Czarnogóra od gór do morza: Kotor, Perast, Herceg Novi
Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
elfik99 napisał(a):8O .............. Widać nawet kropelki po deszczu na tych przepięknych niebieskich kielichach! ..............
Wychwyciłaś je...
Ja bym miała pominąć takie prześliczne ujęcie? .............. Zawsze mnie cieszy, kiedy nawet w wywierających wrażenie krajobrazach znajdziesz czas na kryjące się w skalnych szczelinach piękno ...............
elfik99 napisał(a):Zawsze mnie cieszy, kiedy nawet w wywierających wrażenie krajobrazach znajdziesz czas na kryjące się w skalnych szczelinach piękno ...............
Trasa jest na szczęście całkiem nieźle wyznakowana i wyszukuje miejsca z całkiem wygodnymi stopniami, a także chwytami – co jest istotne, gdyż od tej chwili muszę już się wspomagać rękoma. Nieco przykry jest fakt, iż skała jest jeszcze wilgotna, a nadciągające coraz bliżej chmury nie pozwalają mieć nadziei, że w drodze powrotnej będzie już sucho.