Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jagodaxl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodaxl » 25.01.2009 16:02

Adam,K napisał(a):Na razie jest piknie, że tak powiem 17:6 dla nas. W międzyczasie zerknąłem na chwilkę do neta. Zerknijcie jakie Chorwaci mają stadiony na mistrzostwa

my jak zawsze w powijakach :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.01.2009 16:09

Kiana na "maskotkę" polskiej drużyny :lol:
jak na razie Serbowie nic nie grają :lol:
oby tak dalej :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2009 16:15

Serbowie to może i coś grają tylko Szmal wszystko wyjmuje.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 25.01.2009 16:15

kiana napisał(a):Kochani Polacy, blagam, pokazcie im gdzie ich miejsce :)
Cala Chorwacja Wam kibicuje

I słowo staje się ciałem ... :D
YES YES YES...
Idziemy na drugą połowę :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 25.01.2009 16:22

I nie można tak było Macedończyków opędzić ? teraz mielibyśmy półfinał prawie pewny. Ehh - mądry Polak po szkodzie. Brawo panowie-tylko tak dalej.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 25.01.2009 16:53

Ach. Trzeba było szwabów tak ograć. Brawo chłopaki. :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 25.01.2009 16:55

Kiana-gdzie byłaś jak graliśmy z Macedonią i Niemcami!!!
Brawo Panowie
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.01.2009 16:56

No i brawo :) Teraz dzień przerwy i ogrywamy następnych :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.01.2009 17:18

Cala Chorwacja Wam kibicuje i trzymamy kciuki

Ponieważ mecze gramy w Zadarze piosenka dla Kiany

Zadar je u srcu mome

A zwycięstwo trzeba uczcić chorwackim piwkiem

Obrazek
jagodaxl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodaxl » 25.01.2009 17:42

Janusz Bajcer napisał(a):
Cala Chorwacja Wam kibicuje i trzymamy kciuki

Ponieważ mecze gramy w Zadarze piosenka dla Kiany

Zadar je u srcu mome

A zwycięstwo trzeba uczcić chorwackim piwkiem

Obrazek

Ja mam tyko szklankę do piwa z napisem KARLOV.... , kufel TUBO.. i polskie piwo. Brawo dla naszych :D :D :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 25.01.2009 17:50

jagodaxl napisał(a):Ja mam tyko szklankę do piwa z napisem KARLOV.... , kufel TUBO.. i polskie piwo.

Jagódka- to wal do baru , bo widzę,że po klubie miłośników kotów i wakacji w Chorwacji :D masz też zadatki na członka Klubu Miłośników Piwa :D :D
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 25.01.2009 18:04

"Kochajcie nieprzyjaciól swoich" - jak to łatwo powiedzieć
http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-swi ... unac-flagi

Burmistrz Zadaru, miasta w którym odbędą się mecze drugiej fazy mistrzostw świata w piłce ręcznej, nakazał usunięcie z centralnego placu wszystkie flagi. Zareagował w ten sposób na skargi mieszkańców, którym nie podobało się, że wśród flag uczestników mistrzostw powiewa także flaga Serbii.

Burmistrz Zivko Kolega powiedział w piątek, że otrzymał liczne skargi na to, że wśród 24 flag państw uczestniczących w MŚ (w drugiej fazie w Zadarze i Zagrzebiu) znajduje się też serbska flaga.

W latach 1991-95 Serbia poparła mniejszość serbską w Chorwacji, prowadzącą zawziętą wojnę przeciwko dążeniom Chorwacji oddzielenia się od Jugosławii. Podczas tej wojny serbscy rebelianci przejęli jedną trzecią terytorium Chorwacji, wypędzili z domów tysiące ludzi, a wielu zginęło podczas bombardowań.

Zadar był kontrolowany przez serbskich rebeliantów i był celem powtarzających się z ich strony ataków. Choć stosunki między obu państwami - Chorwacją i Serbią - poprawiły się, napięcie wciąż nie znika, szczególnie podczas imprez sportowych lub w regionach najbardziej dotkniętych wojną bałkańską.
jagodaxl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodaxl » 25.01.2009 18:07

wojan napisał(a):
jagodaxl napisał(a):Ja mam tyko szklankę do piwa z napisem KARLOV.... , kufel TUBO.. i polskie piwo.

Jagódka- to wal do baru , bo widzę,że po klubie miłośników kotów i wakacji w Chorwacji :D masz też zadatki na członka Klubu Miłośników Piwa :D :D

:lol: :lol: :lol: lubię koty to fakt, uwielbiam wakacje w Chorwacji ale piwoszem nie jestem. Ja tylko zbieram kubki przywiezione z róznych krajów (już nazbierałam 24 sztki), kilka sama sobie przywiozłam w tym kufel i szklankę do piwa. :D :D
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 25.01.2009 18:27

jagoda-może chcesz kilka. Bo żona mnnie wygania z kubkami. któregoś dnia gotowa zamach na nie zrobić!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 25.01.2009 18:30

Najważniejsze że podreperowaliśmy bilans bramek bo to też może zdecydować.
Fajnie jest ale teraz jak Niemcy i Dania solidarnie wygrają to potem mogą się ułożyć między sobą (remis albo zwycięstwo Danii) to choćbyśmy się skichali to nie awansujemy. Cała nadzieja w tym że Norwegia i Macedonia też jeszcze mają szanse na awans i dziś dadzą z siebie wszystko.

Z ostatniej chwili: Norwegia z Niemcami praktycznie punkt za punkt, początek 2 połowy i 18:17 dla Norwegów, wynik się pokazuje tu na stronie Eurosportu.

Z relacji "Z Czuba" na Wyborczej:
I jeszcze red. Starowicz: "Sławomir Szmal został meczem. Zawodnikiem. Zawodnikiem meczu".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Croatia 2009 - Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone