Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarne historie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BartKat
Croentuzjasta
Re: CZARNE HISTORIE

Postnapisał(a) BartKat » 17.05.2017 20:39

Zagadki nie mam ale znalazłem "coś" fajnego:
Szczecińska prokuratura badała, czy pracodawca jednego z miejscowych murarzy nie popełnił przestępstwa, nie zapewniając mu bezpiecznych warunków pracy. Oto treść pisma poszkodowanego murarza do prokuratury:

" Szanowni państwo, w raporcie jako przyczynę wypadku podałem: "próba samodzielnego wykonania pracy". W piśmie stwierdzili Państwo, że powinienem podać pełniejsze wyjaśnienie. Sądzę, że poniższe szczegóły będą wystarczające.
Jestem z zawodu murarzem. W dniu wypadku pracowałem sam na dachu nowego, trzypiętrowego budynku. Kiedy zakończyłem pracę, stwierdziłem, że mam ponad 150 kg cegieł porozrzucanych wokoło. Zdecydowałem się nie znosić ich na dół pojedynczo, lecz spuścić je w beczce, używając liny na bloku przytwierdzonym do ściany. Po zabezpieczeniu liny na dole wszedłem na dach i zawiesiłem na niej beczkę załadowaną cegłami. Potem zszedłem na dół i odwiązałem linę, a następnie, trzymając ją mocno, zacząłem powoli opuszczać 150 kilowy ciężar. W raporcie o wypadku napisałem, że ważę 80 kilogramów. Możecie sobie państwo wyobrazić, jak duże było moje zaskoczenie nagłym szarpnięciem do góry - straciłem orientację, nie puściłem jednak liny. Nie muszę dodawać, że ruszyłem do góry w raczej szybkim tempie, po ścianie budynku. W połowie drugiego piętra spotkałem się z opadającą beczką - to tłumaczy pękniętą czaszkę i złamany obojczyk. Zwolniłem trochę z powodu beczki, ale kontynuowałem gwałtowne wciąganie nie zatrzymując się, aż kostki mojej prawej ręki nie weszły w blok. Na szczęście pozostałem przytomny i byłem w stanie trzymać mocno linę pomimo bólu i ran. W tym samym czasie beczka z cegłami uderzyła o ziemię. W wyniku uderzenia jej dno pękło, a zawartość wypadła. Pozbawiona cegieł beczka ważyła już tylko 25 kilogramów, więc w tej sytuacji zacząłem gwałtownie spadać i w połowie drugiego piętra ponownie spotkałem się z beczką, która tym razem wznosiła się do góry. W efekcie mam pęknięte kostki i rany szarpane nóg. Spotkanie to opóźniło mój upadek na tyle, że odniosłem mniej obrażeń przy upadku na stos cegieł - złamane tylko trzy żebra.
Z przykrością muszę stwierdzić, że gdy leżałem obolały na cegłach nie mogłem wstać ani się poruszać, a ponadto przestałem trzeźwo myśleć i puściłem linę. Pusta beczka ważąca więcej niż lina spadła na dół i połamała mi nogi.
Mam nadzieję, że udzieliłem Państwu wyczerpujących odpowiedzi potrzebnych do zakończenia postępowania w mojej sprawie. Teraz już Państwo zapewne rozumieją, w jakich okolicznościach wydarzył się mój wypadek.

:D
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 17.05.2017 20:57

Czy to nasz rzeczywistość ?
BartKat
Croentuzjasta

Postnapisał(a) BartKat » 17.05.2017 22:59

i jeszcze taki kwiatek;)

"Cztery osoby zostały ranne podczas ciągu dziwacznych wypadków. Sherry Moeller została ranna kamieniem w głowę. Tim Vegas miał uraz kręgosłupa i klatki piersiowej, ręki i twarzy. Bryan Corcoran miał rozległe rany cięte dziąseł. Natomiast Pamela Klesick straciła 2 palce prawej ręki, które zostały odgryzione. Moeller odprowadzała męża, który szedł pierwszy raz do pracy i na pożegnanie, zamiast pocałunku, odsloniła mu swoją pierś. "Nie wiem dlaczego to zrobiłam", mówiła później. "Byłam bardzo blisko samochodu, więc myślałam, że nikt nie zauważy". Niestety, Vegas, kierowca taksówki, zauważył i stracił panowanie nad swoim samochodem, uderzając w róg budynku Kliniki Medycznej Johnsona. Klesick, technik dentystyczny, czyściła zęby Corcorana. Uderzenie taksówki w budynek spowodowało, że podskoczyła i rozcięła dziąsła Corcorana obrotową tarczą czyszczącą. Corcoran w szoku zacisnął zęby i odgryzł palce Klesick. Rana Sherry Moeller powstała od kawałka muru, który urwał się od elewacji budynku kliniki."
pyton
Cromaniak

Postnapisał(a) pyton » 17.05.2017 23:59

BartKat napisał(a):Uderzenie taksówki w budynek spowodowało, że podskoczyła i rozcięła dziąsła Corcorana obrotową tarczą czyszczącą. Corcoran w szoku zacisnął zęby i odgryzł palce Klesick.

Totalna bzdura :!:
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 07:47

To kto teraz daje zagadkę ?
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 11:18

Skoro nie ma chętnych to ja zadaję kolejną zagadkę :)

Maria poszła do sklepu i kupiła sobie nowe buty,
Oznaczało to, że umrze tego samego wieczoru.

Co się wydarzyło?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2017 11:30

Umarła śmiercią naturalną ?
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 11:34

Sama z siebie nie umarła :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2017 12:00

Nowe buty były na wysokim obcasie - szpilki ?
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 12:01

Czy szpilki tego nie wiem :(
Ale obcas był wysoki ;)
labusm
Cromaniak

Postnapisał(a) labusm » 18.05.2017 15:39

Złamała nogę, bo nie umiała chodzić na tych szczudłach?
Złamanie było otwarte i się wykrwawiła?
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 18.05.2017 16:43

Czy wydając pieniądze na coś innego, ocaliłaby swoje życie?
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 18.05.2017 17:26

Czy pracowała w cyrku ? :wink:
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 17:41

labusm napisał(a):Złamała nogę, bo nie umiała chodzić na tych szczudłach?
Złamanie było otwarte i się wykrwawiła?

To nie jest dobra odpowiedź
ELIMAR
Cromaniak

Postnapisał(a) ELIMAR » 18.05.2017 17:42

fly napisał(a):Czy wydając pieniądze na coś innego, ocaliłaby swoje życie?

Zdecydowanie Tak
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone