejazd możliwie najsprawniejszy.....

Moja rada na tym własśie polegała, żebys nie robił żadnych notatek, punktów pośrednich itp. (no chyba, ze masz na mysli punkty do GPS) bo w dużym ruchu jaki bywa w Budapeszcie i tak nie bedziesz miał głowy ani możliwości, żeby sprawdzać czy jedziesz zgodnie ze swoimi wytycznymi.
Jeżeli jedziesz od północnej strony Budapesztu to zasada jest identyczna jak na trasie wschód-zachód, z ta róznicą, że przy M-3 odbijasz na północ - ale to juz bezstresowo bo praktycznie na peryferiach.
Ja w ten sposób jeżdze przez Budapeszt od ok. 10 lat i trzymając sie tych zasad nawet za pierwszym razem nie zgubiłem się.
Pozdrav :papa:
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 19.05.2008 08:18

Dzięki za wskazówki. Właśnie chcę wprowadzić pkt-y pośrednie do GPS-u, bo oprócz wskazówek na tablicach mam podpowiedzi akustyczne. Jechałem kiedyś patrząc na tablice, ale to było w nocy, ruch był mniejszy.
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone